Tarihi 17 Ocak 2015

Tezgahçılar!!!

Dünya ALGI OPERASYONLARI enflasyonu yaşanan bir dönemden geçiyor. Basın bizi vagona bindiriliyor, lokomotif nereye götürürse orada iniyoruz.
Aslında bugün devir "MAKİNİSTLER" devri.
Ama bunu görecek noktaya asla gelemiyoruz. 2000'li yılların lokomotifi MEDYA, makinistleri de Medya Baronları'dır.
İşte onlardan biri; "Paris'teki olaylardan tüm Müslümanlar sorumludur" diyen Murdoch'tı.
O yeryüzüne yayılmış yüzlerce yayın kuruluşu olan Medya Baronu'ydu.
Bağlı olduğu medya "İslami terör" diye manşetler atıyordu. İslamiyet'i terörist din göstermek için yırtınıyordu Murdoch'un bir de ortağı olduğu 200 milyon dolar yatırım yapılan bir internet haber sitesi vardı. Vice News adlı site, teröristlere en rahat ulaşan ve röportaj yapan yayın organı oluyordu. Suriye topraklarında İsrail adına petrol çıkarmaya hazırlanan Genie Energie şirketinin patronu Murdoc'a ait Vice News haber sitesi muhabirleri DEAŞ'ın sahip olduğu şehirlerde elini kolunu sallayarak geziyor. Adamlar çift kamerayla çekimler yaparken, DEAŞ militanları onlara röportaj verip şoförlük yapıyor. Aylardır hep bu tuhaflığı sorguladım beynimde. Batı'dan gelen gazeteciler yakalanıyor.
Kafasına silah, boynuna pala dayanarak kameralar önünde teşhir ediliyor.
Sonra törenle BATILI GAZETECİ kafası kesiliyor. Yani bir Batılı gazetecinin ödü patlar DEAŞ'ın hakim olduğu şehir ve kasabalara gitmeye. Ancak Murdoch'un elemanları sanki New York'ta geziyor gibi dolaşıyor DEAŞ'ın başkent ilan ettiği Rakka'da. Ve derken bir bakıyoruz dün İngiliz Times gazetesi gururla bir haber sunarak DEAŞ militanı Suleman ile röportaj yapmışlar. "Türk polisinin elindeydim. 49 Türk rehinenin kurtarıldığı operasyonda beni de takasta kullanıp DEAŞ'a verdiler" diyor Suleman. Times, Suleman üzerinden algı operasyonu yapıp, Türkiye ve MİT'i DEAŞ terör örgütü ile ilişkilendirmek için satır aralarında kendini yırtıyor. Olabilir, İngiliz bu normal, yüzyıldır "Biz kurduk, biz yönetiriz" dedikleri ülkede artık YENİ TÜRKİYE var. Haliyle yedikleri tekmenin acısını çıkarmaya çalışıyorlar.
Bana garip gelen röportajı yapan muhabirin DEAŞ'ın başkent ilan ettiği Rakka'da militan Suleman ile buluşup görüşmesi. Yani Batılı gazetecilerin önce paketlenip çuvala konduğu sonra törenle kafasının kesildiği şehre gitmiş Times muhabiri. DEAŞ örgütü de röportaj yapması için Suleman'ı sürmüş önüne.
Muhabir Arap asıllı İngiliz gazeteci falan da değil. Adı John Simpson. Yani John da tıpkı Murdoch'un Vice News muhabirleri gibi Rakka sokaklarında elini kolunu sallayarak geziyor. Öyle DEAŞ'tan gizlice şehre girme filan yok. Tam tersine oturup DEAŞ militanları ile görüşüp "Merhaba ben John Simpson, anlat bakalım Suleman şu Türkiye'yi ve MİT'ini" diyor.
Batılı gazeteci kafası kesen DEAŞ militanı Suleman da Times muhabirine MİSAFİR ettikleri RAKKA'da başlıyor anlatmaya.
Öyle bir muhabbet yapılıyor ki, "Türkiye-DEAŞ" arasında muhabbet var mesajı çaktırmadan beyinlere yerleştiriliyor. Peki bu ALGI OPERASYONU'nu, kafa kesiciler tarafından öpülüp misafir gibi ağırlananarak yapan The Times'ın patronu kim? Tabii ki o da Suriye topraklarında petrol çıkarmaya hazırlanan MURDOCH... Ve dün İngiliz gazetelerinden başka toplu hücumlar da peşi sıra geliyor. The Economist'ten, Financial Times'a kadar hepsi işi gücü bırakmış papağan gibi Türkiye'ye saldırıyor. The Economist "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, popüler din adamı Fethullah Gülen'i yok etme kampanyası, iş dünyasına korku saçıyor" diyerek ağlıyor. İslamla terörü yan yana getirmeye çalışan İngiliz, bir taraftan da "Popüler" ilan ettikleri bir din adamı için dertleniyor ve karın ağrısı çekiyor.
Financal Times ise yabancı misafirlerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 16 Türk Devleti'ni temsil eden törenle karşılanmasına kafayı takmış durumda. "Bu tablo, Türkiye'de son dönemde görülen en GERÇEKÜSTÜ manzaralardan biriydi" diye anırıyor.. Ulan sana ne?
Senin Kraliçen yüzyıllardır anadan, kıza ve oğla tepede oturuyor, yabancıları iki yüz yıllık tarihi askeri kıyafetler ve atlarla karşılıyor.
Sana laf eden var mı? Ve dahası beyinsiz, git kendi Kraliçe'nin GERÇEKÜSTÜ manzarası ile uğraş. Dangalak bunlar diyeceğim ama diyemiyorum. Çünkü hepsi bir oyuncu, tezgahçı ve kendilerinden başkalarını aptal zanneden sivri akıllılar. Onun içindir aptal durumuna düşüyorlar artık!!!