BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 17 Haziran 2013

Türk provokatörler

Taksim Gezi Parkı'nda başlatılan direnişin 6. Gününde (5 Haz 2013) Noam Chomsky isimli bir adamın CNN-Türk'te aniden konuştuğu gözlendi.
Bu adam, Taksim için bir mesaj veriyordu. Önce İngilizce konuşuyor, (Taksim Everywhere, Resistance Everywhere) diyordu. Sonra Türkçe , "Her Yer Taksim, Her Yer Direniş" demesini biliyordu. Kimdir, Avram Noam Chomsoy isimli kişi.
Bu derin adamın arkasında kim-kimler var?
Avram Noam Chomsoy.
Amerika'lı tarihçi, aktivist, siyasi eleştirmen ve yazar. 1940 ile 1945 yılları arasında New York şehrinin anarşist-sosyalist Yahudi entelektüel cemaatinin çalışmalarıyla haşır neşir oldu.
Sosyalizm ve anarşizme doğru olan siyasi eğilimi, kendi deyişiyle radikal New York Yahudi cemaatinden kaynaklanmaktadır.
1967'de arkadaşlarıyla birlikte RESIST (DİREN) adlı örgütü kurdu. Muhalif eylem ve konuşmalarını ABD Power and the New Mandarins (Amerikan Gücü ve Yeni Mandarinler) adlı kitabında topladı.

Chomsky Boğaziçi'nde

Noam Chomsky, 18 Ocak 2013'te Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı'nda 'Türkiye ve Oluşan Dünya Düzeni' başlıklı bir konuşma yaptı.
Dinleyenler arasında TÜSİAD eski Başkanı Ümit Boyner de vardı. (Şu işe bakın.
Kocası Cem Boyner, Taksim Gezi'de, "çapulcuyum" afişini taşıdı. Ne büyük tesadüf...) Alkışlar arasında salona giren Chomsky sözlerine şöyle başladı: "Konumuz bugün oluşmakta olan dünya düzeni ve Türkiye'nin kendisine bulabileceği yer. Bu anlamda Ortadoğu özellikle önemli:
ABD'nin Ortadoğu'ya müdahale kapasitesini koruması çok önemli.
Ortadoğu'daki çıkarlar Kremlin'in kapısına bırakılamaz...
Burayı kontrol etmenin dünyanın çıkarlarına daha iyi hizmet etmek anlamına geleceği söyleniyor.
NATO artık küresel bir müdahale gücü haline geldi, Başkomutanı da ABD. Arap dünyasında da planlama uzmanlarının önündeki temel endişe milliyetçiliğin yükselişidir. İran'la ilgili algılanan tehdit gerçek mi, gerçekse bu konuda ne yapacağız?..
İran'ın askeri kapasitesi sınırlı ve savunmaya dayalı. Yetkin bir CIA direktörü diyordu ki 'ben İranlı bir politika yapıcı olsam caydırıcılık için nükleer silahları gündeme getirirdim'. Ama eğer dünyanın liderliğini savunuyorsanız başkalarının caydırıcı olmasını kabul edemezsiniz.
Bunun teknik adı "İSTİKRARLAŞTIRMA' dır.
Irak'ta Kürdistan daha da güçlenebilir. Suriye'de de bir Kürt bölgesi söz konusu olabilir.
Bunun bütün bölge üzerine bir etkisi olacağı aşikâr.'' İşte, bu Chomsky , "Her Yer Taksim, Her Yer direniş" diyordu. Ne tesadüf...

Küresel operasyon

Taksim gezi olaylarının arka planında ne olduğunu Genel Yayın Yönetmenimiz Ergün Diler örnekleriyle yazıyor. Küresel bağlantıların Network'unu ortaya çıkarıyor.
Birçok yazımızda, Türkiye üzerinde küresel bir operasyon yapıldığını yazdık. Büyük fotoğrafa dikkatle bakınız. Taksim Gezi olaylarının arkasında küresel bir irade var.
Bu irade, 2023 hedefiyle küresel aktör olacak BÜYÜK TÜRKİYE'NİN önünün kesilmesi çabaları içindedir. Bunu görmemek mümkün mü? Yahudi Noam Chomsky'in kim olduğuna, ne yaptığına bakın, Taksim için CNN'den Türkçe söylediği sözleri manidar değil mi?
Kuraldır... Nerede bir kalabalık varsa orada kaçınılmaz olarak provokasyon vardır.
Çünkü adı üstünde provokatörler tam da böylesi anlar için sütre gerisinde yatıp beklerler. Bu kuraldan tüm yurda yayılan Gezi Parkı eylemleri de nasibini aldı. Olay çığırından çıkmaya başladı.Türk Milleti'nin tavrını kesinlikle çok açık ve net bir şekilde konulması zamanı geldi. Kalabalığın arkasına saklanan provokatörlerin oyunlarına gelinmemeli ve yüksek sesle şu söylenmeli:
''ANARŞİZME VE YENİ TERÖRE HAYIR...''