Tarihi 3 Aralık 2010

WikiLeaks tv'den öğrendiklerimiz

Dünyayı WikiLeaks belgeleri fena halde kastı… Dünya bununla yatıyor, bununla kalkıyor.
Sızdırılan 250 bin belgeden 7 bin küsuru Türkiye'ye ait… Televizyon programlarımız, haber kanalları "WikiLeaks tv oldu"… Uzmanlar konuşuyor, her yerden ilginç yorumlar geliyor… İyi ki bu kadar haber kanalı var dedim Türkiye'de… Birine takılıyorsunuz, reklama gidiyor, diğer kanala geçiyorsunuz. Hepsinden müthiş bir bilgi bombardımanı… Eskiden olduğu gibi habersiz ve bilgisiz kalmıyoruz.
Neler öğreniyoruz neler… Amerikan elçiliğine Edelman diye bir adam gelmiş, Türkiye'de hükümetin ilk kurulduğu yıllarda herif darbe yapılamadı diye ağlamaklı olmuş. Salya sümük bunu rapor etmiş buralardan Amerikalara… Bu hükümete bazı kutsal damacana kafalar "Amerikan uşağı" diyordu.
Yok efendim neymiş, Amerika hükümeti Amerika kurmuş, arkasında o varmış.
Olmasaymış, bu hükümet on defa devrilirmiş… "Hadi lan" oldu böyle düşünenler… Meğer ABD devrilmesini istiyormuş… Edelman denilen adamın Sovyetler Birliği de dahil gittiği 3 ülkede parçalanma yaşanmış.
Koca Sovyet imparatorluğu yerle bir olmuş.
Büyükelçi Türkiye parçalanmadı, hükümet düşmedi diye utanmasa neredeyse zılgıt çekip ağıt yakacak… Darbe olsa zil takıp oynayarak "Müjdeler olsun" diye raporlar yazacak… Yıllar önce Tayyip Erdoğan ile dünür olduğu gün Sadık Albayrak ile aynı gazetede yazıyordum. Çok iyi dostumdu… Dünür olduğu gün yazarlığı bıraktı. "Yapma, bırakma" dedim. Çok keyifliydi yazıları… "Bırakmam lazım" dedi… "Şu an yazacağım her satır dünürüme, Başbakan'a zarar verecek şekilde başka yerlere çekilip kullanılmak istenecektir. Ben evime çekiliyorum" diye iş bıraktı… Parayı kenara itecek kadar, işini bırakacak kadar hassas bir insandı sevgili Sadık Albayrak.
Geri zekalı Amerikan ajanı müsveddeleri, Sadık Albayrak gibi paraya tamah etmeyen bir insanı ihale işinde rapor etme salaklığına düştüler… Aptal çıktı bu Sam Amca torunları… Türkiye'de bu aptalların kaleminden çıkan gerzekce yazılara armut olan tipler var….
Bu belgelerin çıkış nedeni belli… Ne PKK var, ne Ergenekon, ne darbeler girişim süreçleri… Başbakan'dan ailesine, akrabalarına, dünürüne, bakanların eşlerine kadar araştırmasız, ispatsız salakça iftiralar var… Ortadoğu ülkelerini karıştıracak, nifak sokacak, özenle seçilmiş, belge diye yutturulmaya çalışılan düzmece aptal raporlar var… Televizyona aptal kutusu derdik… Şimdi bu kutu sayesinde Amerikan aptallarını öğreniyoruz.
Eskiden olsa yedirirlerdi belki ama… Artık yemiyor… Wikile'yen Amerika artık İkileyecek… ABD Dış İşleri Bakan yardımcısı Kınrıs Rum Kesimi'nde söylediği gibiyiz artık… "Türkiye süper güç" demişti… Dışişleri Bakanı Hillarye Clinton ablamız da "Türkiye dramatik bir şekilde büyüyor" demişti… Burada kullandığı "Dramatik" kelimesinin anlamı "Büyüyor ama büyüdükçe bizden bağımsız hareket ediyor" demekti… Rahatsızlar bizden… Hem de bizim tahmin edemediğimiz kadar… Neymiş efendim "Dışişleri Bakanımız Davutoğlu büyük tehlikeymiş"
Oh be… Ne güzel yahu… Gurur duydum… İlk defa bir Dışişleri Bakanımızdan korkuyor Amerika… Beter olsunlar… Daha ne olsun… Amerikan yağcısı mı?