BÜLENT TULUN

BÜLENT TULUN

Tarihi 1 Haziran 2010

Transfere dikkat edilsin

Galatasaray yeni sezonda nasıl bir transfer politikası islemeli? Hangi oyuncuları almalı?
Galatasaray önce elden çıkaracağı adamların işini bitirmeli. Geçen sezon bir Servet Çetin skandalı yaşandı. O gidecek diye Gökhan Zan transfer edildi. Ondan sonra takımda adeta 2 Gökhan Zan oynadı. Yönetimin mutlaka planları vardır ama son 5 yıldır inanılmaz bir transfer trafiği yaşanıyor.
Bu nedenle çok büyük hatalar yapıldı. Bu kadar gereksiz oyuncu Galatasaray'ın hem kadro yapısını bozdu, hem de maddi açıdan yıprattı.
Umarım Sarı-Kırmızılı yönetim bu sezon benzer hataları tekrarlamaz.

Galatasaray geçen sezon şampiyonluğu neden kaybetti? Bunda en önemli faktörler neler?
Sizce Rijkaard'la yola devam edilmesi doğru karar mı?
Ocak ayında yapılan transfer yanlışlıkları bunun en başında geliyor. Galatasaray Milan Baros'un sakatlığında Nonda'yı satarak uzun süre sanrtforsuz oynadı. Oysa Kewell'ı satmak varken Kongolu golcünün gönderilmesi doğru bir karar değildi. Bunun yanı sıra Teknik Direktör Rijkaard takımla çok oynadı.
Sol bekten stoper yaratmaya çalıştı.
Bu durum takımın kötü sonuçlar almasına yol açtı. Ben istikrarın korunması açısından Frank Rijkaard'la yola devam edilmesinden yanayım. Adnan Polat başkan olduktan sonra 2 sezon arka arkaya hiçbir zaman aynı teknik adamla göreve devam etmedi.
Bu kez ilk kez aynı hocayla çalışacak.
Eğer Rijkaard gönderilseydi yeni hocanın takımı tanıması zaman alabilecekti.
Bu da yeni bir başarısızlığa yol açabilirdi.

Bursaspor 3 Büyükler için bundan sonra ciddi bir tehdit unsuru olur mu? Yoksa bu başarı gelip geçici mi? İstikrarı sürdürdükleri sürece yine başarılı olurlar. Ertuğrul Sağlam aklı başında bir hoca. Yeter ki eldeki kadroyu korusunlar. Sözgelimi fazla transfer yaparlarsa bu takımın bütünlüğünü bozar. Aynı kadroyla devam ederlerse yine iddialı olurlar.