BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 13 Temmuz 2011

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kadro bereketi

Bir iktidarın başarılı olmasında kaliteli kadrolara ihtiyaç duyduğunu herkes bilir. Bir iktidarın geleceği görerek, bir siyasal çizgi ışığında yürüyerek, doğru bir politik-taktik liderlik etrafında kitlelere nüfuz edecek kadroları ortaya çıkarmasının başarı için temel anahtar olduğu inkar edilemez.
Başbakan Erdoğan'ın başarısının arkasında yüksek bürokrat kadrolarını uygunca seçmesi ve bu isimlerden en doğru biçimde yararlanma yeteneği olduğu açıktır.
Bu gerçeklerin ışığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Başbakan'a kadro bereketi sağladığına tanık olmaktayız. Bu bakanlık, kadroları ve sivil dinamikleriyle AK Parti iktidarının yüz akı konumunda bulunuyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yetişen kadrolar, AK Parti iktidarı açısından bürokratik yaratıcılık örneği de vermektedir. Bürokrasi ve yaratıcılık her ne kadar bir arada çelişkili bir ifade olarak görülse de bu Bakanlık'tan devletin kilit noktalarına yükselen isimler sayesinde "bürokratik yaratıcılığı" gördük.
Kadro bereketini isimler bazında ele alırsak, gelişmeleri daha iyi okumamız mümkün olacaktır.

İsen ve Ala

Erdoğan Başbakan olunca, devletin kilit noktasındaki Başbakanlık Müsteşarlığı'na, Kültür ve Turizm Eğitim Genel Müdürü ve sonra Diyarbakır Valisi olan Efkan Ala'yı atadı. Ala, açılım politikasının gizli kahramanlarındandır, sessiz ve sedasız Başbakan'ın en büyük yardımcısı konumunda bulunuyor.
Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç ve Bakanlık Müsteşarı Prof.Dr. Mustafa İsen, Türk turizminin ve başarılı tanıtım faaliyetlerinin önemli projelerini baş başa gerçekleştirmişlerdi.
Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı'na başlarken, devletin en kilit noktası Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğine Prof.Dr.Mustafa İsen'i atadı.
Çankaya, Cumhurbaşkanı Gül ve Prof.İsen ile ayrı bir derinlik ve özellikli hizmet dönemine girdi.
Eski Bakan Koç'un Bakanlık Müsteşar Yardımcıları Ahmet Kara Kars Valisi, Mustafa Büyük Sakarya Valisi, Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün Ordu Valisi, Topkapı Sarayı Başkan Yardımcısı Nurullah Çakır Çorum Valisi olarak görevde.
Vali Düzgün ile Ordu'nun kaderi değişti. Anemon otellerinin kurucusu İsmail Akçura beş yıldızlı otelini 29 Ekim 2011'de açıyor, Hilton ve yeni oteller inşa halinde.
Kayak merkezleri, şehir içi teleferikler devreye giriyor.
Vali Nurullah Çakır'la Çorum'da tarih canlandı. Çakır'la beraber, UNESCO Dünya Mirası listesindeki Hitit kentleri, Çorum ilinin kuytu köşelerine sakladığı doğal ve tarihi güzellikleri ortaya çıkıyor. Hattuşa-Alacahöyük, Alaca Çayı Vadisi ve İncesu Kanyonu gibi doğal güzellikler gibi alternatif rotalar devreye giriyor.

Müsteşar Bakanı oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Bakanlık Müsteşarı İsmet Yılmaz, Sivas'tan bu dönem milletvekili seçildi ve Milli Savunma Bakanı oldu.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Bakanlık Müsteşarlığı'na Müsteşar Vekili Özgür Özaslan'ı getirerek, turizm çevrelerinin hararetle desteklediği bir atamayı yapacağı düşünülüyor. Özgür Özaslan, Tanıtım Genel Müdürü olarak çok başarılı projelere imza atmış yüksek dereceli bürokrattır.
Müsteşar Yardımcılığı'nda hem turizmin gelişmesi hem de Türkiye'nin tanıtımında Bakan Günay'la birlikte çok daha başarılı işlere imza atacakları belirtiliyor.
2023 yılında, 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık turizm geliri, dünyanın en tanınmış ülkesi "Büyük Türkiye" hayali bu kadrolarla hayat bulmuş olacaktır.