Tarihi 8 Eylül 2017

Keklik!

İngiliz BAE System firması pilotsuz yolcu uçağı geliştiriyor. Amerika'dan Çin'e kadar çok sayıda ülke insansız savaş uçağı üretmek için milyarlarca dolar harcıyor. İngiltere ve Fransa FCAS programı çerçevesinde 2035'de envantere sokma hedefiyle insansız savaş uçağı projesi için ortak çalışıyor.
Airbus'ın uçan otomobilleri, otobüsleri ve kargo İHA'ları yakında gökyüzünde olacak. Amerika, Almanya, BAE, Çin, Fransa, Güney Afrika, İsrail, İngiltere, İran, İtalya ve Rusya İHA üretiyor. Bugün DEAŞ'ın bile elinde İHA'lar var. Suriye'deki askeri üsse intihar saldırıları yapmadan önce keşif amaçlı İHA'yı nasıl kullandıklarını videoya çekip yayınladılar. Pentagon, DEAŞ'ın Musul'da havan toplarının nereye düştüğünü İHA ile görüntüleyip daha iyi vuracak şekilde hedefi belirlediğini duyurdu. Ocak 2016'da Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçleri PKK'lıların saklandığı bir eve baskın yapıyor.
Menzili 15 km, irtifası 10 bin fit olan ve sadece Amerikan Donanması'nda kullanılan RQ-20 Puma modeli İNSANSIZ HAVA ARACI ele geçiriliyor. Yani Mehmetçiğimizi ÖLDÜRMEK üzere kullanmak amacıyla terör örgütü PKK'nın bile elinde İHA'lar var. Geçtiğimiz günlerde istihbarat birimleri Murat Karayılan'ın telsiz konuşmalarını belirliyor. Terörist Karayılan örgüt üyelerini "İnsansız hava araçları sizi keklik gibi avlıyor" diye azarlıyor. "Derhal İHA'ların sivilleri öldürdüğüne dair algı operasyonu yapın" diye talimat veriyor.
Teröristlere verilen telsiz talimatlarıyla ilgili haberler medyaya yansıyor. Aradan birkaç gün geçiyor, Kandil'in talimatı için düğmeye basılıyor. Ve derken bir bakıyoruz, ortaya CHP milletvekili fırlıyor. Türk ordusuna ait İHA'ların sivilleri vurduğunu hakaretler ederek açıklıyor. Ona Almanya'ya kaçıp devlet nişanı alanlar da katılıyor. "İHA'lar Türkiye'nin yeni idam mangaları" diye twitler atıyorlar. Dünyada önüne gelen İHA üretiyor, İHA kullanıyor. Amerika'nın dünyanın değişik bölgelerinde 20 ayrı İHA ÜSSÜ var. DEAŞ ve PKK dahi İHA kullanıyor. Kimsenin gıkı çıkmıyor... Sadece ve sadece PKK ile CHP ve Almanya'ya kaçanlar birlikte koro halinde feryat ediyor.
Peki PKK, Türk ordusunun kullandığı İHA'lardan neden rahatsız? Çünkü artık eskisi gibi toplu halde dolaşamıyor, kalabalık gruplarla Mehmetçiğimize, karakollara saldıramıyorlar. Telsizlerden "Burnumuzun ucunu kaldıramıyoruz" diye ağlıyorlar.
Geçmişte teröristlerin yeri karadan belirlenmek zorundaydı. Artık burnunun ucunu kaldıran, İHA'lar ile belirlenip imha ediliyor. PKK tarihinin en büyük zayiatını İHA'lar sayesinde verdi. Kandil'in ağlamasını anlarım. Ama CHP'yi anlayamıyorum.
"ABD 20 ülkede İHA ÜSSÜ kuruyor, biz neden kurmuyoruz" diye ayağa kalkmaları gerekirken teröre karşı kullandığımız insansız hava araçlarını Kandil ağzıyla "Sivilleri vuruyor" diye eleştirip ortalığı ayağa kaldırıyorlar.
MEHMETÇİĞİMİZİ öldürenleri telsizlerde "Kekliğe döndük" diye ağlatanların gözyaşlarına ve algı operasyonlarına katılma cüretini gösteriyorlar. Ardından da iktidara talip oluyorlar. Bu halk size nasıl oy versin?
"Okyanus ötesinden şırınga edilen projeyle CHP maalesef HDP'leşecek" diye üç yıl önce yazmıştım. Bu projeyi hayata geçirmek için Amerika'dan ithal edilen ismi CHP Genel Başkan yardımcısı yaptıklarını da yazmıştım. Nitekim o Genel Başkan yardımcısı, "Seçimde ailece CHP'ye oy verdik" diye konuşmuştu.
Nişantaşı'ndan, Bağdat Caddesi'ne kadar HDP, CHP'lilerin olduğu semtlerde oy patlaması yaşamıştı. Bunların hepsini anlarım ama PKK ağzıyla konuşmayı ne anlıyor ne de içime sindirebiliyorum. Türk halkı da anlamıyor, sindiremiyor. CHP terör saldırılarından dolayı kahrolan halktan kopuk zihniyet ile iktidara gelebileceğini zannediyor. Ancak bu ittihatçı zihniyet nedeniyle her defasında yere çakılıyor.
Almanya'da Türkiye düşmanı ve PKK sempatizanı Başbakan adayı Schultz'u destekleyip ondan medet umacak kadar bu halktan kopuk yaşıyorlar. Ne dış politikada ne de terörde Milli duruş sergileyemeyen, PKK'lı terörist cenazelerine katılan ve en sonunda herkesin sahip olmak istediği ordumuzun İHA'larına bile dil uzatan CHP, bu kafayla asla ve asla iktidar olamaz. ABD kongresi hergün İncil'le açılıyor, kimse "Laiklik elden gidiyor" diye bağırmıyor.
CHP ile aynı zihniyette olup da Beştepe'de şehitlerimiz için okunan Kur'an-ı Kerim'den bile rahatsızlık duyanlar olduğu sürece Türk Milleti onlara asla teveccüh etmeyecektir.