BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 23 Eylül 2014

Türkiye'nin IŞİD rolü değişmeyecek

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) dünyaya parmak ısırtan bir operasyonla 49 rehinemizi kurtardıktan hemen sonra özellikle ABD ve İngiliz basınında Türkiye üzerinde, "IŞİD'e karşı askeri koalisyona katıl" baskısının hızlandırılması dikkatlerden kaçmıyor. Türkiye rehinelerden dolayı koalisyonda aktif bir rol üstlenmeyeceğini açıklamış, koalisyon içerisinde sadece insani yardım ve sınır güvenliği gibi pozisyonlarda yer alacağını belirtmişti.
Rehinelerin kurtarılmasının ardından Türkiye'nin aktif rol alıp alması konusunda yapılan ikiyüzlü-şımarıkmanüplatif yayınlar kimseye yabancı gelmiyor. 1 Mart Tezkeresi'nde de, Türkiye'yi İslam ülkelerine yönelik operasyonlara sokma girişimlerinde ne yaptılarsa, şimdi aynı oyunları tezgâhlıyorlar.

Yeni Türkiye Devlet Aklı'nın, IŞİD'e karşı ne yapacağını Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan net biçimde açıkladı: "Mesele sadece bir örgüt meselesi değildir. Genel olarak bölgenin geleceği meselesidir. Bölgenin ne olacağına karar vermek gerekiyor. Diğer devletlerin kapsamlı ve tatminkâr bir senaryosu var mı? Irak'ın, Suriye'nin geleceği ne olacağını bize söylüyorlarsa o zaman bir karar verilebilir. Bir faktör ve unsur üzerinden Türkiye hareket etmez. Suriye konusunda büyük devletlerin tatminkâr politikaları bulunmuyor. Türkiye milli menfaatleri çerçevesinde daha uzun vadeli hesaplarla hareket eder. Genel yaklaşım ve senaryo nedir? Bunu görmemiz lazım."
YENİ TÜRKİYE GERÇEĞİ ŞUDUR:
ABD VE BATILI ÜLKELER NE YAPARLARSA YAPSINLAR, TÜRKİYE'Yİ IŞİD'E KARŞI ÖN SAFLARDA KULLANAMAYACAKLAR. ÇÜNKÜ ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK.

Güçlü istihbarat

MİT'in hiçbir yabancı istihbarattan örgütünden yardım almadan rehinelerimizi kurtarması, uzun zaman unutulmayacak, Yeni Türkiye'nin Güçlü İstihbarat döneminin miladı olarak hatırlanacaktır. Eski Türkiye'de, kendi vatandaşını fişlemekle uğraşan MİT'in, Ortadoğu, Balkanlar, Afrika, Orta Asya'da aktif bir rol üstlenmesi Yeni Türkiye'nin tarih sahnesine tekrar çıkması olarak değerlendirilmelidir. MİT artık batılılara ve belirli yabancı istihbarat güçlerine taşeronluk yapan bir örgüt olmaktan çıktığını son operasyonla dünyaya net biçimde gösterdi.
Türkiye'nin ulusal ve küresel çıkarlarını koruyan gerçek görev sahasına döndü.
Hakan Fidan'ın MİT'in başına gelir gelmez İsrail'in neden karşı çıktığını şimdi daha iyi anlamaktayız. Bir ülkenin istihbarat örgütü ne kadar güçlü ise, o ülkede yabancı istihbarat örgütlerinin oyun alanı da o kadar daralmış demekti. MİT, artık çıkarlarına hizmet edecek bir yapıda olmadığı için MOSSAD rahatsız olmuştu. Türkiye'de eli kolu kırılmıştı. Hakan Fidan, son çıkarılan MİT kanunuyla tam bunu yapmaktadır.Böyle hassas bir konuda, CHP'nin MİT Yasası'nın iptal talebinden vazgeçmesini ve iptal başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi'nin çok dikkatli olmasını Aziz Milletimiz beklemektedir.

SONUÇ: Yeni Türkiye, "Güçlü millet, Güçlü devlet, Güçlü ordu, Güçlü polis ve Güçlü istihbarat"la yenidünya düzeninin küresel aktörlerinden birisi olmaya hazırlanıyor. 2023'te BÜYÜK TÜRKİYE olmaya kararlı ANADOLU TOPRAKLARINDA huzur, güvenlik, refah, adalet ve barış içinde yaşamak istiyor isek, dış güçlerin oyun ve hilelerine karşı ,'Güçlü Ordu, Güçlü Polis, Güçlü İstihbarat 'ağımızı geliştirmek, yönetenlere sahip çıkmak, bağrımıza basmak hepimizin görevidir.