BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 2 Ağustos 2014

Lufthansa neden ağız değiştirdi!

Türkiye'de gözler, katil İsrail'in Gazze'ye yaptığı insanlık dışı saldırılara ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevrildiği sırada üzerinde fazla durulamayan çok önemli jeo/politik-ekonomik bir gelişme oldu. Bir yıl önce, İstanbul'da 3'üncü havaalanının yapılmasına karşı çıkan, el altından Gezi plancılarına destek veren Almanlar bir anda ağız değiştirdi.
Alman devi Lufthansa, 3'üncü alanına sahip çıkan, İstanbul üzerinden dünya ekonomik pastasına el uzatan ve Türk Hava Yolları'yla işbirliği için can atan bir konuma geldi.

Türkiye çok çekici

Lufthansa Havayolları,
Türkiye İran ve Irak Genel Müdürü Stefan Löcherbach 3'üncü havalimanı yapılmasından dolayı sevindiklerini belirterek, ''Bizim THY ile hiçbir sorunumuz yok. THY İLE İŞBİRLİĞİMİZ ÇOK İYİ. THY ile uzun mesafeli turistik uçuşlar, Las Vegas, Maldivler, Seyşeller gibi turistik yerlere beraber uçmak istiyoruz" diye konuştu.
Ağzından bal damlayan Löcherbach,açıklamasına devam etti: ''Şu anda Avrupa'da en büyük havalimanlarının sırasıyla Londra, Paris ve Frankfurt olduğunu, fakat üçüncü havalimanıyla İstanbul'un, Avrupa'daki diğer merkezlerle kıran kırana rekabet içine gireceğini düşünüyoruz. Türkiye konum açısından çok çekici, hem Doğu'dan Batı'ya veya Kuzey'den Güney'e gidebilirsiniz. Bu nedenle Türkiye'nin bu konuda avantajlı olduğuna inanıyorum. Bugün zaten Türk Hava Yolları da bu konumdan yararlanıyor ve büyük bir merkez oluşturmuş durumda. Atatürk Havalimanı da bu merkez pozisyonunu oluşturmuş durumda. Yeni havalimanı yapıldığında daha fazla uçuş olacak ve merkez oluşturma konusunda daha da güçlenmiş olacağız."

Milli iradenin gücü

Daha önce ne yapmışlardı? Taksim/gezi öncesi Alman Başbakanı Merkel, olumsuz bir havaya girmiş, Lufthansa THY'yi zora sokan girişimler yapmış, yeni ortaklık görüşmelerini askıya almıştı. Bu söylemler siyasetten bağımsız okunamazdı. 2013 Nisan ile 2014 Temmuz arasında ne oldu da Almanlar'ın Türkiye hayranlığı bir anda kabardı? Bunun önemli bir sebebi olmalı. Bu işin arkasında Avrupa'nın lideri Alman Başbakanı Merkel'in olduğundan kimse kuşku duymamalı. Merkel'i bir yıl içinde değiştiren, Türkiye karşıtı konumdan Türkiye ile işbirliği yapma noktasına getiren önemli ne olabilir? Muhakkak, Merkel'i (Alman havacılık devi Lufthansa) Türkiye işbirliğine getiren siyasi ve ekonomik gelişmeler oldu ki, pozisyon değiştirdiler. AH SEN YOKMUSUN MİLLİ İRADE.
ALMANLARIN AĞZINDAN BAL AKMASINA YOL AÇIYORSUN...
Arka plan şöyle:
BİR) Almanya, Taksim-Gezi ve 17-
25 Aralık darbeleriyle yıkılmayan Tayyip Erdoğan'ın aziz milletin sinesindeki yerini anladılar.
İKİ)
Siyasi darbe ve küresel saldırılara rağmen Türkiye, İstanbul 3'üncü Havalimanı projesinden vazgeçmedi.
Alanın muhakkak açılacağını anladılar. ÜÇ) Karşıt Pozisyondan hemen çıkarak, Türkiye ile işbirliğinden diğer ülkelerden(ABD, İngiltere, Fransa) daha önce pay kapma akıllılığını gösterdiler.
DÖRT) THY-Lufthansa ortaklığını geliştirerek yeni pozisyona alıyorlar.

SONUÇ:
AZİZ MİLLETİMİZİN 30 MART YEREL SEÇİMLERİNDE BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN'A SAHİP ÇIKMASI, ALMAN BAŞBAKANI MERKEL'İN TÜRKİYE KARŞITLIĞINDAN DOSTLUĞA YENİDEN DÖNÜŞÜNE YOL AÇMIŞTIR. 10 AĞUSTOS'TA ÇANKAYA'YA ÇIKMAYA HAZIRLANAN TAYYİP ERDOĞAN'IN HALK NEZDİNDEKİ GÜÇLÜ KONUMU AVRUPA LİDERİ MERKEL'İ (ALMAN DEVİ LUFTHANSA) DAHA DİKKATLİ OLMAYA SEVK ETMİŞTİR. BUNUN ADI, JEOPOLİTİK-EKONOMİK DAVRANMADIR. ÜLKEMİZ GÜÇLÜ BİR LİDERLE 'BÜYÜK TÜRKİYE' YOLUNDA EMİN ADIMLARLA YÜRÜMEKTEDİR.