Tarihi 27 Mayıs 2013

Kılıçdaroğlu'da derin sorular

Başbakan, 1 milyon liralık tazminat davası açtı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Beni parayla korkutamazsın" deyip, daha da ileri gitti:
- 52 kişinin katili değil sadece, Uludere'de öldürülenlerin katili, Cilvegözü'nde şehit olan polisin katili de Recep Tayip Erdoğan'dır.
Durum bu olunca, başta CHP'liler olmak üzere pek çok kesimden elektronik postalar gelmeye başladı.
Merak ediyor ve soruyorlar...
Diyelim ki Kılıçdaroğlu davayı kaybetti.
Bu parayı kim ödeyecek? Parti kaynaklarından mı karşılanacak, yoksa Kılıçdaroğlu'nun cebinden mi çıkacak?
Para, Kılıçdaroğlu'nun cebinden çıkacaksa, diyecek şey yok. Ancak, tazminat parti kaynaklarından karşılanacaksa, o durumda "beni korkutamazsın" demek çok kolay. Söyle söyleyebildiğin kadar... Sırtında yumurta küfesi yok ki!
Konu, "tazminat" olunca pek çok soru akla geliyor. Çünkü, Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği başka davalar ve ödediği yüklü tazminatlar var. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, şehri sucuğa doyurdu. "Yiyin, Kılıçdaroğlu'nun parasıyla bunlar" diyor, sürekli "sucukekmek" dağıtıyor.
Bu durumda Kılıçdaroğlu'na sormak gerekiyor:
1) CHP'ye Genel Başkan olduktan sonra size ne kadar tazminat davası açıldı? Bunların TL karşılığı nedir? Kaç dava kaybettiniz ve ne kadar ödediniz?
2) Kaybettiğiniz tazminatları ödemeye aldığınız maaş yetti mi?
3) Bugüne kadar kaybettiğiniz tazminatları cebinizden mi ödediniz?
Parti ya da partililer mi üstlendi?
4) Tarafınızdan ödendiyse, tazminat paraları hangi hesaptan aktarıldı? Borç alındıysa kimden alındı? Mal satıldıysa hangi mallar elden çıkarıldı?
5) Genel Başkan olduktan sonra mal varlığınız eksildi mi, arttı mı?
Umarım sürekli olarak "siyasette şeffaflık" çağrıları yapan Kılıçdaroğlu bu sorulara cevap verir.

***

Sorularla başladık, sorularla devam edelim...
CHP kaynayan bir kazan ve parti içinde söylentinin bini bir para. CHP'lilerin kafasına takılan o kadar çok soru var ki! İşte bazıları:
DSP'li eski bakanlardan Hüsamettin Özkan'la, Beykoz'da özel görüşmeler yaptınız mı? Bu görüşmeler sırasında kendisine sözler verdiniz mi? lÖzkan'la bir araya geldiyseniz, bu görüşmeler sırasında özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Mustafa Sarıgül'ü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na da İstemihan Talay'ı aday gösterme sözü verdiniz mi?
Yarın TBMM'deki Grup Toplantısı'nda CHP'ye katılması beklenen İstemihan Talay, aldığı bir söz üzerine mi bu adımı atıyor? lEğer bu iddialar doğru ise, İstanbul ile Mersin dışında hangi il ve ilçe belediye başkan adaylarını Özkan ve Sarıgül belirleyecek?
CHP'de şu anda "ikinci adam" konumundaki örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'i bir başka göreve (Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ya da Grup Başkan Vekilliğine) kaydırmayı düşünüyor musunuz? lKeskin'e görev değişikliği yapmanızı parti içinde size önerenler oldu mu? Onlar kimdir?
İlk Parti Meclisi toplantısında yeni bir parti yönetimi oluşturmayı düşünüyor musunuz? Yeni yönetimde Burhan Şenatalar ve Ercan Karakaş gibi isimler de yer alacak mı? lAnketlerde CHP'nin oy oranının düştüğü doğru mu? Özellikle Manisa'da "oy oranımız yüzde 12'lerde" iddiaları için ne diyorsunuz?
2014 yerel seçimlerinde CHP ve sizin için başarı ölçüsü kaç belediye başkanlığı ve yüzde kaç oy oranıdır? lPartinizin Grup Başkan Vekilliği seçimine "aday çok" diye müdahale edecek misiniz?
Eğer yerel seçimde CHP'nin oy oranı bir önceki genel seçimde alınan yüzde 26'nın altına düşerse Genel Başkan seçimli bir büyük kurultay toplamayı düşünüyor musunuz?
Baştan da belirttim. Özellikle CHP'liler uzun süredir bu sorularla yatıp bu sorularla kalkıyorlar!