BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 1 Nisan 2014

Millet siyasi denklemi çözdü

Çok güzel bir Kayseri atasözümüz var:
Keser döner sap döner, bir gün mutlaka hesap döner. Seçim sandığında hesap döndü. 31 Mart sabahı karşımızdaki Türkiye şudur: ''Geçmişin makûs talihini yenme kararlılığında olan, tarihi ve kültürel kodlarını konuşturma azimli, beş bin yıllık bir devlet geleneğine yaslanan, Osmanlı İmparator-luğu'nun mirasçısı olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni bölgesel güç yapmak isteyen, Avrasya'da yeniden bir güneş gibi doğacağını ilan eden, Cumhuriyeti demokratikleştirme yolunda kimsenin engel olamayacağını haykıran, tarih ve jeopolitiğinin, sonsuz ufuklar açtığının farkında olduğunu işaret eden bir ülke var karşımızda...'' Aziz milletimiz bazı seçimlerde tarih yazmıştır. 1950'de çok partili demokrasiye geçişte merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının diktatörlük duvarını yıkmaları gibi... 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat darbeleri sonrasında kapatılan partilerinin davasına sahip çıkan partileri iktidar yapmak gibi.. .2007 'de Cumhurbaşkanı seçtirmeyen statükocuları dağıtmak gibi... Ve... Aziz milletimiz, 30 Mart'ta yine tarih yazdı.
Sihirli nesne sandık
"
Sandık bizim her şeyimiz; kararımız, irademiz, sevincimiz, umudumuz, öfkemiz, huzurumuz ve tabi geleceğimiz
. Sıradan insanların bir günlük kraliçe ve kral olmasıdır seçim.
Bugün herkes kral ve kraliçedir. Sandık kutsaldır. Sandıktan sadece, büyük devlet gücünü veya yerel gücü bizim adımıza kullanacak insanlar çıkmayacak; aynı zamanda o gücü kullanacak olanların en çok ihtiyaç duyacakları meşruiyet türeyecektir. O nedenle sandık aynı zamanda sihirli bir nesnedir" Değerli Büyük Türkiye sevdalısı Hüseyin Kocabıyık'ın notu...

KÜRESEL ODAK PLANI BOZULDU
:
Aziz halkımız 30 Mart sandıklarında, küresel koalisyonun oyun planını bozdu. 17 Aralık'tan bu yana, Türkiye'nin temeline dinamit koymayı hedeflemiş, yabancı mihrakların güdümünde çalışan paralel faaliyetler hızla ve bir bir deşifre oldu.
Devlet mekanizmasının en hassas noktalarına kadar sızmış, kimi bölgesel ve küresel güçlerin koltuğu altında, kendi devletine operasyon yapma cüretinde bulunan militanlar duvara tosladı.
Yalan, iftira ve ihanet üzerine kurulu bir tezgâhla, devletin milli güvenliğine, istikbaline ve istiklaline kast eden kripto hainlere aziz halkımız kararlılıkla set çekti. Ülkesine kast eden karanlık odakların ve örgütlerin kuyruğuna takılanların hesap vereceği günler başladı.

Çözülen siyasi denklem

Aziz halkımız 30 Mart sandıklarında, Türkiye'nin geleceği hakkında özgüvenli bir perspektif sundu. Bu yerel seçimler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin provası olarak da görülüyordu. Başbakan Erdoğan, sandıktan zaferle çıktı. Köşk şans azaldığı öne sürülen Başbakan Erdoğan yeniden doğarken siyasi denklemler çözüldü:
BİR) Erdoğan'a Çankaya yolu açıldı. İKİ) Erdoğan'ın muhtemel köşk adaylığı 2015 Haziran'ındaki genel seçimlerin 2014 Kasım ayına çekilmesi gündeme girebilir. ÜÇ) Abdullah Gül'ün Çankaya'dan indikten sonra AK PARTİ genel Başkanı olması ağırlık kazandı.
DÖRT) Tayyip Erdoğan Çankaya'ya çıktıktan sonra Kasım ayında yapılacak olası seçimler sonuna kadar Bülent Arınç geçici Başbakan olması ve Ak Parti'nin genel seçime Gül liderliğinde girmesi gündemde...
BEŞ) Genel seçimin Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte yapılması ihtimali bir formülü gündeme getirebilir. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milletvekili adayı olabilmesi için Çankaya'dan Temmuz ayında (1 ay erken) ayrılması da göz önünde tutulmalıdır.
Not: Cumhurbaşkanlığı seçimi için ilk tur 10 Ağustos'ta yapılacak. Adaylar, bu tarihten 30 gün önce (10 Temmuz) TBMM Başkanlığına başvuracak.
ALTI) Başbakan Tayyip Erdoğan istifa etmeden cumhurbaşkanı adayı olabilecek. ÇANKAYA UZUN ADAM'A ÇOK YAKIŞACAK.