Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 1 Eylül 2015

Lassa V'de zafer Yağız Avcı'nın oldu

LASSA V1 sezonunun üçüncü yarışı İzmir Ülkü Pisti'nde çok kalabalık bir seyirci kitlesi önünde yapıldı. Kazaların ve süprizlerin damga vurduğu bu kıran kırana yarışta günün galibi Yağız Avcı oldu. Genç isimlerle tecrübeli pilotların çekişmesine sahne olan olan yarışta favori isimlerden Can Tolon ilk kez İzmir'de kaybederken, galibiyeti ve kupa liderliğini Yağız Avcı'ya kaptırdı. 19 pilotun yer aldığı yarışın bir ve ikinci etabında sık sık kazalar meydana geldi. Çarpışmalar, araba yangınları ve pist dışına çıkmalar peşi sıra gelirken, bazı etaplar da iptal edildi. Yaşanan aksiliklere rağmen yarışta büyük heyecan ve çekişme vardı. Özellikle genç pilot Ayhancan Güven, Can Tolon, Arda Çınarklık, Ali Türkkan gibi pilotlar çeşitli zamanlarda kazalara karışınca, tecrübeli isim Yağız Avcı aradan sıyrılarak finişe ulaşmayı başardı. Yağız Avcı podyumun ilk sırasında yer alırken, ikinci sırayı 2011 V1 birincisi Burak Çukurova ikinci ve Ayhancan Güven de üçüncü sırada yerlerini aldı. Yağız Avcı 3 ayak sonunda kupada lider duruma yükseldi. Lassa V1'in bundan sonraki yarışı 13 Eylül'de İzmit'te gerçekleştirilecek ve heyecan devam edecek.

KATAR ADAYLARI BELLİ OLDU

KASIM ayı başında Katar'da Cross Country rallileri için Uluslararası kadın pilot ve co-pilot seçmeleri" gerçekleştirecek. Pilot olarak Burcu Çetinkaya ve Simin Bıçakçıoğlu ve copilot olarak da Çiçek Güney kabul edildi. Adaylar FIA'ya bildirilecek.

HONDA FIM'DE 700. ZAFERE ULAŞTI
Indıanapolis Pisti'nde düzenlenen 2015 FIM Yol Yarışı Dünya Şampionası'nın 10. yarışında MotoGP kategorisinde Honda pilotu Tom Phillis 1. oldu, Bu Phillis'in 700. galibiyeti oldu.

KAYNAŞLI'DA EN HIZLI ÜLKÜ
TÜRKİYE Tırmanma Şampiyonası final yarışı olan Düzce Kaynaşlı Tırmanma'ya 27 sporcu katıldı ve Porsche 997 GT3 ile Ümit Ülkü en hızlı zamanı yaparak yoğun ilgi topladı. Hakan Yuva ikinci ve Bilal Saygılı da üçüncü oldu.