BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 23 Ağustos 2014

Davutoğlu'nun 5 yıldızlı haritası

10 Ağustos 2014: Çankaya'ya aziz milletin elleriyle çıkardığı Tayyip Erdoğan Stratejik devrimi (Anadolu ihtilali) ilan ediyordu.
21 Ağustos 2014: AK Parti genel merkezinde Ahmet Davutoğlu, stratejik devrimin ilk Başbakanı olarak 'ANADOLU İHTİLALİ'ne Başbakan olarak katılıyordu.
Prof. Dr. Davutoğlu'nun AK Parti'nin Genel Başkanı ve Başbakan olarak ilan edildiği salondaydım.
SAAT 18.15: Erdoğan'ın vekili Mehmet Ali Şahin salona geliyor.
Arkasından Bakanlar sırayla içeri giriyor.
Yüzler gülüyor.
Bülent Arınç, kurucusu olduğu partinin emin ellerde oluşundan gururlu.
Teşkilat Başkanı Soylu gelen gidenle birebir ilgileniyor.
SAAT 18.30: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yanında Ahmet Davutoğlu ile salona giriyor. Hemen arkalarında, Türk siyasetinin parlayan ismi Yalçın Akdoğan.
Fonda, 2011 yılının unutulmaz seçim şarkısı, "Aynı yoldan geçmişiz, Aynı sudan içmişiz biz" çalmaya başlıyor.
Anadolu İhtilali'nin 1 ve 2 numarası Erdoğan ve Davutoğlu sevgi gösterilerine ortaklaşa karşılık veriyorlar.
Çankaya ve Başbakanlık, kansız, kavgasız, hilesiz hurdasız el değiştirdi.
Rahmetli Atatürk, bugünleri görseydi, 29 Ekim 1923'te ilan ettiği Cumhuriyetin Tam Demokrasi yolunda taçlanışından çok mutlu olurdu.
Rahmetli Adnan Menderes, 14 Mayıs 1950'de halkın oylarıyla ilk defa iktidara gelirken, Atatürk'ün yapmak istediğini bir ölçüde gerçekleştirmişti. Maalesef, Vesayet odakları, bürokratik askeri oligarşi, halkın iktidarını yıktılar. Aradan, 91 yıl geçtikten sonra, Stratejik devrim'in lideri Tayyip Erdoğan, Cumhuriyeti gerçekten Demokrasi tacıyla süsledi.

Büyük liderin 2023 hedefi

İSTİKBAL SAVAŞININ LİDERİ Tayyip Erdoğan,
takdim konuşmasında Stratejik devrimin ilk Başbakanı olan Ahmet Davutoğlu'na 5 YILDIZLI HARİTA verdi:
BİR) Yeni Türkiye inşasını sürdüreceksiniz. İKİ) Paralel yapıyla mücadele edeceksiniz, Barış sürecini hızlandıracaksınız. ÜÇ) 2015 seçimlerini kazanacak, 330 milletvekili çıkarmak için gecenizi gündüzünüze katacaksınız. DÖRT) Tam demokrasiye geçişi sağlayacak,1920 ruhunu canlandıracak yeni anayasa'yı çıkaracaksınız. BEŞ) 2023 hedefine ulaşmak için İSTİKBAL SAVAŞINI sürdüreceksiniz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan arkasından ekledi: ARKANIZDA ÇANKAYA KALESİ VAR. ORADA 2019 YILINA KADAR BEN VARIM.

Davutoğlu heyecanlı

Ahmet Davutoğlu, adaylığı açıklandıktan sonra, heyecanını gizleyemeden yaptığı konuşmada, Türkiye'nin stratejik derinliğini yeniden anlamlandırdı. Davutoğlu'na göre, BÜYÜK TÜRKİYE olmamızı, 21'inci Yüzyıl istiyor, zorluyor.
Devletler uluslararası sistem içindeki konumları itibariyle stratejik ve taktik manevra kabiliyetlerine göre dört farklı kategoriye ayrılıyor. Süper devletler, büyük devletler, bölgesel güçler ve küçük devletler.
Yakın Coğrafyamızı dinamik bir diplomasi ile değerlendirebilen bölgesel güç Türkiye, hem taktik esneklik alanlarını genişletme şansı elde edebilecek, hem de uzun dönemde BÜYÜK DEVLET olma yollarını açabilecektir.
Davutoğlu'nın ilk sınavı, 2015 seçimlerini kazanmak. Temel motifi yeni Anayasa olacaktır. Yeni anayasa ile 1920 RUHUNUN 100 YIL SONRA DİRİLİŞİNİ sağlayacaktır. 1920 ruhu demek şudur: Kadim Anadolu topraklarında, etnik kimliği ne olursa olsun, inanç sistemleri ne olursa olsun, İstiklal savaşını zaferle sonuçlandıran aziz milletin istikbal savaşını da kazanma ruhunun canlanmasıdır, DEMOKRAT TÜRKİYE'nin inşa sürecinin başlamasıdır.
Bu, 77 milyonun huzur, barış, kardeşlik, refahı için gerçek yoldur.

SONUÇ
: Erdoğan, Çankaya'yı kriz odağı olmaktan çıkardı. İşi ehline Davutoğlu'na verdi. Atatürk, İstiklal savaşında, 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz' diyordu. Erdoğan-Davutoğlu da, İstikbal savaşında ilk hedef olan 2023 yürüyüşünü başlattı.
AZİZ MİLLETİN SON KARARI: İstikbal savaşına karşı çıkanlar olursa, yıkılan duvarların altında kalacaklar...