BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 18 Temmuz 2014

Muhalefet kafası

Bu yazı, Bedri Baykam'a ait. (Cumhuriyet. 15 Temmuz 2014).
Başlık: Artık, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediğimin belgesidir. Yazı: "İhsanoğlu'nun aday gösterilme yöntemlerinin yanlış olduğunu yazdım. İhsanoğlu'nun ulusalcı/ sosyal demokrat kesimlerin temsiliyeti açısından geçmişi ve söyleminin "ideal" bir konum yansıtmadığını söyledim.
Ekmeleddin Bey'in bu gazetenin okurlarıyla olan ideolojik farkları ortada.
Arkadaşlar artık sayfayı çevirin.
Rasyonel olun. 3 Temmuz geçti.
Siz ne yaparsanız yapın, üç adayımız var.
Uzun lafın kısası, Ekmeleddin Bey, Çankaya'yı işgalden kurtarabilir..." İşte kafa bu... Muhalefetin kafa yapısı...
İhsanoğlu'nun aleyhinde atıp tuttuktan sonra ne oldu da çark edildi? Çok daha önemli olan "Çankaya işgal altında imiş." CHP Genel Başkan adayı da olmuş bir zihniyete bakınız. Sanki seçim olmadı.
Sanki AK Parti yüzde 47 oyla zafer kazanmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılmadı. Abdullah Gül, 339 oy alarak Çankaya'ya seçilmedi.
Kenan Evren Çankaya'ya el koydu ama işgal olmadı. Ahmet Necdet Sezer, TBMM'den seçildi, işgal olmadı, ama Abdullah Gül, herhalde Uganda meclisi tarafından seçildi de, işgal oldu.
Çankaya'yı işgalden, İhsanoğlu, kurtaracakmış... Oyları Ekmel Bey alırsa, Çankaya işgalden kurtulacak. Abdullah Gül, işgal etti. Şimdi, Erdoğan gelirse işgal sürecek. Çankaya işgal altında değil, muhalefetin kafası işgal altında. İşte kafa.
İşte zihniyet... İşte muhalefet...

2007 seçimini hatırlamak

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla dönen dolapları ve şeytani planları hep beraber gördük ve yaşadık.
Eski Türkiye'yi kapalı kapılar ardında yönetmeyi marifet sayan, Çankaya'ya uzanmış asker-sivil oligarkların kıvranmalarını seyrediyoruz. O günleri hatırlayıp, bugünlerdeki siyasi atmosferi görünce şükretmeliyiz. Ahmet Necdet Sezer'in süresi dolarken, askeri ve sivil vesayet odakları-Oligarklar, Yargıyı ve Muhalefeti yanlarına alarak yollara düştüler.
Eski Başsavcı Sabih Kanadoğlu garabet 367 tartışmasını başlattı. Deniz Baykal oylamalara katılmayacaklarını söyledi. CHP destekli Cumhuriyet mitingleri, 367 skandalı, CHP-ANAP-DYP'nin Meclis'e girmemeleri, Anayasa Mahkemesi'nin seçimi durdurması, Ordu'nun 27 Nisan muhtırası... CHP'nin 367 iddiasıyla seçimi Anayasa Mahkemesi'ne taşıması ve emuhtıra skandallar serisiydi.
Cumhurbaşkanı seçilemedi.
Kırılma noktası: Erken seçimde yüzde 47 oy alan Erdoğan kazandı. 21 Ekim'de halkımız, "Yeter artık Cumhurbaşkanını bizzat biz seçeceğiz. Oligarklara, çekilin aradan" dedi.

Sonuç:
Türkiye Cumhuriyet tarihi boyunca Çankaya'yı içine sıkıştığı dar çemberden kurtarmanın kilidini Başbakan 2007'de kırabildi. Şimdi, 2007 hamlelerinin doğal bir sonucu olarak çıkacak Çankaya'ya. Ve Aziz Millet, devletinin tepesinden itibaren egemenliğini Büyük Türkiye hedefine kilitlemiş olacak.

OLİGARKLARIN-VESAYETİN 1960'DA DARBEYLE EL KOYDUĞU ÇANKAYA ARTIK AZİZ MİLLETİN EMİN ELLERİNDE. Bu bir anlamda tahayyül bile edilemeyenin gerçekleşmesidir. 2007 koşullarını düşünmek bile yeter. (Yarın: Doğan Grubu'nun umudu Selahattin Demirtaş)