Tarihi 7 Mayıs 2015

Altın alyans

Bir görüntü izledim dün. İran'da "PETROLÜ millileştireceğim" diyen adam darbeyle indirilmişti. Ülkeye kurtarıcı ALTIN ADAM olarak Şah geliyordu.
Uçaktan indiğinde apronda büyük bir kalabalık vardı. ALTIN ADAM Şah'ı ilk karşılayan ve elini sıkan sarıklıcüppeli bir AYETULLAH'tı.
Sonra o Şah, "Ülke halkım sattığı petrolden daha çok pay alacak" dedi. Yabancı petrol şirketleri ayağa kalktı.
Ve gerekeni hemen yaptı. Şah artık altın değil paslı-küflü bir demir adamdı. Parmağı boyayan küflü bir alyans gibiydi.
Onu parmaktan çıkardılar, ülkenin yeni ALTIN ALYANSI, bir zamanlar Şah'ı kurtarıcı olarak karşılayan AYETULLAH'lardan biriydi artık. Irak'la 8 yıl savaşa soktular, birbirlerine kırdırdılar, bir gram ilerletmediler.
Yeni ALTIN ADAM ile ülkeyi zayıflatıp, milyarlarca dolarını savaşta çöle gömdüler.
Güçlenmesini engellediler, tüm dünyaya "Bu İran'a ambargo var" deyip ticareti kestirdiler. İran Petrolünü el altından İngiliz petrol şirketi Mısır limanlarındaki BP istasyonuna taşıyıp milyarlarca doları cebe indirdi. İran ALTIN yumurtlayan tavuk oldu yıllarca birilerine. Başkan Johnson vardı bir zamanlar Amerika'da. Başkan Kennedy'in yardımcısı olarak girmişti Beyaz Saray'a...
Ama Başkan Kennedy, "Merkez Bankası'nı Baronların elinden alıp, paramı ben basacağım" demişti. Ve dahası İsrail'e kafa tutuyor, ABD'nin Vietnam'dan çekilmesini istiyordu son zamanlarda. Petrol-silah ve Merkez Bankası'nı kontrol eden Baronlar, Başkan Kennedy'i öldürtünce yardımcısı Johnson geçti Başkanlık koltuğuna. Tam bir ALTIN ADAMDI Johnson. ABD'nin Vietnam'dan çıkmasına karşıydı. Silah tüccarları için o da ALTIN yumurtlayan tavuktu. "Merkez Bankası Baronların olmalı" diyor, İsrail'i çok ama çok seviyordu.
Daha ne olsundu? İşte onun zamanında İsrail ile Arap ülkeleri arasında o meşhur 6 gün savaşları patlamıştı. Bir ABD casus gemisi Mısır açıklarında savaşı izliyordu. İsrail savaş uçakları geldi o gemiyi bombaladı. Gemideki askerlerin üçte ikisi telef oldu. Kimi yaralandı, kimi tabutla döndü ülkesine. Başkan Johnson bu olayı örtbas etmek için çırpındı. Ancak küçük bir hata yaptı. O hatanın ne olduğunu bu hafta ahaber'de Yazboz'da anlatacağız uzun uzun. Bu bombalama ve onlarca ABD askerini öldürme olayından sonra Washington'un nasıl Tel Aviv'in kucağına oturduğunu göreceksiniz. Evet Başkan Johnson bile birileri için ALTIN ALYANS'tı.
Seçime girip tekrar koltuğa oturmasını engelledi Yahudi lobisi ve Baronların medyası.
Altın Alyans'ı küçük bir hata nedeniyle çıkarıp attılar. Darbeyi indirdiler fena halde.
Darbe deyince aklıma geldi. Önceki gün 5-5-5'ti. Yani 5. Ayın 5. günü olup 2015'ti. "Türkiye'de birçok insan bu tarihte evlenip alyans takmak için sıraya girdi" diye haberler çıktı medyada. Yıllar önce de bu ülkede "5-5-5-K" diye kulaktan kulağa fısıldadılar. Yani "5.ayın 5'inde saat akşam 5'te Kızılay'da buluşalım" diyorlardı. İnsanları sokağa döktüler, "Halk da darbe istiyor bakın" dediler. İnönü'ye "Paşam çizmelerini giy" diye sloganlarla çağrı yaptırdılar sokaklarda. Ve Menderes'i indirip asarak darbe yaptılar. Birileri için bu darbe ALTIN yumurtlayan tavuktu. Batı'da altın altın bakıyordu birilerini gözleri. Her darbe ve indirme birilerinin bu ülkeden tonlarca altın çalması demekti. O dönemde altın çok önemliydi. Neyse darbe yapanlar bir süre sonra bir EMİRNAME yayınladı.
Sevgili Can Okanar anlattı dün. O dönemde annesi ve babası devlet dairesinde memurmuş.
Emirnameyi onlara uzatmışlar. "Devlet hazinesinin paraya ihtiyacı var. Herkes altın-gümüş alyanslarını devlete verecek yazıyordu" diyor Can Okanar. "Annem ve babam altın alyansları devlete verdiler. Ev ev, dükkan dükkan gezilip tutanakla milyonlarca altın alyans toplandı insanlardan. Karşılığında demirden bir alyans verdiler herkese" diye ekliyor. Anne ve babası demir pas yapıp küflenince parmaklarından çıkarmış alyansı. Sahi o ALTIN ALYANSLAR ne oldu? Nerelere gitti bilen yok. Bilinen tek bir şey var; Her İNDİRME OPERASYONU'nda yan yana gelmeyecekleri Ayetullah'ın sarılarak Şah'ı karşıladığı gibi öptürerek birleştirirler. "Ülke halkım kazansın" diyen MİLLİ olanı devirirler. Memleketleri tavuğa çevirirler. Tüyüne kadar yolup, ALTIN YUMURTALARLA giderler.
Ülkenin parmağına da paslı demiri geçirirler.
Önemli olan bizim ne yapacağımız? ALTIN ALYANSLARIMIZI verecek miyiz yine?
Karar hepimizin.