Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 28 Temmuz 2015

Boğaziçi Rallisi Murat Bostancı'nın

Avrupa Ralli Kupası, Türkiye Şampiyonası ve Tosfed Ralli Kupası'na puan veren 44. Uluslararası Boğaziçi Rallisi'ni Murat Bostancı- Onur Vatansever ekibi kazandı.
4 ayrı kategoride toplam 57 otomobil ve Türkiye haricinde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Almanya, İrlanda, Macaristan, Finlandiya ve Bulgaristan'dan 114 sporcunun katıldığı ralli Cuma akşamı verilen startla başladı ve 2 gün sürdü. Castrol Ford Team Türkiye Takımı'ndan Bostancı-Vatansever kazanırken ikincilik Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ve üçüncülük de Dubai World Rally Team adına yarışan BAE'den Rashid Al Ketbi- Karina Hepperie'ye gitti. Bostancı-Vatansever bu birincilikle Avrupa Ralli ve Türkiye Ralli Şampiyonası'nda büyük bir avantaj elde etmiş oldu.
Sınıflarda ise şu sonuçlar alındı: Sınıf N'de Menderes Okur-Aras Dinçer, S RC4 ve İki Çeker'de Ümitcan Özdemir- Afşin Baydar. Ferdi olarak yarışan klasmandaki en iyi ekibe verilen AutoClub Özel Ödülü'nü Hakkı Ağaoğlu-Nehir Yılmaz kazandı. RC3 sınıfında ferdi olarak yarışan Kerim Tan-Sevilay Genç ise RC3 sınıfında birinciliği elde etti.
Ayrıca; Kategori 1'de Emrah Ali Başo-Semih Erkan, K2'de Alptekin Işıkalp-Selin Özgür, K3'te Hakan Ertarman-Yunus Emre Bol ve K4'te de Akın Bilgütay-Ozan Sönmez birincilikleri kazandılar.

VETTEL RÜZGARI
Dünya Formula 1 Şampiyonası'nın Macaristan ayağında kazanan bu kez Ferrari pilotu Sebastien Vettel oldu. Rakiplerini geride bırakarak birinciliğe uzanan Vettel'i Red Bull'dan Danııl Kvyat ile Daniel Rıccıardı izledi. Alonso 5. Hamilton 6. ve Rosberg de ancak 8. sırada yer alabildi.

ÜLKÜ MOTORSPOR'UN BAŞARISI
Bu sezon Türkiye Şampiyonaları haricinde Avrupa'da da mücadele eden Ülkü Motorsport pilotları Ümit Ülkü, Galip Atar ve Bilal Saygılı, Avusturya'nın Spielberg Redbullu Pisti'nde de mücadele etti. Endurance'de toplam 25 otomobil yarıştı. Grupların ise 13 otomobil ve 26 sporcu arasında Ülkü ve Atar podyumun 3'üncü basamağında yer aldı.

KLASİKTE KAZAN GÜLDÜ
30 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık Historic klasmanında Unifree Parkur Racing adına Ford Escort MK2 ile Ercan Kazaz-Emire Cantürk zafere ulaştı. İkincilik ise aynı takımdan bu sezon Türk lisansı ile yarışan ve şampiyonayı takip eden Fin ekip Hannu Pulkkinen- Juho Rahkonen'e gitti. Üçüncü sırada ise 1968 model BMW 2002 ti ile Haydar Güçlü-Murat Yıldırım yer aldı.