Tarihi 25 Kasım 2010

Tasfiye edilecek haberciler

"Öldü, kesti, biçti, cinayet, vahşet, kaza, kan, kin, nefret".
Baştan sona böyleydi haber bülteni. "Off" dedirtiyor, insanı geriyor, içini kaldırıyor "Kaç-kaç" dedirtiyordu.
45 dakikalık haber bülteninin tamamı böyleydi.
Son otuz saniyesinde bir haber girdi. Kadınlar köyde sular akmıyor diye isyan etmiş, rap grubu kurmuş, köy meydanında şalvarla, şarkıyla isyan eylemi yapıyordu.
Sadece ve sadece otuz saniye.
Halbuki haber buydu. On dakika montaj yap, ekrana sür.
Yetmedi köye canlı yayın arabası gönder.
Olmadı rapçi köylü kadınları stüdyoya getir. İlk haber yap… Ama dedik ya… Kan, kin, nefret, kaza, kafa-kol, cinayet, vahşet haberleri ruhumuza işlemiş. Kurtulamıyoruz bu alışkanlıktan.
Bitecek… Bu kafadakilerde önümüzdeki dönemde mutlaka bitecek.
Türkiye bu tarz gerilim haberleri ile reyting kovalayan tv haber yöneticilerini de tasfiye edecektir.
Sıra artık onlara geldi…

* * *
NTV insanı yakaladı
Ablam dedi ki "Sabahları Müge Anlı'yı izlemezsem, kendimi o gün boşlukta hissediyorum. Hergün ağlıyorum o kayıp çocuklara"… Evet orada insan var… Çocuk var… Kaybolan, kaçırılan çocuklarımız… Ve NTV'de haberler giriyor… Kayıp çocukların haberleri… Evet… NTV'de tarz değişiyor… İnsan özneli haberler de artık yer buluyor… NTV doğru yapıyor.

* * *
Ah be, oh be, vay be
www.com gibi internet dünyasında yeni oluşumlar şekilleniyor. Com'un yerini almaya adaylardan bir de "be"… Televizyoncu dostlardan Mustafa Hoş oturmuş, düşünmüş "Vay.be" güzel isim demiş… "Vay.be"'yi almaya satın almaya karar vermiş. Ancak bir bakmış ki, bizim Türk girişimciler şimdiden satın almışlar bile… İş bununla da bitmiyor… "ah.be", "oh.be", "hadi.be", "yok.be" ne varsa birileri tarafından satın alınıp kapatılmış… "be"cilere duyurulur.

* * *
Beren'in bahtsız amcaları
Fatmagül Beren Saat'e bir türlü alışamadık. Kızı Aşk-ı Memnu'da bir bölüm içinde on ayrı şık ve pahalı kıyafetle görüyorduk. Şimdi neredeyse tüm bölümlerde aynı basma-entari ile görüyoruz.
Yadırgadım… Ancak yadırgamadığım tek şey var. Aşk-ı Memnu'da yeğen, amcanın karısını halledip, kızıyla da aşk yaşıyordu… Burda da tecavüzcümüz, amcanın metresinin peşine düştü...
Beren'in oynadığı dizilerde "Amcaların suçu ne?" sorusu mutlaka gündemde kalıyor.
İster karısı, ister metresi fark etmiyor.
Beren'in oynadığı bundan sonraki bir başka dizide "Amcaya sıra gelecek" diye korkuyorum… Çünkü amcaların etrafında kimse kalmadı gibi…