BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 1 Eylül 2014

Bugün 1 Eylül

Bugün 1 Eylül 2014. O kadar çok gelişme yaşanacak ki, ülkemizde ve yakın coğrafyamızda ancak bu kadar iz bırakabilir, ancak bu kadar ışıltı yaratabilir.
Aksiyonlar günü:
1) Aziz milletimiz tarafından SEÇİLMİŞ İLK CUMHURBAŞKANI TAYYİP ERDOĞAN ilk yurtdışı gezisine dost ve kardeş Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapacak. 2 Eylül'de Azerbeycan'lı kardeşlerimizle kucaklaşacak.
ANALİZ: Bu hareket bir BÜYÜK DEVLET olma özelliğinin tipik göstergesidir. Dünyaya mesaj verilmekte, KKTC ve Azerbaycan'ın Türkiye'nin manevi bağrında yaşadığının ilan edilmesidir.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'na göre Azerbaycan, Türkiye için Kafkaslarda en önemli stratejik müttefiktir. Azerbaycan-
Türkiye kardeşliği, Kafkaslarda istikrarlı ve güçlü bir bölgesel konumun anahtarıdır.
Azerbaycan ve Hazar Denizi, Türkiye'nin Orta Asya'ya açılmasında kilit önemdedir. Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan arasında Hazar konusunda Rusya'nın içinde olacağı bir işbirliği Türkiye'nin Orta Asya politikasının esasını oluşturmaktadır.
2) YENİ TÜRKİYE'NİN İLK BAŞBAKAN'I AHMET DAVUTOĞLU hükümet programını ilk kez okuyacak.
ANALİZ: Yeni Türkiye'nin 'Teoriden Pratiğe' mimarı Davutoğlu, 2019 yürüyüşünü başlatacak. Bu yürüyüşte, Yeni Türkiye inşasını sürdürecek, paralel yapıyla mücadele edecek, barış sürecini hızlandıracak, 2015 seçimlerini en az 330 milletvekili çıkarmak üzere kazanacak, tam demokrasiye geçişi gerçekleştirecek ve yeni Anayasa'nın çıkarılmasını sağlayacak.
2023 hedefine ulaşmak için İstikbal Savaşı ya kazanılacak, ya kazanılacak.
3) Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, AK Parti Meclis grubunda ilk olarak Başbakan ve Genel Başkan sıfatıyla konuşacak.
4) DÜNYA BARIŞ GÜNÜ: İnsanlık tarihinin en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşının başladığı gün -1 Eylül- Dünya Barış Günü olarak kabul edildi. İkinci Dünya Savaşı 1 Eylül 1939 günü Nazilerin Polonya'yı işgaliyle başladı.
Ardında 52 milyon ölü, milyonlarca yaralı, sakat ve moloz yığını haline gelmiş kentler ile acı ve gözyaşı bıraktı.
Mayıs 1945'de son buldu.
ANALİZ: Kafkaslar, Balkanlar ve Ortadoğu gibi dünyanın en yoğun sorunlarının ve çatışmalarının yaşandığı bir bölgede yer alan Türkiye, barış ve huzurun korunması, demokrasinin yerleşip, kökleşmesinde tarihi dönemeçlerden geçti.
5) TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİNİN ÖNEMLİ GÜNÜ. Abdullah Öcalan '1 Eylül' mesajı yayınlayacak. Mesajın özünü "30 yıllık savaş büyük bir demokratik müzakereyle sonuçlanma aşamasına gelmiştir" sözü oluşturacak. Bu mesaj "PKK'nın tüm unsurlarıyla sınır dışına çekilmesi, Türkiye'ye karşı silah kullanmaktan vazgeçmesi, eve dönüş ve demokratik siyaset dönemine geçilmesi" başlıklarını da içeren geniş çaplı bir değerlendirmeyi içerecek.
6) Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Dumlupınar'da zafer kazanan Türk ordusuna, meşhur "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" komutunu 1 Eylül 1922 günü verdi. İzmir'e yürüyen ordunun zaferler çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
ANALİZ: Bu söz maalesef, dar anlamda değer buldu. Akdeniz, Cebelitarık Boğazı'na kadar uzandığı halde, sadece 'İzmir' hedef gösterilmiş gibi anlamlandırıldı. Aslında, daha geniş boyutlu düşünülmesi gerekirdi. Türkiye'ye "Akdeniz'in sonuna kadar gidiniz, Atlantik'e ulaşmak hedeftir" denilmişti.
İnşallah, Atlantik'e kadar uzanmayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğinde YENİ TÜRKİYE gerçekleştirecek.
SONUÇ: 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Yeni Türkiye'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yeni Başbakanı Ahmet Davutoğlu bölgede ve dünyada barış ve istikrarın sağlanması için, ırk, dil, din, kültür farkı gözetmeksizin tüm insanlığı işbirliği ve dayanışmaya çağırmaktadır.