Tarihi 1 Ağustos 2009

Bebeğim ölü doğuyor

* Güzel, iyi, doğru insan, sevgili Işık merhaba... Rüya yorumlarınız ile sizden öğrendiklerimi çevreme yaymak, hayata bakışımızı, kendimize bakışımızı sizin sayenizde yine çevre ile paylaşmak, sıçramaya katkıda bulunmak adına iyi ki varsınız. Her zaman hayatımızda olun o zaman...
Rüyamda ben ve işyerimde sevdiğim yaşca benden küçük bir arkadaşımla önce gündüz ama sonrasında gece olan bir günde hem doğum yapıyorum hem de vücudumun sağ bölümünden bir ameliyat oluyorum. Doğum ve ameliyat anlarını görmüyorum. Sonrasında ayaktayım fakat sezaryen bölgesinden değil sağ tarafımdan bir yerden kesi yapmışlar sanırım. Bu da bana ilginç geliyor. Rüyam bir kaç koldan ilerliyor sanki. Doğum sonrası bir tarafta eltimler, eşimin doktor abisi bana pansuman yapıyor. Diğer tarafta ben ve iş arkadaşım köprü geçip geniş bir yolda Anadolu Yakası'na hatta Pendik- Maltepe civarına gitmeye çalışıyoruz. Ama arabada sorun çıkıyor ve yolda kalıyoruz. Ben oradan nasıl geri döneceğimi düşünüyorum. O arada pansuman oluyorum ve kendimi daha iyi hissediyorum. Rüyamın asıl etkilendiğim bölümü devam ediyor. Doğum sonrasında bir gerçek ortaya çıkıyor. Ben bu doğumdan önce başka bir hamilelik yaşamışım ama bebek karnımda ölmüş, yani gelişmemiş. Ölü doğuyor. Gerçek hayatta bir düşük olayım olmuştu. Ben çok fazla üzülmüyorum. Hayatın gerçeği bu tabii. Sağlıklı bir çocuğumda olduğu için çok fazla üzülmüyorum.
Sonra iş arkadaşımla bir pencere önünden oda içinde oda gibi içeriye doğru bakıyoruz. İki yatak serili. Biri yerde, daha küçük. Sözde orada benim doğumda kaybettigim bebek yatmış. İki erkek vardı. Ama onları hatırlamıyorum. O bebeği oradan alıp toprak bir yere götürüyorlar. Tam mezarda değil, üstünü yarım yamalak örtüp toprakla karıştırıyorlar. Yataktan aldıktan sonra biz Elif adlı arkadaşımla beyaz, yuvarlak bir ışık görüyoruz. Güya bu ruhun ışığı imiş. İkimiz de hayretle birbirimize bakıp, gördüklerimizin hayal mi gerçek mi olduğunu kavramaya çalışıyoruz. Ama Allah bize bunu gösteriyor diye düşünüyoruz. Ben de "O günahsız bir bebek. Tabii ki cennete gitmiştir" diye konuşuyorum. Sonra ışık kayboluyor. Biz gömülü olan toprak üstüne baktığımızda bu ışığın yine orada olduğunu görüyoruz. Biz bu görülmez olayı görebildiğimiz içinde ayrı bir huşu içinde birbirimize sarılıyoruz. Rüya yorumumu yapabilirseniz çok sevinirim.
(Adı saklı)

Sevgili Rüya Dostu doğum yapmak, yaratıcılığımızın, maddi ve manevi anlamda zenginliklerimizin artacağına, hayatımızda yeni bir dönemin başladığına işaret eder. Ancak sezaryenle doğum, doğal olana müdahale edildiğini gösterir. Yeni kararlar alacağın ve değişeceğin dönemlerde başkalarının sana ve seçimlerine karışmalarına izin veriyor olabilirsin. Özellikle iş hayatındaki deneyimlerine bakmanı tavsiye ederim. Seni neler tetikliyor ya da tekrar eden döngüler neler? Tam bir şeylere ulaşacağın anda neler oluyor? Başa geri mi dönüyorsun? Yoksa hevesin, sevincin kursağında mı kalıyor? Bir şekilde seni "yol"a devam etmekten alıkoyan nedir?
Rüyan bu döngülerin hem özel hayatında hem iş hayatında tekrar ettiğini gösteriyor. Yaşamının kontrolü gerçekten sende mi? Sorunlarınla gerçekten yüzleşmeyi seçiyor musun? Yoksa onların üzerini örtüp görmemezlikten mi geliyorsun? R. Şanal'ın Kuantum Düşünce Tekniği" kitabını okumanı ve uygulamanı tavsiye ederim. Rüyan çok güzel yeteneklerin olduğunu, güzel fırsatların sana sunulduğunu gösteriyor. Lütfen bunları kabul et ve değerlendir.
Sevgi ve Işık'la...