Tarihi 28 Temmuz 2010

Eşek, Öküz, köpek, boğa ve mööö!

Görsel tv eleştirmeni Okan Bayülgen, yazılı medya eleştirmeni Cengiz Semercioğlu'na canlı yayında bit yavrusu anlamındaki hakareti savurarak "Yavşak" dedi… Cengiz Semercioğlu " Ne demiş eskiler, öküzün dünyası gördüğü otlar kadardır" diye cevap verdi… Medya dünyasının hayvanlar aleminde gezisi çok sıkça olmuştur… Mesela bir gün Yalçın Küçük SKYTürk'te "Bergüzar Korel'in gözleri eşek gözü gibi" demişti… Seçimde oy kullanan halkı koyun gibi gören çok yazarlara tanık olduk… Yıllar önce bir adama sinirlenen Reha Muhtar canlı yayında "Şimdi sana ayı diyeceğim ama RTÜK bizi kapatır. Onun için ayı demeyeceğim" cümlelerini sarfetmişti.

Nihat Doğan canlı yayında İbrahim Tatlıses'e "Seni sinek gibi ezerim" ültimatomunu sunmuştu… Ekranlarda birbirlerini "Yılann" diye suçlayan çok ünlümüze şahit olduk… 5N1K'da hayvana yapılan tecavüzü konuşmuş bir milletiz biz… Hatta mağdure atı bile canlı yayına alarak tarihe geçmiş ülkeyiz… Ve dahi bir tv programında konuk olan bir köpek, sunucu Billur Kalkavan kızımıza tacize bile kalkıştı da o görüntüleri günlerce programlarda ve haberlerde izledik… Zülfü Livaneli katıldığı tv programında kızdığı kişilere cevap verirken kendini tutamamış "Ben ne adını bilirim ne tanırım o itoğlu iti" deyivermişti… Bir sunucumuz da programında birileri için "Onlara eşşoğlu eşekler demem lazım ama demiyorum" sözünü sarfederek dememiş oldu.

Ahmet Çakar canlı yayında Fenerbahçeli Bilica'ya "Boğa gibi düşünüyor" derken ekrana "Mööö" sesi verilmişti… Canlı yayında Beyaz ve Alişan'ı köpek ısırırken de seyretme bahtiyarlığına ermiştik… Tuncay Özkan bir zamanlar sahibi olduğu Kanaltürk ekranından, bir gazete yazarına "Senin fiyatın kaç para köpek?" diye sormuştu… Star tv'deki İzdivac programında koca arayan Emine teyze canlı yayında "Bebekken beni 6 ay eşek emzirdi" itirafında bulunmuştu… Mehmet Ali Ilıcak Ilıcak "Eğer AYM HSYK ile alakalı düzenlemeyi durdurmaz ve 12 Eylül'de halk oyuna sunarsa, Twitlandde anırmazsam ne olayım." diye yazmıştı twitter'a Ilıcak karardan sonra iddiayı kaybedince, Twitter'da "Yazılı mı anırayım, sesli mi? Kaybeden ben olduğuma göre karar sizin!" diye sordu. Sonra da anırma sesini kaydedip, tüm Twitter kullanıcılarıyla paylaştı.

Çok sayıda yazarımız da "Eğer şu olursa Taksim meydanında anırırım" iddiasında bulundu… Taksim bu iş için sıkça kullanıldı. Fatih Altaylı kardeşim Habertürk ekranında seyirciye sinirlenip kendini tutamamış "İt diyeceğim ama köpekleri severim buna da layık değilsiniz" şeklinde bir konuşma yapmıştı… Bu örnekleri çoğaltmak mümkün… Yani develerin tellal, pirelerin berber olduğu devirlerden itibaren medyamız hayvanlar aleminde sıkça gezintiye çıkmış görünüyor… Şu tarihin sayfalarını karıştırsak kim bilir ne hayvanlar çıkacak medyamız ağızlarından…