Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 4 Ağustos 2015

WRC'de zafer bu kez Latvala'nın

Dünya Ralli Şampiyonası'nın Finlandiya ayağında bu kez gülen Jari-Matti Latvala oldu. Halen gelen klasman birincisi olan Sebastien Ogier'i 13.7 saniye geride bırakarak birinci geldi. Ogier ikinci sırada yer alırken, Mads Ostberg de üçüncülükle yetindi. Çok çetin ve çekişmeli gegeç rallide T.Neuville, O.Tanak ve j.Hanninen de diğer sıraları paylaştı.

Şampiyonanın biğtimine 5 yarış hala lider durumda olan Ogier'i yakalamak gerçekten zor. Halen 182 puana sahip Ogişer'in izleyen Latvala'nın 93, Ostberg'in 84, Mikkelsen'in 83, Neuville'nin 70 ve Meeke'nin de 54 puanı var. Geçen yılın şampiyonu Ogier'in geride kalan 5 yarışta, rakiplerine geçilse bile bu kadar açık puan farkınının kapanması imkansız gibi görünüyor. Bilindiği gibi Dünya Ralli Şampiyonası'nın bir ayağı Türkiye'de Antalya'da yapılıyordu. Ancak, ralli parkuruna seyirci çekmek mümkün olmayınca organizasyon komitesi tarafından Türkiye ayağı bir başka ülkeye verilmişti.

KENAN LiDERLiĞiNi KORUDU
Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nın Malezya'da yapılan sezonun 9'uncu etabında 4'üncü gelmesine rağmen, genel klasmanda liderliğini korudu. Geçen hafta 4 aylık bebeğini kaybeden Sofuoğlu bu acısına rağmen Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek başarılı bir sonuç aldı. Puanını 168'e çıkaran Sofuoğlu sürücüler klasmanında ilk sıradaki yerini korumasını bildi.

BERKAY BESLER İDDİASINI SÜRDÜRDÜ
Dünyanın en zorlu karting serilerinden olan Rotax Max Euro Challenge'nin Almanya'daki 3. yarışında ülkemizi temsil eden Milli sporcu Berkay Besler 19 turluk final yarışında 21. sıradan start almasına rağmen, bitime az bir zaman kala 13. sıraya kadar yükselerek 40 puanın sahibi oldu.

RAiD KUPASI ERTELENDi!
2015 takviminde yer alan ve Karabük Motorsporları Kulübü atrafından geçtiğimiz hafta organize edilmesi gerek 2015 Tosfed Raid Kupası 2. ayak yarışı ertelendi. Orman yangınları açısından bu yarışın yapılmasının mahsurlu olduğu için bu karar alındığı belirtildi.