BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 26 Ekim 2010

Bayrak Garnizonu

"Özel hayatın gizliliğini ihlal" soruşturması kapsamında Genelkurmay Elektronik Sistem Komutanlığı Dairesi'nde arama yapılıyor''haberi çıkınca, bir 12 Eylül darbe hazırlığı aklıma geldi.
Rahmetli Servet Bilgi Paşa, 12 Eylül'den sonra ilk kez Türk Tanıtma Vakfı Başkanı Kemal Baytaş'a açıklamıştı: "Demirel, Erbakan, Türkeş ve Ecevit, hava muhalefeti olur da Hamzakoy'a gidemezlerse Bayrak Garnizonu'na, getirileceklerdi.
Süleyman Bey'e daha büyük bir oda hazırlatmıştık..."
11 Eylül 1980 günü, rahmetli Doğan Kasaroğlu (Dönemin TRT Genel Müdürü) ve Muammer Yaşar Bostancı (Dönemin TRT Genel Müdür Yardımcısı) Gölbaşı Bayrak Garnizonu'na gizlice götürülmüş.
12 Eylül darbe planını orada öğrenmişlerdi. Ankara, Gölbaşı'nda, Türkiye'nin en büyük gözlem istasyonları oradadır. Sadece Türkiye değil, dünya bölgede buradan izlenir, uydudan alınan görüntüler burada değerlendirilir.
1960'lı yıllarda Türkiye'de, "Tuslog" adı verilen ABD üsleri bulunuyordu.
Bu üslerin belki de en etkilisi, Ankara-Haymana yolu üzerinde, 12. kilometrede olanıydı. Bu üsse Amerikalılar resmen "manzaralı station" diyorlardı. "Gökçehöyük" denilen köyün hemen arkasında binlerce dönüm arazi üzerine kurulan bu, "ortak savunma tesisi" elektronik haberalma, dinleme ve haber alma, askeri istihbarat konularında yetkili bir konumdaydı. Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi ve "Bayrak Garnizonu" olarak anılmaya başlandı.

KURTULMUŞ'UN PARTİSİ
Sembol ya da simge en genel anlamda, görünmez ya da algılanamaz bir şeyi benzerlik, uygunluk, bütünlük gibi çeşitli yollarla temsil etmek üzere kullanılan bir maddi nesne ya da algılanan bir araçtır. Dolayısıyla sembol bir resim, şekil, ses, sayı, renk, olay, kişi vs. olabilir.
Semboller fikirleri ya da soyut şeyleri göstermeye yarayan işaretlerdir.
Numan Kurtulmuş, yeni Partisi'ni 1 Kasım'da kuracağını açıkladı.
1 Kasım tarihinin bir özelliği var. Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doğum tarihi, 1 Kasım 1924 olduğuna göre, Numan Bey, ilginç bir tarihi belirlemiş oluyor. (Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın doğum tarihi, 29 Ekim 1926'dir) Numan Hoca, ancak bu kadar anlamlı bir gün seçerken, yeni Partisi'nin genel merkez binasını da, AK Parti Genel Merkez binasının da olduğu Söğütözü semtinde olacağını açıkladı.

GERÇEK LİDERİN ÇIKIŞI
Adnan Menderes. İsmet Paşa'nın otoriter partisi CHP'den kavga vererek, arkadaşları ile istifa ederek, yeni parti kurarak, yeni partisini iktidar yaparak, lider oldu. Süleyman Demirel, Adalet Partisi'nin güçlü kanadı sadettin Bilgiç ve ekibinin 'Morrison Demirel' kampanyasıyla mücadele ederek, onları kongrede yenmen suretiyle, bir muhafazakâr partiye lider oldu.
Bülent Ecevit, güçlü ve kudretli İsmet Paşa ve Turhan Feyzioğlu'nu 'ortanın solu' parolası ile kongrede devirerek lider oldu. Turgut Özal,12 Eylül'ün güçlü paşalarının kurdurduğu partiyi seçim meydanlarında yenerek lider oldu. Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan gibi bir siyaset ustasının karşısına çıkarak, yasaklı olmasına karşın geriye çekilmeyerek, meydanları adım adım dolaşarak yeni partisini ilk seçimde iktidara getirme başarısını göstererek lider oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına bir parti içi muhalefet mücadelesini kazanarak veya örgütten yükselen bir ideolojik değişim hareketinin sonucu başkanlığa gelmedi. Peki, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'politbüroya-derin CHP'lilere' teslim olduğu taktirde, liderliğini tescil ettirebilir mi? Çünkü gerçek liderler kongrelerden, önceki liderin bileğini gücüyle yenerek çıkıyor.