BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 1 Kasım 2014

10 saatlik MGK

MGK'nın tarihinde yaptığı en uzun toplantıya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlık yaptı.
Toplantıda "PARELEL YAPILANMALAR, ÇÖZÜM SÜRECİNİ ETKİLEYEN İÇ-DIŞ DİNAMİKLER, IŞİD VE IRAK, SURİYE KONUSU, İSRAİLFİLİSTİN ATEŞKESİ, LİBYA VE YEMEN'DEKİ SON DURUM" masaya yatırıldı.
10 saat süren toplantı sonrası yapılan açıklamaya bakınca içten dışa Yeni Türkiye'nin yakın coğrafyamızı dikkatle gözleyen bir Bölgesel Güç'ü temsil ettiğini ve DÜNYA HARİTASINI masaya koyarak değerlendirmeler yapıldığını gösteriyor. MGK açıklamasındaki en hayati maddelerin başında PARELEL YAPILANMALAR başlığı altında, Fethullah Gülen ve cuntasının geleceğiyle ilgili karar alınmasıdır. Bundan sonra Fethullah Gülen Cuntası 'Milli güvenliği tehdit unsuru 'olarak görülecek.
Bu durum, MGK bildirisinde 'LEGAL GÖRÜNÜMLÜ İLLEGAL PARALEL YAPILAR' başlığı altında yer alan 'Milli güvenliğimizi tehdit eden ve kamu düzenini bozan iç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten PARELEL YAPILANMALAR ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadele kararlılıkla sürdürülecek' cümlesinde ifade ediliyor. 'Kırmızı kitap' olarak bilinen Milli Güvenlik Strateji Belgesi, 5 yılda bir revize ediliyor. Son olarak 2010-2015 yıllarına göre hazırlanan Kırmızı Kitap'ın, gelecek yılbaşında revize edileceğini göz önüne alırsak, 2015-2020 stratejisinde, Fethullah Gülen Cuntası konsepte yerini alacak.
AK PARTİ İKTİDARINDA STRATEJİK REVİZYONLAR:
Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümet 2005-2010 yıllarını içeren dönemle ilgili son derece özellikli revizyonlar taptı. 2010-2015 dönemi belgesi 'kırmızı kitabın' kendi tarihi bakımından bir demokratikleşmeye imza attı.
GÜLEN CUNTASI'NIN 17/25 Aralık darbesi, Adana MİT operasyonu, devletin tapelerini dinleme hareketleri sonrasında, paralel yapılanmalarla ilgili düzenlemeler başlatıldı. Ve... Gülen Cuntası'na yönelik son darbe 10 saat süren MGK'da alındı.
GİZLİ STRATEJİ BELGESİ: Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin uygulama esaslarını gösteren Strateji Belgesi kozmik odalarda saklanıyor. Bu belgede Siyaset Belgesi'nde isimlendirilen tehditlere karşı hangi önlemlerin hangi araçlarla ve hangi yolla alınacağı gösteriliyor. Devletin paralel yapılanmalarla mücadele konsepti ve Fethullah Gülen hakkında yapılmakta olan soruşturma önümüzdeki günlere ve yıllara damga vuracak. Fethullah Gülen'e kıskaç şöyle gelişecek?
BİR) Obama, Fethullah Gülen'in DEPORT edilmesi yolunda çok zorlanacak. İKİ) Türkiye'nin dünya üzerindeki Diplomatik Misyonu-Büyükelçiler, bu yeni konsepte göre davranmaya başlayacaklar. ÜÇ) MİT uluslararası ilişkilerinde 'Paralel yapılanmalar' başlığı altında yer alan Gülen Cuntası'na yönelik temas ve hamlelerini, yeni konsepte göre şekillendirecek.
DÜNYA HARİTASI MASADA: MGK'da masaya yatırılan ülkeler 'IRAK, SURİYE, İSRAİL-FİLİSTİN, LİBYA VE YEMEN'DEKİ SON DURUM' olunca, Devlet Aklı'nın Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya, Yemen'i değerlendirerek Kızıldeniz-Aden Körfezi'ne kadar, stratejik gelişmelere odaklanmış olduğunu anlıyoruz.

SONUÇ:
Neden Yemen? Tarihten günümüze Türkiye ile Yemen'in çok ortak yanı var. Yemen hiçbir zaman Türkiye'ye uzak olmadı. Osmanlı İmparatorluğu yıkıldığında bile İstanbul'a bağlılığını dile getirecek kadar yakındı. Yemen'in İslam coğrafyasında ayrıcalıklı bir yeri var. Çünkü Yemen küçük bir laboratuvar gibi. İslam ülkelerinin karşılaştıkları sorunların hemen hemen tamamı bu ülkede mevcut... Bu nedenle Yemen'de olup bitenler Türkiye'yi de çok yakından ilgilendiriyor.
Türk donanmasının Yemen açıklarında dolaşmasını ve AFRİKA etrafından- Ümit burnundan- geçmesini göz önüne alırsak, BÜYÜK DEVLET gibi davranıldığını görmek 77 milyon insanımız için bir gurur vesilesidir.