Tarihi 30 Ağustos 2017

Ayılarla dans

ABD Japonya'ya atom bombası attı.
Doğal olarak Japonlar'ın Amerika'dan nefret etmesi gerekiyor. Ancak Japonlar Amerika'yı koruyucu gibi görüyor, bağlılık bildiriyor ve seviyor. Kuzey Kore önceki gün yeni bir nükleer füze gönderdi.
O nükleer füze Japonya'nın üzerinden geçti. Amerika'nın atom bombasıyla yerle bir ettiği Japonya'nın üzerinden geçen o nükleer füzenin kime faydası var... Tabii ki Japonya'yı atom bombalarıyla vuran ABD'ye...
Kuzey Kore'nin denediği her füze Japonlar'ı, atom bombası ile vuran Amerika'ya yaklaştırıyor. K. Kore'den deneme amaçlı fırlatılan her füzeden sonra Japon hükümetinden "Amerika'nın verdiği mücadelenin sonuna kadar yanındayız" açıklaması geliyor. Çin Kuzey Kore'nin ardındaki en büyük destekçiydi.
Ancak Japonya üzerinden geçirilen son füze denemesi bardağı taşırdı. Öfke dolu açıklamalar yapan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Chunyin son olaydan sonra Kuzey Kore'ye kısıtlama çağrısında bulundu. Kuzey Kore ile yakın ilişkileri olan Rusya'dan da sert tepki geldi. Kendileri de nükleer füzelere sahip olan Çin ve Rusya da, bu konuda Amerika'nın saflarına katıldı. Avustralya da zaten günlerdir Kuzey Kore sayesinde "Amerika'nın yanındayız" diye bas bas bağırıyor. Aslında Kuzey Kore, tüm varlığı ile üzeri örtülü olarak Amerika'ya hizmet ediyor. İpek Yolu, Çin'in trilyonlarca dolarlık ihracatının Batı'ya taşınacağı en ucuz yol olacak. Ancak Çin'de yaşanan üretim patlamasının ardında bu ülkeye yatırım yapan Amerikan şirketleri var. Yani aslında İpek Yolu, Amerikan şirketlerine ait malların taşınması demek. Hal böyle olunca Amerika İpek Yolu'nu kontrol eden bir numaralı ülke olmak zorunda. Bugün yaşanan kavgaların, gerilimlerin, Asya'daki çatışmaların ardında hep bu var. Çin İpek Yolu için Pakistan'da 50 milyar dolar harcayarak yollar ve köprüler inşa etmişti. Ancak son dönemde Rusya ve Çin'i yanına alıp söz dinlemeyen Pakistan Devlet Başkanı Navaz Şerif'e darbe yapıldı.
Tıpkı FETÖ gibi yargıya sızan ve Kanada'da yaşayan bir din adamı kisvesindeki kişinin talimatları sonucu mahkeme kararıyla görevinden alındı. Şimdi Navaz Şerif'in yerine geçecek kişi "Artık ABD ile tüm ilişkileri kesmenin zamanı" geldi diye açıklamalar yapıyor. Yani darbenin ardında ABD olduğunu açıkça söylüyor.
Yakında Pakistan'ın daha da karıştırılması muhtemel. İpek Yolu'nun kontrolünü ele almanın yollarından biri olarak da İran'ın bölünmesi gösteriliyor. İran da bunu gördüğü için apar topar Genelkurmay Başkanı'nı Türkiye'ye göndererek "PKK'ya karşı birlikte operasyon yapalım" teklifini getiriyor. Halbuki düne kadar İran ülkesinde PKK'ya kamplar kurduran bir ülkeydi.
Şimdi Kürt kartıyla, ABD komutasındaki PKK ile bölünme tehlikesini yeni gördüler ve panikteler. Trump yönetimi de ilginç bir şekilde ard arda Rusya'ya yaptırımlar uyguluyor. Halbuki seçim öncesi Trump ve Putin birbirlerine övgüler yağdırıyor "Dahi" diyerek göklere çıkarıyorlardı. ABD'de Hillary'i destekleyip, gücü elinde tutmak isteyen ve Çin'de büyük yatırım yapan küresel sermaye, seçimi kaybedince Trump'ı elindeki medya ve istihbarat gücüyle vurdu "Rus ajanı" olarak gösterdi. Trump, "Rus ajanı" iddiası ile yargı darbesine maruz kalmamak için Moskova'ya yaptırımlar uygulamak zorunda kaldı. Ancak bu yaptırımların hemen tamamı göstermelik. Nitekim ABD'nin Moskova büyükelçisi John Tefft "Rusya'ya uygulanan yaptırımlar kesmeyen bıçak gibi. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz" diye demeç verdi. Yani işin özü bunun göstermelik bir OYUN ve DANS olduğunu haykırıyor adamcağız.
Putin de AB üyesi Macaristan'daydı. Bu sene içinde ikinci kez bu ülkeyi ziyaret ediyor.
AB, Rusya'ya ambargo uyguluyor, bundan dolayı 7.5 milyar dolar kaybeden Macaristan buna direniyor. Putin 12.5 milyar dolarlık kredi vereceğini açıklayarak Macaristan'ı adeta cebine attı, Avrupa'yı içeriden vurdu. AB kurucusu Soros'un hükümeti devirmek için uğraş verdiği ve ülkeye girişinin yasaklandığı Macaristan da İpek Yolu üzerinde büyük öneme sahip. Henüz açılmayan İpek Yolu üzerinde AYILAR DANSA başladı. Bir Rus atasözü "Eğer bir ayı ile dans ediyorsanız, dansın ne zaman biteceğine siz değil ayı karar verir" diyor. AYILAR fareleri yani tüm terör örgütlerini ve YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİ kullanarak Ankara'ya saldırıyor. Çünkü iki kıtayı birbirine bağlayan ülke olarak İpek Yolu'ndaki Ayıların dansını durdurabilecek istisnai tek ülke Türkiye. Mesele budur!