BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 19 Aralık 2013

Ahtapot

17 Aralık'ta İstanbul'da sahneye konan operasyonun arka planına bakarsak, senaryosu bizim için yabancı değil. Gerçek senaristini yıllardır tanıyoruz. "Bir ülkenin para işini bana bırakın, hükümetiktidar kim olursa olsun benim için problem değil" diyen bir BEYNİN (D.Rockfeller )kurduğu karargâh çalışıyor. Dünya imparatorluğunun önüne çıkanları bertaraf etmek için tuzaklar hazırlamakta mahir AHTAPOT boş durmuyor. Bu Ahtapot, Osmanlı'yı parçalarken, Mösyö Skyes ve Picot olarak karşımıza çıkmıştı.
Lozan'da Lord Kurzon olarak karşımızdaydı.
İkinci Dünya Savaşı'nda Adana'ya kadar gelen Churchill tarafından temsil ediliyordu.
1960'lardan sonra, Türkiye'yi darbeler ülkesi yapan, darbeciler üzerinden ülkemize yön vermenin kalbinde onlar vardı.
Adnan Menderes'i astıran zihniyetin ardında onlar vardı. Turgut Özal'ı zehirleten zihniyetin yapımcısı onlardı. Bu karargâhın beyni, Neo-Con-Yahudi sermayedir. Kolları, Newyork-Londra-Telaviv –Paris-Berlin'e uzanan bir ahtapottur.

KOLLARI OLDUKÇA UZUN
1997'de 28 Şubat post modern darbesinde, 2001 krizinde onların karargâhı vardı. Halkımız, 2002'de MİLLİ KADROLARI iktidara getirince çok şaşırdılar. Çankaya muhakkak kontrollerinde olmalıydı. O güç, "Nasıl olur da Türkiye'de yeni bir lider onları dinlemez. Onların arka bahçelerine uzanırdı. Buna çare bulunmalı" diyerek, yeni Cumhurbaşkanlığı seçimleri için projelerini hazırladılar.
Erdoğan'ı zayıflatmak en büyük hayalleriydi.
Dün askeri vesayetçilerle yaptılar. Bugün, milli iradeye karşı hegemonya kurma heveslisi bürokrat vesayetçiliğini kullanarak MİLLİ KADROYU bertaraf etmeye çalışıyorlar. Ne yazık ki bu ahtapotun kolları, bu sefer ruh kardeşliğini, din kardeşliğini bozarak, hizmet aşkı yolunda yürüyen milliyetçi-muhafazakâr kardeşlerin arasına tuzaklar döşüyor. Sahte kucaklamalarla yeni bürokrat şahinlerden faydalanarak, yeni tezgâhlar açıyor.

ADIM ADIM 17 ARALIK'A
Tarih: 24. 08. 2011: Türkiye'nin en büyük askeri dinleme üssü olan ve yasadışı dinlemeler ile derin devlet bağlantılı organizasyonlarla gündeme gelen, Bayrak Garnizonu MİT'e devredildi. GES'in kontrolü için 2011'de Emniyet ve MİT gizli bir mücadele verdi. GES, MİT'e bağladı.
Emniyet istihbarat önemli bir silahı kaybetti.
Hizmet'in rahatsızlığı gözlerden kaçmadı.
Tarih:7 Şubat 2012: MİT krizi yaşandı.
Hakan Fidan potaya konuldu.
Tarih: 6 Ocak 2012: Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ özel yetkili mahkemece tutuklandı.
Tarih: 9 Ocak 2012: Başbakan Erdoğan, "2 yıl boyunca Genelkurmay Başkanı olarak çalışma arkadaşımızdı. Bu şekildeki bir yolu, isabetli bir yol olarak gerek şahsım gerek partim olarak doğru görmüyoruz" dedi.
Tarih: 28 Ağustos 2012: Özel Yetkili Mahkemeler kaldırıldı. Hizmet sıkıntılıydı.
Tarih:21.12.2012: Başbakan Erdoğan, ofisinde dinleme cihazı bulunduğunu açıkladı. Ve ekledi: "Kuvvetler ayrılığını en kuvvetli savunan partinin lideriyim. Erkler arası yetki ihlaline karşıyız."

GEZİ OLAYI VE DERSHANELER
İddia: Gezi eylemcilerini Hizmet'e yakın savcı ve hâkimler tutuklamayıp salıvermiştir.
Gezi olaylarını uluslararası ve kendine karşı bir operasyon olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan'ı, hizmet hareketi yeterli biçimde desteklemedi.
Tarih: 13 Ağustos 2013:
Gülen Cemaati'nin kamuoyundaki en önemli yapısı olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ''Hizmet Hareketi, insanların şiddete başvurmayan barışçıl protesto hakkına demokrasiye saygının gereği karşı değildir" diye açıklama yaptı.
Tarih: 14 Kasım 2013: Zaman gazetesi "Eğitime büyük darbe" başlığıyla yayımladığı manşetinde, hükümete kılıçları çekti.

SONUÇ:
17 ARALIK operasyonu:
ESAS HEDEF HALKBANK. TÜRKİYEİRAN VE KÜRT PETROLLERİ GELİRİNE ATEŞ PÜSKÜREN AHTAPOT'UN TUZAKLARINA DİKKAT.