BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 26 Kasım 2014

Gülen'e yol göründü

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, dünyanın bir numaralı küresel gücü Amerikan'ın Başkan yardımcısı Biden ile 4 saat görüştü. Daha doğrusu, Derin Amerika'nın Başkanı Biden demek daha doğru olacaktır. Uzun süren konuşmanın 2 saatinin Erdoğan-Biden arasında baş başa geçtiği öğrenildi. Bu görüşmeden sonra yapılan açıklamalar oldu.
Görüşmelerden sızan notlar basında yer aldı.
Dikkatinizi çekmiştir, ne resmi açıklamalarda ne de sızan bilgiler içinde, Fethullah Gülen'in Amerika'dan DEPORT (sınırdışı) edilmesi konusunda herhangi bir not ortaya çıkmadı. Derin Amerika'nın Başkanı Biden'le, Yeni Türkiye'nin Küresel Lideri Tayyip Erdoğan'ın, Gülen meselesini görüşmemiş olmaları sizlere mantıklı geliyor mu? Bu konunun ele alınıp alınmadığını araştırdım. Net olarak öğrendim.
Konuşulmuş. Fethullah Gülen'e az zamanda uz zamanda yol görünüyor.
Bu konunun bir de Afrika bağlantısı var. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Afrika'nın kılcal damarlarına giren bir hamleyle Gine'de, Fethullah Gülen cuntası ile ilgili yaptığı konuşma, müzmin Erdoğan düşmanlarınca, "Afrika'da Gülen'i konuşmanın ne manası var" denilerek eleştirilmeye çalışıldı.
Erdoğan'ın Gine'de, Gülen'den bahsetmesinin, çok ama çok önemli bir arka planı var.
Şu anda, dünyanın en başarılı istihbarat servisleri konumuna yükselen MİT'in fevkalade başarılı müsteşarı Hakan Fidan'ın, dünyada uçan kuştan haberi var. Fethullah Gülen'in çok yakın adamlarının, "Gülen Amerika'dan deport edilirse, Afrika'da nereye gidebilir?" diye TOP SECRET temaslar yaptığı belirlendi.
Fethullah Gülen'in Güney Amerika'ya gitmesi üzerinde duruluyormuş. İşte, bu kozmik bilgi üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gine'de, Fethullah Gülen konusunu açtı, Afrika liderlerine mesaj verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, siyasette bir küresel satranç ustası olduğunu her yerde, her zaman gösteriyor. Gine'den dönerken Erdoğan gazetecilere ne söylemişti? "Bakanlar Kurulu, kırmızı kitaba, Fethullah Gülen örgütünü yerleştirdi. Yeni yargı paketi ile Gülen'in DEPORT İŞİ resmiyet kazanacak." Fethullah Gülen'e, 2015 yılında yol görünüyor.

Çok önemli açıklama
196 üniversitemizdeki 140 bin öğretim görevlisinin, Türkiyemiz'in yarınlarını düşünerek, aşağıdaki açıklamayı dikkatle okuması ve düşünmesi gerekiyor: "Paralel yapının güçlü olmadığı üniversite yok. Yargıda, emniyette ve bürokraside bir temizliğe gidildi. Ama üniversitede bu örgütle ilgili tek bir temizlik yapılmadı. Her üniversitenin bir imamı var ve o imamın elinde tüm üniversitenin listesi var. İsim isim kiminle ilgilenilir, kiminle ilgilenilemez, kim bize daha yakın, kim ikna edilebilir, kim kullanılabilir diye akademisyenleri kategorize ediyorlar, fişliyorlar.
Sayın Cumhurbaşkanımızın, yargı ve emniyetteki duyarlılığı kadar YÖK ve üniversitelere de önem vereceğini ümit ediyorum." Bu sözler, paralel yapı ile mücadeleyi 2014 yılında kazanarak üniversitesine dönen Prof. İsmail Özdemir'e ait. Prof. Dr. Özdemir Sabah Gazetesi yazarı İsa Tatıcan'a neden konuştuğunu anlatıyor: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'neden korkuyorsunuz, neden konuşmuyorsunuz' sözleri bana cesaret verdi."
SONUÇ:
Türk devleti, Fethullah Gülen'i er veya geç cezalandıracak.
Bundan kaçış yok. Amerika, Gülen'i ülke dışına çıkardığı anda, Güney Afrika'ya gidebilir mi? Hayır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından sonra Afrika liderleri, Gülen'e Afrika yollarını muhakkak kapatacaktır. ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE...