BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 15 Eylül 2014

CHP nereye kaysın?

CHP'yi 2015 genel seçimlerine götürecek yönetici isimler belli olurken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun A takımı kombinasyonunda fay hatları göze batıyor.
CHP sağa mı kaysın, sola mı kaysın? Yoksa hiçbir yere kaymasın, oturduğu yerde otursun mu? Tartışmalarını alevlendirecek bir isim Mehmet Bekaroğlu'nun Tanıtım ve Halklar İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilmesi çok konuşulacaktır.
Tarafsız yayın yapmakla övünen Aydın Doğan'ın Hürriyet gazetesinin eski yöneticisi Enis Berberoğlu'nun, Medya Başkanlığı'na getirilmesi manidardır.
CHP delegesinin saf dışı bıraktığı Erdoğan Toprak ve Murat Özçelik'in Başdanışman yapılması düşündürücüdür.
Ekonomi Başkanlığı'na genç ve tecrübesiz bir isim olan Selin Sayek Böke atanırken, perde gerisinde Zekeriya Temizel'in çok etkili olacağı düşünülmektedir.
2001 KRİZİ VE ZEKERİYA TEMİZEL
TARİH 25 ARALIK 2001:
İKTİDARDA, BAŞBAKAN BÜLENT ECEVİT-BAŞBAKAN YARDIMCILARI HÜSAMETTİN ÖZKAN. MESUT YILMAZDEVLET BAHÇELİ VAR.
TÜRK EKONOMİSİ ÇÖKÜYOR.
TÜRKİYE DİBE VURUYOR.
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, sesi çıktığı kadar bağırıyor: "Yaşadığımız bu ekonomik Zekeriya Temizel'in getirdiği 'Nereden Buldun' uygulaması ile patladı. Yani başlama vuruşunu o yaptı. Son 10 yılda bazı hatalar yapıldı. Ama asıl olay Zekeriya Temizel'in 'Nereden Buldun'u ile başladı. Sermaye korkup Türkiye'den kaçtı. Bu kafayla ülkeyi sosyalist bir ülke haline getirdiler"
Kim, Zekeriya Temizel?
Korku filmi 2001 krizinin içinde önemli görevler yapan bir isim. Aradan 13 yıl geçtikten sonra yeniden ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, onu yanına aldı.
Kılıçdaroğlu-Temizel beraberliği bürokraside CHP hâkimiyetinin bulunduğu dönemlere, 1970'lere dayanıyor... Bu ikili, Maliye'de Gelirler Kontrolörlüğü, Hesap uzmanlığı, Gelirler Genel Müdürü gibi kilit görevlerde yan yana olmuşlardı.
Başbakan Tansu Çiller (1993 yılı ) Zekeriya Temizel'i pasifize etti. 1995 seçimlerinde Temizel, Deniz Baykal'ın CHP'sine gitmedi, DSP'den Milletvekili oldu.
Ve... 1997 yılında, 28 Şubat darbe hükümetinin Başbakanı Mesut Yılmaz, Temizel'i Maliye Bakanı yaptı.
Bu dönem kara günlerin habercisi... Türk ekonomisinin batışı, özelleştirme skandalları, banka operasyonları hız kazandı. Temizel (2000 yılı) Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan tarafından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na başkan yapıldı.
İlginçtir, Zekeriya Temizel BDDK'nın Kemal Derviş'e bağlanması üzerine istifa etti. Dün kavga? Bugün CHP'de Kemal Derviş-
Zekeriya Temizel beraberler.

Murat Özçelik olayı

Ak Parti hükümeti tarafından Irak Büyükelçiliği'ne getirileceksin. Ve 2011 yılında, barış sürecini yürütecek güzide bir kuruluşun müsteşarlığına atanacaksın.
Görevden alındıktan sonra zınk diye CHP'ye geçeceksin. Kim bu büyükelçi ve müsteşar:
MURAT ÖZÇELİK.
Fakat CHP delegesince PM dışında bırakılacaksın. Herhalde CHP delegesinin bir bildiği var. Neden oy vermemiş olabilir?
Önemli görevlere getirenlere yakınlık göstermemenin elbette maddi olmasa bile manevi bir sorumluluğu olmalıydı. Sizi yükselten, çok önemli görevlere getiren Ak Parti Hükümetinin samimi Başbakan ve Bakanlarına, gösterilen tavrı, kabul edememiş olabilirler.

SONUÇ:
CHP'NİN BEYİN KADROSUNDA ZEKERİYA TEMİZEL İSMİNİ GÖRDÜKÇE 2001 KRİZİNİ ÇOK HATIRLAYACAĞIZ ÇOK.
28 Şubat darbesiyle siyaset üzerinden ekonomi de vurulmuştu. Yatırımlar durmuş, hortumlamalar artmış, işadamları fişlenmişti.
Post modern darbe beraberinde 2001 krizini getirmişti. Darbe 300 milyarı dolar fakir halkın sırtına yüklenirken, Türkiye dibe vurmuştu. ALLAH BİR DAHA '2001 KRİZ KORKU FİLMİ'Nİ AZİZ MİLLETİMİZE GÖSTERMESİN...