Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 6 Ekim 2015

Avrupa Ralli Kupası Türkiye'nin

Hırvatistan'da düzenlenen 2015 Avrupa Ralli Kupası'na dahi Croti Rally, Türk pilotları Murat Bostancı-Onur Vatansever'in zaferi ile sonuçlandı. Sezonun bitimine 3 yarış kala Castrol Ford Team Türkiye ekibi Bostancı- Vatansever şsmpiyonluğu garantiledi. Bu kupada Hırvatistan'da 5'inci yarışında da birinci olan Türk ekibi, bu başarısı ile büyük takdir topladı. Sezona Bulgaristan ralli zaferi ile başlayan, daha sonra İstanbul'da Bosphorus, yine Bulgaristan'daki Sliven ve Sırbişstan'daki Serbia rallilerini kazanma başarısı gösteren Castrol Ford Team Türkiye ekibi, sonunda istediği şampiyonluğa erken ulaştı. Bu kupada Bostancı-Vatansefer ekibini en çok zorlayan ekip Birleşik Arap Emirlikleri'nden Rashid Al Ketbi- Karina Hepperle oldu. Bu ekibin önünde tüm yarışlarını kazanan ekibin pilotu Murat Bostancı, "Sezon başında inanmıştık. Büyük bir disiplin içinde bugüne kadar girdiğimiz tüm yarışları kazandık. Şimdi önümüzde 3 yarış kaldı. Ancak bunlar sonucu etkilemeyek. Biz şampiyonluğu bu 3 yarıştan sonra kutlayacağız. Bu son 3 yarışta da başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Şampiyon olsak da, son 3 yarışımızı da birincilikle bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

İSTANBUL PARK'TA HEYECAN
FIA Dünya Rallikros Şampiyonası'nın 11. ayağı İntercity İstanbul Park'ta yapıldı. Sıralama şöyle: Süpercar Kategorisi: 1- Timmy Hansen (Peugeot 208), 2-Bakkerud (Ford Fiesta), 3-Johan Tristofferson (VW Polo). RX Kategorisi: 1- Thomas Bryntesson, 2- Kevin Hansen, 3- Tom Onslow Cole.

ZEKİ OZAN HEDEFE VARDI
Türkiye Karting Şampiyonası'nın 5. ayak yarışları Körfez Pisti'nde gerçekleşti. Mini kategoride Zekai Ozan ilk yarışı birinci bitirirken toplam olarak 57 puana ulaşmayı başardı.

JARI LATVALA İKİNCİ OLDU
Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) Fransa ayağında Volkwagen pilotu Jari-Matti Latvala kazanan isim oldu. Bu galibiyetle Latvala da Ogier'in ardından WRC'de ikinciliği elde ederek önemli bir başarının sahibi oldu.