BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 13 Eylül 2014

Çankaya kasırgası

Bundan 34 yıl önce, bir 12 Eylül günü Generaller ülkemiz idaresine el koymuştu. "Milli egemenlik kayıtsız şartsız, milletindir" ilkesine ihanet etmişlerdi. Demokratik hayatı zincirlerle bağlamışlardı.

Yıl: 2014. Dün,12 EYLÜL'dü.Çankaya'da Tayyip Erdoğan oturuyordu. Türk milleti, CUMHUR, 2 binlik tarihinde ilk kez REİS'ini bizzat seçmişti.
34 yılda nereden nereye geldiğimizi düşünürsek, Egemenliğin kayıtsız şartsız gerçekten milletin eline geçmesinden mutlu olmalıyız, gurur duymalıyız.
Darbeler dönemini kapatan aziz millete ne kadar minnet duysak azdır. Allah bir daha o eski günleri bizlere göstermesin. YENİ TÜRKİYE adım adım inşa ediliyor. 2023 stratejisine göre, Türkiye'nin restorasyonunda, Çankaya ve Başbakanlık beyin kadrolarına çok önemli görevler düşüyor. Beyin kadro, görece küçük bir insan grubudur, ortak çıkarlar, değerler ve tarih etrafında biçimlenirler. Bir beyin takımının performansının niteliği, bağlı olduğu liderinin niteliğine yakından bağlıdır. Yüksek performans gösteren beyin kadronun tepesinde muhakkak ileriyi gören liderler vardır. Beyin kadro oluşturulmasında, Misyon ya da vizyon, Operasyonel hedefler ve Stratejik planlar hayati özellikler taşır. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Çankaya, Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık'ta BEYİN KADROLARI yerine oturdu.

FETHULLAH GÜLEN'İN KÂBUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasının ardından 2019 yılına kadar, (Muhtemelen de ikinci kez, 2024 yılına kadar) kendisiyle çalışacak beyin takımını kurdu.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği görevine Başbakanlık Müsteşarı Eski Başsavcı ve hukuk adamı Fahri Kasırga'yı getirdi. Bunun derin manası var.
Kasırganın yaptığı görevler bundan sonrada ne yapacağının işaretini veriyor. Paralel yapısının dağıtılmasında, hukuksal ve idari eylemlerin mimarı olacak bu isim, Fethullah Gülen cuntasının üzerinde bir KASIRGA gibi esecektir. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bağlı olarak çalışacak bu birim, paralel yapı konusunda önümüzdeki günlere damga vuracaktır. Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım özel danışmanlık görevini yürüttüğü beyin kadroda, genel sekreter yardımcısı olarak İbrahim Kalın, basın danışmanı Lütfullah Göktaş, danışmanları Mustafa Varank, özel kalem müdürü Hasan Doğan, Yiğit Bulut gibi güvendiği isimler Köşk'te çalışıyor. Prof.Dr. Mustafa İsen'in, Cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak kültür, edebiyat ve sanat alanlarında aktif görevleri sürdürmesi söz konusu olacak.
Türkiye'de stratejik düşünce ve felsefeyi Başbakanlığa taşıyan Prof.Dr.
Davutoğlu'
nunda beyin kadrosu netleşiyor.
Davutoğlu Hükümet'inin kamu diplomasisi kavramını önceleyerek yeni paradigmalar geliştirmesi son derece önemlidir. Çünkü hiçbir ülke Türkiye kadar zengin bir tarihi potansiyele sahip değildir.
Tarihi hafızanın, günümüze aktarılması ve hep canlı tutulmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasındaki kilit aktör olacak Yalçın Akdoğan'ın çalışmaları dikkatle takip edilecektir.
Davutoğlu, Fahri Kasırga'nın Çankaya'ya geçmesiyle boşalan Başbakanlık Müsteşarlığına yapacağı atamayla, Beyin kadrosunun 'tam yol ileri' harekatını belirleyecek. Ali Sakarya (Çok yakın isim.
Siyasi işler), Seyit Ahmet Işkın (Bankacılık, Sermaye Piyasaları, Uluslararası Finans), Doç.Dr. Ertan Aydın (Siyasi işler, Araştırma), TAHA ÖZKAN (Seta Başkanlığı, Saha araştırmaları, bölgesel değişimi ve aktörlerini yakinen takip etme), Hatem Mete (Sosyolog, Türk Tarihi), OSMAN SERT (İletişim stratejisi), İSMAİL KÜÇÜKBAYRAK (Uluslararası İlişkiler ve Dış yardımlar)
SONUÇ: AK Parti'de bir Genel Başkan -Başbakan seçilmesinin çok ötesinde bir değişim yaşandı. Bu hareketin tartışılmaz lideri olarak Erdoğan bir üst basamağa çıkarken, kendi elleriyle misyonu yeni kuşağa devretti. Bu misyonun yeni kuşak temsilcisi Ahmet Davutoğlu, "Güçlü Cumhurbaşkanı, Güçlü Başbakan" formülüyle yolculuğa başladı. Yeni Türkiye'nin ve yeni Başbakan'ın heyecanını yansıtacak Bakanlar Kurulu'da oluştu. 2015-2019 YOLCULUĞU BÜYÜK TÜRKİYE OLMA YOLUNDA HAYIRLARA VESİLE OLSUN.