Tarihi 19 Eylül 2017

Yapacak birşey yok

Görüntüleri tüm dünya izliyor.
İnsan olarak dehşete düşüyoruz.
Çocukları, kadınları yerlere yatırıyorlar Myanmar'da ve Arakanlı Müslümanlar'a ölesiye sopaları, ellerine geçen her şeyi indiriyorlar. Bu görüntülere ulaşamayan yok. Artık sosyal medya var. Dünyanın en ücra köşesinde nasıl insanlık dışı uygulamalar var anında herkes öğreniyor.
Myanmar'daki katliam ve vahşeti Çin hükümeti de mutlaka görüyordur.
Ancak her şeye rağmen Pekin'den açıklama geliyor.
Myanmar hükümetinin insanlık dışı uygulamalarını desteklediklerini söylüyorlar resmi açıklamayla. Peki ama neden? Çin İpek Yolu için Pakistan'da milyarlarca dolarlık yatırım yaptı. Hızlı tren hattı, otoyollar, boru hatları... Ne oldu?
Hemen Washington'dan bir açıklama geldi...
"Pakistan teröre hizmet ediyor" diye...
Ardından yargı darbesi yapıp Başbakan'ı mahkeme yoluyla indirdiler. Pekin'e yaklaşırsan "Terörist" olursun. Washington'a yaklaşırsan istersen hergün tavuk gibi insan boğazla, hiç önemli değil. Demokrat ve İNSAN olursun. Myanmar'da katliamı yapan bir numaralı isme önce NOBEL ödülü verdiler. Barışsever diye tüm dünyaya ilan ettiler. Ardından yolda insanları yatırıp döve döve öldürmesine yol verdiler. Bu işler böyledir. Çin'in enerjiye ulaşmada ve malların satmada kullandığı yollardan biri de Myanmar'dır... Orada bir de liman satın aldı. O limanın Pekin için hayati önemi var. Şöyle düşünün... Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattıyla İskenderun'a petrol geliyor...
Buradan gemilere yükleniyor... Oradan da Myanmar'daki limana gidiyor. Tankerler ağzına kadar dolduruluyor limanda... Ve Çin'e doğru yolculuk başlıyor. Devletler için hukuk, insan hakları, demokrasi vs artık çıkarlara göre tanımlanıyor. Eğer Myanmar'da çıkarınız ve limanınız varsa vahşet ve katliam aslında sizin için desteklenecek bir haklı operasyon noktasına geliyor. Mesela Amerika da Arakan'daki katliama günlerce sessiz kaldı. Çünkü yüzbinlerce Müslümanın Arakan'da göç ettiği topraklarda bugüne kadar hiç dokunulmamış trilyon dolarlık petrol ve doğalgaz rezervleri vardı. Amerikan petrol şirketlerinin salyaları akıyordu o bölge için. Temizlik yapılıp insandan arındırılması lazımdı Arakan'ın... İster öldürerek, isterse öldüresiye dövülerek fark etmezdi. Bizde darbeciler tutuklandı diye ayağa kalkan ve hemen hergün Beyazsaray sözcüsüne bu konuda açıklama yaptıran Amerika ve diğer BATI ülkeleri Arakan'dan gelen insanlık dışı görüntelere "GIK" demiyordu. Eee ne de olsa katliamcı Myanmar hükümeti ile iyi geçinmek lazımdı. Çıkar varsa herşey mübahtı.
Boğazlayarak öldürmek bile... Günümüzde nerede bir terör ve katliam varsa orada jeopolitik bir öncelik ve çıkar olduğu içindir.
Hadi gelin Cibuti'ye gidelim... Küçücük bir Afrika ülkesi... Nüfusu bir milyonun altında.
Amerika askeri üs kurdu, 4 bin askeri var.
Yıllık 70 milyon dolar kira ödüyor. Fransa askeri üs kurdu. Bin askeri görev yapıyor, yıllık 35 milyon dolar kira ödüyor. Japonya 600 askerle üs kurdu, 30 milyon dolar kira ödüyor. İtalya 90 askerle üs kurdu, yılda 35 milyon dolar kira ödüyor. Suudi Arabistan sırada... Çin üs kurdu, 10 bin asker yığıyor, yılda 20 milyon dolar kira ödeyecek. Allah Allah Cibuti'de bu askeri üs kurma yarışı nereden kaynaklanıyor?.. Ve çok ilginçtir sık sık bombalar patlayıp, küçücük ülkede bile niçin TERÖR esiyor? Cevabı gayet basit...
Bab'ül Mendep Boğazı...Burayı kontrol ederseniz, Akdeniz'den gelen ticaret yoluna da hakim olursunuz. Ve dahası Afrika'ya girmek istiyorsanız, jeopolitik olarak süper uygun bir yer. Eğer küçücük yer bu kadar önemliyse orada ASKERİ ÜS yarışı da olur, SENTETİK yani yapay terör örgütleri de.
Bugün baktığımızda dünyanın jeopolitik olarak en önemli ülkesi Türkiye... İki kıtayı birbirine bağlıyor, Avrasya'nın tek geçiş yolu. FETÖ'den, DEAŞ'a, PKK'dan onun yavrusu YPG'ye kadar, Barzani'nin dibimizde bağımsızlık referandumu yaparak yeni bir ateşin kıvılcımını yakma girişimine kadar hepsinin altında bu var. Bizim muhalefet bunlardan anlamaz. Bizim muhalefet BATI neden topyekün her seçimde onları destekliyor hiç anlamaz. Bizim muhalefet kendilerinin neden "Batı'ya uyumlu olmalıyız" diye konuşmaya yönlendirildiğini, PKK ve FETÖ seviciliğe, İHA düşmanlığına soyundurulduğunu anlatsan anlamaz! Onlara E.General Nejat Eslen'in yeni kitabı "Küresel Güç Mücadelesi"ni okumalarını tavsiye edeceğim ama... Okusalar da anlamazlar...
Yapacak bir şey yok!