BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 31 Ağustos 2014

Çankaya, hükümet ordu ve millet el ele

Dün idrak ettiğimiz, 30 Ağustos 1922'de; Gazi Mustafa Kemal'in komutasında kazanılan Büyük Zaferin 92'inci yılında çok duygulandık.
Halkımızın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı-Başkomutan Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in sergilediği birlik ve beraberlik hislerimizi kabarttı.
Anadolu topraklarının, ebedî Türk yurdu olduğu bir defa daha ispat edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında, ÇANKAYA-ORDUHÜKÜMET MİLLET ELELE geleceğe yürüme kararlılığını gördük ve hissettik.
MALAZGİRT'TEN ÇANKAYA'YA: Dünya üzerinde hiçbir millet Ağustos ayına, bizim kadar ruh, duygu ve inançla mührünü vuramadı. Takvimlerin Ağustos ayına ait her yaprağında, muhteşem bir zaferimizin adı var.
Ağustos ayındaki zaferler serimiz 26 Ağustos 1071'de başlar. Türk-İslâm Âlemi'nin en büyük gazası Malazgirt zaferidir.
Anadolu'yla ebediyen aziz milletimizin birleşmesi, asıl sahibine kavuşmasıdır.
Tarih sırasıyla; Malazgirt, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç, Sakarya ve 30 Ağustos 1922'de gerçekleşen Dumlupınar Başkomutanlık Meydan savaşları kazanılmıştı.
Ve aziz milletimizin 2014 -Ağustos ayındaki zaferlerine çok özellikli iki olay damgasını vurdu. Birincisi 10 Ağustos'ta gerçekleşti. 2 bin yıllık kadim yaşantımızda ilk Cumhurbaşkanı-
Devlet başkanı olarak Tayyip Erdoğan seçildi.
İkincisi; şanlı tarihimizin derinliklerinden gelen bir bayrak isim Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu Başbakan oldu.

Anıtkabir mesajları

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Anıtkabir'den verdiği mesajlara dikkatle bakınız. Anıtkabir özel defterine yazılan birinci ve ikinci yazıların içeriğinde, 1071'lerde başlayan zaferlerimizin son dönemdeki baş sayfalarında aziz milletin gönlünde taht kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Tayyip Erdoğan yer almaktadır.
Aziz milletle beraber yola çıkan Atatürk'ün İSTİKLAL SAVAŞI VE TAYYİP ERDOĞAN'IN İSTİKBAL SAVAŞI, Anıtkabir'den şöyle görünmektedir:
MESAJ BİR: "Vefatınızı ardından cumhurbaşkanlığı makamı ile cumhur arasındaki bağlar zayıfladı. Bugün göreve başlarken bir kez daha cumhur ile başkanının, devlet ile milletin kucaklaşmasına vesile olduğunu düşünüyorum. Sizler istiklal mücadelesini başlatmış, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için mücadele etmiştiniz. Türkiye bugün özüyle ve ruhuyla tekrar buluşmuştur."
MESAJ İKİ: "Aziz Atatürk! Büyük zafer, milletimizin bin yıllık vatanı Anadolu'nun ebedi yurdumuz olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermesi bakımından da ayrı bir öneme sahiptir. Kurtuluş Savaşımız boyunca dünyanın dört bir yanından dualarıyla ve verebildikleri her şeyle milletimize bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum'' NEDEN DAVUTOĞLU: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun 2023 yürüyüşünün arka planındaki önemli motifler ortaya çıkıyor.
Aziz milletin seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, El Cezire'ye verdiği ilk mülakatta, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun neden seçtiğini açıklarken, beraberliğin motiflerini şöyle vurguluyor: "Medeniyet perspektifimiz aynı.
Kendisi üniversiteye dönmek istedi.
Bırakmadık.
Teorisyendi. İşin pratiğini de yapmak suretiyle teoriyle pratiği bir araya getirdi. Çalışkan bir kardeşimiz, arkadaşım.
Siyaset keyfilik kabul etmez, çok koşturmak ister. Dışişleri Bakanlığı'nda başarılı bir performans ortaya koydu.
Biz sıradan bir parti değiliz. Bu bir davadır ve bu davaya gönül verenler artık inanıyorum ki kıyamete dek bu anlayış içerisinde o kardeşlik duygusu içersinde bu hizmeti sürdüreceklerdir."

SONUÇ:
Türkiye yepyeni bir atmosferin içerisinde, birlik beraberlik içinde yoluna devam edecektir. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, gerek ülke içi gerek ülke dışında beraberce koşturacaklardır. Ve Güzel Ülkemiz 2023'te dünyada ilk ON içinde yerini alacaktır.