BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 28 Ekim 2014

Gülen Cuntası'nın omurgası kırılıyor

Fethullah Gülen ve paralel yapısının omurgasını çökertecek 2 önemli toplantıya az kaldı. Birincisi, devletin zirvesi Milli Güvenlik Kurulu, 30 Ekim Perşembe günü Gülen Cuntası'nı Kırmızı Kitap'a yerleştirecek. İkincisi 31 Mart'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Afyonkarahisar'da yapılacak AK Parti İstişare Toplantısı'nda paralel yapıyla ilgili özel rapor ele alınacak. Bu bağlamda, iki hayati toplantının içeriğini ve olası gelişmeleri değerlendirelim:
1) MGK'nın ele alacağı 5 hassas gündemli toplantının 1. maddesi, Paralel Yapı'yla mücadeleyi içeriyor. Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilerek Çankaya'ya çıktıktan sonra "Gülen Cuntası Paralel Devlet Yapılanması"yla mücadelenin en kritik hamlesi gerçekleşecek. "Kırmızı Kitap" olarak da bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde Gülen'in paralel yapısı "Ulusal güvenliği tehdit eden yapılanmalar" bölümünde arasında yer alacak.
2) AK Parti İstişare Toplantısı'nda, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın hazırladığı FETHULLAH GÜLEN ÖZEL RAPORU masaya yatırılacak. Paralel yapının bürokrasideki kılcal damarlarını merkeze alarak yapılacak temizlik gözden geçirilecek.
Gülen Cuntası'nın CHP ve MHP'ye sızma teşebbüsleri de daha net biçimde konuşulmaya başlandı.
CHP'YE SIZMA: 30 Mart seçimlerine giderken Başbakan olarak Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalar yapıyordu: "Kasetleri ben durdurdum.
Paralel örgütle CHP ittifak halinde. Ey genel müdür senin Baykal'la ilgili o görüntülü hazırlıkları yapanlar da şu anda senin eline notları verenlerdir bilesin.
Yağmur gibi CD'ler geliyordu.
Bunları ahlaki değerlerimize ters geldiği için dururduk. MHP'lilerle ilgili kasetleri de durduran biz olduk." Başbakan Ahmet Davutoğlu da önemli detaylar verdi: "Telefon dinlemeleriyle ilgili bilgiler geldi.
CHP ve MHP dinlenmiş. CHP ve MHP'de de ayrı bir güç oyunu var ve o oyunun içine öyle giriliyor. Nitekim bu güç oyunlarıyla Baykal gitti, Kılıçdaroğlu geldi. Bu oyunlarla 2011 seçimlerinden önce MHP Genel Başkan Yardımcılarının bir kısmı devre dışına itildi. Bu yapı, gerektiğinde kendisine hayır diyemeyeceği, gerektiğinde şantaj yapacağı bir düzenleme içine girmiş."
MHP'YE SIZMA: Paralel yapının, 2009 kurultayında MHP'ye sızmak istediği biliniyor. MHP lideri Bahçeli, "Böyle bir deneme yapılmaya kalkışıldı. Ancak başarılı olmadı" dediği olay şöyle gelişti: MHP, 2009'da kongreye giderken, ilçe ve il teşkilatlarına paralel yapıya yakın isimler kaydolmuştu. Bunların "paralel yapı ile ilişkileri bulunduğu" bilgisine ulaşılmıştı.
Paralel yapının sızması engellense bile, 2011 Haziran seçimlerinde kaset komploları yapılmasına engel olunamadı
ÖNEMLİ SORU: "17/25 Aralık darbe girişimi sonrasında ve 30 Mart ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP'nin Gülen'le işbirliği yapmasının arka planında telefon dinlemelerinin olup olmadığı?" çok merak ediliyor...
SONUÇ:
Yakın gelecekte, Fethullah Gülen iddianamesinin hazırlanması, hakkında YAKALAMA EMRİ çıkarılması söz konusu. MGK'nın alacağı, "Gülen Cuntası İç düşman" kararının da buna eklenmesi sonucu, ABD'nin Gülen'in DEPORT kararı vermesi yolunda etkili bir iklim oluşmuş olacak. ABD bu gelişmelerin ağırlığı altında çok zorlanacak çok.