Tarihi 3 Eylül 2010

"Sazan, dönek, vatan haini, samimiyetsiz!"

Referandumda "Hayır" diyen çok sayıda sanatçı var… Kimse onları sorgulamıyor. Çünkü en doğal hakları… Eğer özgürlükleri savunuyorsak tabii ki "Hayır" diyebilecektir sanatçılar… Kimse onları "Samimiyetsiz", "Dönek"," Vatan haini", "Sazan" ilan etmiyor… Yaftalar yakıştırmıyor. Alçaltıcı sıfatlar takmıyor… Ancak gelin görün ki, bir sanatçı referandumda "Evet" oyu vereceğini açıklarsa azgın boğalar gibi saldırıyor birileri… Sezen Aksu'ya "Sazan" diyecek kadar çirkinleştirenler çıkıyor içlerinden.
Oray Eğin de dün samimiyetsizlikle suçladığı Sezen Aksu'yu almış dibe vurdurmuş. O kadar ileri gidiyor ki, "12 Eylül" anayasasına karşı duran Sezen Aksu'yu Kenan Evren ürünü sanatçı olarak sunuyor… İşte bu tiplerin gözleri bu kadar dönmüş oluyor… Müjdat Gezen'den Tarık Akan'a çok sayıda sanatçı "Hayır" oyu vereceklerini açıkladı.
Kimse onlara "Vatan haini" diye saldırmadı.
Ancak Halil Ergün "Evet" diyeceğini açıkladığı anda çılgına dönenler oldu. "Yahu bunlar evet diyenlere dönek ve hain diyorlar. Dehşetle bakıyorum. Birileri evet diyecek birileri hayır…"
Dehşetle baktığını, hain ilan edildiğini söyleyen kişi Halil Ergün… Evet onu bile dehşete düşürecek kadar azgınlar tayfası var memlekette.
İnsanları düşüncelerinden dolayı ötekileştiren, dışlayan, kenara atan, hain ilan eden sonra da utanmadan kalkıp "Çağdaşlıktan" bahsedip "En büyük demokrat benim" diye haykıran faşist kafalılar bunlar… Utanmadan bir de dönek diyorlar… 12 Eylül'e direnip ağlayanlar şimdi "Hayır" oylarıyla 12 Eylül askeri anayasasının devamı için kendini yırtıyor… Tek bahaneleri "Beni seç, seni seçeyim" mantığındaki HSYK üzerindeki değişiklik… Çağdaş demokrasilerde, AB normlarında nasıl oluyorsa Türkiye'de de HSYK öyle olacak… Bu kafalar buna da "Hayıır" diyor… Çağdaşlık adına bağırıyorlar..
Çünkü Avrupa gerici, çağ dışı… Hatta Avrupalılar da sazan, dönek ve vatan haini… Yeryüzünde bir tek onlar aydın ve ilerici… Demokrasi ne "Hayır"dır ne de "Evet"… Demokrasi hem "Hayır"dır, hem de "Evet"… Üçüncü dünya ülkelerinde "Sadece benim görüşüm" geriliği vardır… Türkiye'yi bu kafalar suçlaya suçlaya, böle böle ne hale getirdi?
Sanatçısına sırf sandıkta oy verecek diye "Vatan haini" deme noktasına gelen kaç batılı ülke var?
Kuzey Kore kafalılar bunu çok iyi düşünmeli… Hatırlanacağı gibi Kuzey Kore futbolcuları Dünya Kupası'nda 7 gol yiyince vatan haini ilan edildiler. Özgür Asya Radyosu, Kuzey Koreli yetkililerin futbolcuları çağırarak Teknik Direktör Kim Jong Hun'u azarlayarak aşağılamalarını emrettiğini açıkladı. "12 Eylül askeri anayasasını değiştirenlere hayııır… Sandıkta çağdışı 'Evetçi' vatan haini bunlaar"… Efendim… Ne dediniz?...
Anlamadım?