Tarihi 13 Şubat 2016

Bugün tamam peki yarın?

ABD Irak'ı "BARIŞ" operasyonu diyerek işgal etti. İşgal sırasında milyonlarca insan öldü. Çok sayıda kadın, çocuk, bebek, sivil hayatını kaybetti. Hapishanelerde yapılan işkencelerin fotoğrafları dünyayı sarstı. Zevk için adam öldüren ABD askerlerinin itirafları fotoroman oldu. Irak'ta, hayatta kalanlar, işgalcilere ve onları destekleyenlere büyük öfke patlaması yaşadı.
İşgalciler askerlerini alıp gidince, ortaya öfkenin doğurduğu terör ve kaos çıktı.
Irak'a asla barış gelmedi. Şimdi aynı manzara Suriye'de yaşanıyor. Savaş elbet birgün bitecek. Ancak öfkeler asla dinmeyecek. Şimdi yanlarına ABD ve Rus uçaklarını alarak bölgede havaya girenler bunu asla unutmamalı. O güvendikleri dağlar birgün uçaklarına binip gidecekler. Kürtler, Türkiye'nin desteklediği Esad muhaliflerine saldırıyor. O muhalif gruplar içinde büyük çoğunluk Araplar. Ve onlarda kendilerini arkadan vuran PKK uzantısı PYD'ye karşı büyük öfke var.
Nitekim PYD lideri Salih Müslim önceki gün bir açıklama yaptı. "Türk birlikleri ya da Suriye'deki muhalif grup müttefikleri gelecekte sorun çıkarabilir ve Kürt bölgelerine saldırabilirler" dedi. Gerçekçi bir konuşmaydı bu. Evet bir gün bölgede yalnız kalacaklar. Üstlerinde onlardan koordinat alan ABD ve Rus uçakları olmayacak. Peki bölgede neler olacak? Gelin ortaya çıkan bir listeye bakalım; "Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen..." Aralık ayında tam 34 İslam ülkesi Riyad'da bir araya gelerek TERÖRE karşı KOALİSYON oluşturdu. Bu hareketin kıvılcımını Ankara yaktı. Suudi Arabistan, kurulan koalisyonun DAEŞ'e karşı 150 bin kişilik orduyla Suriye'ye girebileceğini söyledi.
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Suudi Arabistan'ın açıklamasını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Ruslar bundan hemen rahatsız oldu "3. Dünya savaşı mı çıkarmak istiyorlar" diye tehdit savurdu.
Belli ki, Ankara'nın başlattığı ve Osmanlı'yı hatırlatan bu hamle Moskova'nın fena halde canını sıkmış durumda. Evet, gelecekte başkalarının da canı sıkılacak. 34 ülkenin yer aldığı listeyi çok dikkatli inceleyin. Büyük çoğunluğu Arap... Ve Kürtler Suriye'de Arap muhalifleri sırtından vuruyor. 150 bin kişilik ordu, DAEŞ'i hallettikten sonra öfke dinecek mi? Şu anda üzerlerinde dolaşan uçakların sahiplerine uşak olan teröristler artık on kere düşünmek zorunda. ABD bugün terörist PYD'yi destekliyor ama 34 ülkeden oluşan "TERÖRE KARŞI KARA ORDUSU"nu destekliyor. Bugün PYD'yi kullananların yarın satmayacağı ne malum? Çünkü Suriye'deki Kürtler adamların umurunda değil. Çıkarları için ölüme gönderiyorlar. Yarın 34 ülkeyle olan çıkarları gündeme gelirse ne olacak?
Bir avuç PYD'yi mi tercih edecek? PYD ve onun ağababası PKK bunları çok iyi düşünmek zorunda. Salih Müslim boşuna "Gelecekte Arap muhalifler bize saldırabilir" demiyor. Korkusunu açıklıyor... Titremekte de haklı. Karşısında işgal edilen bir Irak ve sonra yaşananlar var.
Üstelik Türkiye bölgenin en güçlü ülkesi. Ve Avrupa'dan, ABD'ye kadar tüm dünyanın Ankara'ya hayal bile edilemeyecek kadar ihtiyacı var. Şimdi Cizre'yi karıştırarak kullanılabilirsiniz. Diyarbakır'da yer üstünden iki kat büyük yeraltı şehrini kullanarak terör estirebilirsiniz. Ama nereye kadar? Bir milyon askeri, binlerce tankı ve yüzlerce uçağı olan NATO'nun en büyük ikinci ordusu karşısında ne yapabilirsin? Önceki gün TAKVİM'de manşetti. Askerimiz sessizce Kuzey Irak'a girdi, PKK ve PYD arasındaki silah sevkiyatını idare eden teröristi aldı geldi. 50 terörist lider için "ARANIYOR" listesi yayınladı Ankara. Üst düzey bir güvenlik görevlisi dostum o listeden 5 kişinin sessizce halledildiğini açıkladı. Sıra diğerlerine de gelecek. Rusya teröristlere yardım yağdırıyor, Moskova'da ofis açtırıyor.
Türkiye artık eski Türkiye değil. Ukrayna'ya sessizce mektup gönderdik. "Ürettiğimiz silahları verebiliriz" diye. Ve Rusya içinde milyonlarca Türk yaşıyor. Tam 23 Türk halkları Moskova ve çevresinde nefes alıyor. Sadece Tatarların sayısı 5.5 milyon.
Ankara'yı karşısına alanlar, ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaktır!