BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 30 Ağustos 2014

Yeni kabinenin şifreleri

Bir değerli kardeşimizi daha kaybettik.
Mekânın cennet olsun Arda Uskan. Medya dünyasında bir sonbahar senfonisi yazarak hayata veda etti. Unutulmayacak. Son nefesinde gazetemizdeki köşesine yazı yazarken, bir gerçeği daha akıllara nakşetti. Gazeteciler ayakta ölür. Ruhun şad olsun.

AKTİF ÇANKAYA:
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde ilk günü tamamladı. Hiç vakit kaybetmeden icraatlara başladı.
Çankaya köşkünü, karargâh olarak tanzim ederken, Davutoğlu'nun da, Yeni Türkiye'yi omuzlayacak bakanlar kurulunun oluşmasına yardımcı oldu.

KABİNENİN YENİ HÜCRELERİ:
Davutoğlu'nun yeni kabinesi açıklandı.
2015 genel seçimlerine Ak Parti'yi bu beyin takımı götürecek. Başbakan'ın çekirdek kadrosunda iki beyin yer alacak. Yeni Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan.
Numan Bey, Başbakan'ın sağkolu olarak hemen hemen her konuda sessiz adam olarak görev yapacak.
Ekonomik koordinasyonda hâkim isim olacak.
Yalçın Akdoğan, Türk siyasetinin parlayan ismi...
2023 Türkiye gemisinin amiral yardımcısı. Tam bir beyin adamı... Çözüm sürecini yürütecek. Rahmetli Turgut Özal merhum Adnan Kahveci'si olarak, yeni döneme damga vuracak. Kangren olmuş Kürt meselesini çözen, yeni dönemin yollarını kurgulayan isim olacak. Sadece Başbakan Davutoğlu'nun değil, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da hayatiyet köprüsü özelliğinde görev yapacak.
BÜLENT ARINÇ: Ak Parti'nin vicdanı ve ruhunu temsil eden bir isim. Bir ağabey.
Tayyip Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasından sonra doğacak boşluklarda etkili isim olarak Ahmet Davutoğlu'nun kader arkadaşı olarak, görevini 2015 seçimlerine kadar yürütecek.
Arınç'ın göreve devamı, siyasette VEFANIN var olduğunu resmidir. Hem Erdoğan hem Davutoğlu, bir ağabeyin 2015 seçim zaferine giderken sessiz kalmasına izin vermezlerdi. Vermediler.
Ali Babacan güven adamı olarak devam ediyor. Ahmet Davutoğlu, bir taraftan Ali Babacan-Mehmet Şimşek ikilisini görevde tutarken, Numan Kurtulmuş ve Nurettin Canikli ile EKONOMİ KADROSUNU güçlendirdi.

FİDAN 2015'E HAZIRLANACAK:
Dışişleri Bakanlığı'na, Mevlüt Çavuşoğlu çok iyi bir isim. Hakan Fidan ile Mevlüt Çavuşoğlu ikilisi üzerinde Erdoğan ve Davutoğlu, çok düşündü.
Son geceye kadar değerlendirme yapıldı.
Çözüm süreci ve dış politika arasındaki köprüler ince elendi, sık dokundu. Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanı olması çok isabetlidir.
Hakan Fidan, MİT müsteşarı olarak kaldı.
Ama 2015 genel seçimlerinde milletvekili olarak TBMM'ye gelecek. Hakan Fidan, 2023 VİZYON KADROSUNUN YALÇIN AKDOĞANDAN SONRA İKİNCİ BEYİN ADAMI olacaktır. Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Yalçın Akdoğan'dan sonra ikinci beyin HAYATİYET KÖPRÜSÜNDE yer alacak. Volkan Bozkır'ın tecrübesi ve potansiyeli tam bir Avrupa Bakanı olacak özellikteydi. Bu göreve geldi.
SÜRPRİZLER: Birinci sürpriz, Hayati Yazıcı'nın ayrılması oldu. Yazıcı, "paralel devlet" değerlendirmesinin farklı olmasıyla görevden çekildi. AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik de "Yazıcı hükümetin süvari kaptanıydı. Şaşırdım" diye konuştu.
Binalı Yıldırım'ın yeniden kabineye gireceği çok konuşuldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümet proğramı konusunda faydalı katkılarda bulunmuş, yeni hükümette Başbakan Yardımcısı olacağı düşünülmüştü.

SONUÇ:
Birinci aşaması, Tayyip Erdoğan'ın Çankaya'da Cumhur/Başkanı olarak görev yapacağı 2019 yılını hedefleyen, ikinci aşaması 2019-2024 yıllarını kapsayacak süreçte Yeni Türkiye'nin stratejisi uygulamaya geçti. 2019 eşiğine uzanacak yolda, Başbakan Ahmet Davutoğlu restorasyon hükümetinin hücreleri yenilendi.

2015 VİRAJI AŞILDIĞI TAKDİRDE, 77 MİLYON DEMOKRASİYE TÜRK EVLADI İSTİKBAL SAVAŞINI ZAFERLE SONLANDIRACAK VE BÜYÜK TÜRKİYE MARŞLARINI SÖYLEMEYE BAŞLAYACAKTIR.