Doç.Dr.Cevdet Kaya

DOÇ.DR.CEVDET KAYA

Tarihi 1 Ocak 2011

Boyum kısa kalır mı?

16 yaşında gencim. Bir süredir mastürbasyon yapıyorum. Büyük babam fark etti. Fazla da utandırmadan 'Boyun kısa kalır' diye uyardı. Bu sözü birkaç yerde daha duymuştum.
Gerçekten cüce kalır mıyım? CENK E.

CEVAP
Henüz çok gençsin. Arzuların coşkun olabilir ancak bunları karşılamanın vakti var. Benden tavsiye, biraz sabırla daha çok olgunlaşır, daha mükemmel performansa sahip olabilirsin. Soruya gelince; ne uzar ne de kısalırsın!
Aşırıya kaçarsan enerjini boşa harcamış olursun. Belki biraz sporla ilgilensen.. Daha yararlı olmazmı!. Sevgiler.

O HEP KAÇAK!
HOCAM erkeklik organımda ani yumuşama oluyor. Doktorlar 'kaçak' demişti. Organı hissetmiyorum bazen. Kası güçlendirmek için ilaç var mı acaba? N'apabilirim? CAFER B.

CEVAP
KAÇAK var tabi, o kaçağı yakalayıp cinselliğin hizmetine sunmak da doktorların görevi!. "Venöz kaçak", kanın peniste hapsolmasını sağlayan sistemin bozulmasıdır.
Sertliği sağlayacak kan geliyor ama çok kısa sürede gerisin geriye gidiyor. Sertlik uzun sürmüyor.
Kamış boynunu eğiyor. Boşalma da gerçekleşmiyor. İşte erkeği mahçup eden meşhur 'Kaçak' bu... İlaçlı tedavi genelde yetersiz. Ameliyatla tedavisi mümkün.

HAMİLE KALIR MIYIM?
Önceki gün darda kaldık, olmayacak yerde beraber olduk. Prezervatif yoktu. Son anda dışarıya boşaldı, ama bir çamaşırlarıma bulaştı. Elden geldiğince temizlendim. Başka da bir şey yapamadım. Hamile kalmış mıyımdır? CANAN A.

CEVAP
BİLMEM ki Canan hanım! Üç ihtimalli bir maç... Biraz daha bekleyin, yeterli süre geçince nasılsa görürsünüz. Bu arada çok tasalanıyorsanız en yakın eczaneden bir test alıp kendi kendinize kontrolünüzü yapabilirsiniz. Korkunun ecele faydası yok...