Tarihi 18 Eylül 2015

Balık tutulması

HDP, PKK'nın siyasi kolu. Bunu bu ülkede bilmeyen yok. Memleketimde bunu bile bile HDP'ye oy yağdırmak için kendini yırtan, CHP'den PKK'ya bağlamanın tellerini bağlayan medya baronlarını ve onların yazarlarını gördük. Türk bayrağından rahatsız olanlara bağlamanın yanında oy bağlayan Beyaz Türkler'e baka kaldık. Seçimden sonra "CHP'liyim ama Ben oyumu HDP'ye verdim" diye gurur ve iftiharla konuşanlar, yazanlar, çizenlere şahit olduk.
Kandil'den Karayılan'ın "HDP'ye verilen oylar PKK'ya hizmettir" açıklamalarına tanıklık ettik. Bu Kandil hizmetini ve akıl tutulmasını anlamaya çalışırken, yeni yeni görüntüler de sahne almaya başladı. Bu ülke, "PKK silah bırakmaz?" diyen ve memleketi yönetmeye talip olan bir muhalefet liderine sahip artık. Geldiğimiz noktaya, daha doğrusu getirildiğimiz noktaya bakın.
Devlet, teröriste "Silahı bırakana vuracağım" diyor, devleti yönetmeye talip olan "Neden bıraksın" demeye getiriyor. Neymiş , PKK Suriye'de savaşıyormuş onun için neden silah bıraksınmış. Başbakanlığa talip olan birinin böyle bir mantıkla PKK'ya ne kadar şirin görüneceğini bilememesi, düşünememesi ise daha acı olanı. Türkiye, "Bu ülke toprakları içinde tek silah olmayacak" diyor. Artık bu ülke toprakları içinde tek mermi atılmayacağını, tek kişinin teröre kurban gitmeyeceğini aksi halde vuracağını ilan ediyor. Muhalefet, "Bırakmaz" diyerek, "Bırakmam" diyenlere adeta çanak tutuyor. Bakın Cizre'de gelinen noktaya: 1150 kilogram patlayıcı ele geçirildi. 39 bomba düzeneği imha edildi. 45 hendek ve barikat bertaraf edildi. Uzun namlulu silahlar ve mühimmatlar ele geçirildi. Bunların hepsi Türk askerini ve polisini öldürmek üzere Cizre'de sergilendi. Hem de belediye başkanlarının "İÇ SAVAŞ" naraları attığı bir yerde. Şimdi kalkmış bir CHP milletvekili "Teröristin de yargılanma hakkı var" diyerek neden öldürüldüğünü soruyor. Yarın akşam ahaber'de Yazboz'da yayınlayacağız. Vice News İngiliz muhabirlerinin hatırı için Cizre sokaklarında terör şov düzenleniyor.
Vice News muhabiri ışıkları açıp kamerayı çalıştırmaya başladığı anda PKK'lı terörist elinde dev asa bir tabancayla mermileri saydırmaya başlıyor. Peki kime? Medya baronu Murdoch'un kanalına reyting gelsin diye kameralar önünde kimler öldürülmek isteniyor.
Türk askeri ve Türk polisi!
Bütün dünyaya "İşte kahramanlar böyle öldürüyor" diye servis edip İÇ SAVAŞ başladı kampanyasına start verecekler...
Adamların niyeti bu, sırf bu propaganda için oraya gelmişler. "PKK Devleti Cizre'de toprağa gömdü" diyecekler gururla. "Cizre'de öldürülenler terörist de olsa yargılanma hakkına sahiptir" diyen o CHP milletvekilini Cumartesi akşamı programımızı izlemeye davet ediyorum. Ne yapacaktı askerimiz polisimiz? Terörü İngilizler'e şov ve reytinge dönüştürecek kadar gözü dönmüş katillerin üzerlerine sıktıkları o mermilerden sonra anons mu yapacaktı? "Beyler tamam şovunuzu yaptınız, birkaç polisi askeri vurdunuz, şimdi durun. Bakın yargılanma hakkınız var, hadi gelin çay içelim" mi diyecekti? O CHP'li milletvekilimiz acaba Cizre'de kaç güvenlik görevlimiz yaralandı biliyor mu? Kaç polisimiz ve askerimizin çocuğunu yetim bırakmak için teröristlerce kaç bin mermi sıkıldı haberi var mı? Kaç sivil vatandaş kapılarını açmadı diye PKK tarafından öldürüldü bilgisi var mı? "PKK silah bırakmaz, adamlar savaşıyor" diyenler, Türkiye Cumhuriyeti Meclisi çatısı altında basın toplantısı düzenliyor. Teröristler bir ton patlayıcı, uzun namlulu tüfeklerle saldırıp, onbinlerce mermi saydırırken adeta Türk Güvenlik görevlilerine silah bırakma çağrısı yapıyor. "Bırak silahı, elinle yakala, yargılanma hakkı var teröristin kardeşim" mesajları veriyor.
Evet yaşadığım kasabadan biliyorum, oltayla, ağla olduğu kadar elle de balık yakalanıyor. Elinde bombalar ve ağır silahlar olan teröristleri balık mı zannediyor bu milletvekilimiz, ama ne? Nasıl bir akıl tutulması yaşıyoruz anlamak mümkün değil. Aslında bu durumu da aştık, herhalde BALIK TUTULMASI yaşıyoruz.