Bekir Emre

BEKİR EMRE

Tarihi 9 Temmuz 2012

Wimbledon-ve perde!

Evet "All England Tenis Kulübü"nün çim kortlarında yapılan dünyanın en prestijli tenis turnuvası Wimbledon'da perde bir ay sonra yapılacak Olimpiyatlarda açılmak üzere indi. Son piyesin baş rolünde dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olarak betimlenen, yakında 31'ine girecek, Nike giyen, İsviçreli Roger Federer ile 25 yaşındaki İngiliz (düzeltiyorum : "İskoç"), Adidas giysili, Andrew Barrow Murray idi.

STRESİ KALDIRAMADI
Benim tahminim İngilizin çok kırılgan karakterinin bu stresi kaldıramayacağı idi. 3ve 4.
Setlerde bu kanıtlandı. İlk iki set karşılıklı paylaşıldı. Üçüncüde durum 2-2 iken yağmur, kimliğini koydu ortaya. Branda örtüldü, çatı kapatıldı. Sonra ortaya bir vinç geldi. Kendimizi şantiye de sanmaya başlamıştık ki maça tekrar başlandı (Meraklısına not: Hava muhalefetinden dolayı ara verilince oyuncular soyunma odasında serbesttirler.
Masaj ve taktik alabilirler). Federer topları erken alıp voleye gelmeye başlamasıyla Murray sadece savunma yapabildi. Doğal olarak ta hata yapmaya başladı.
Fedex 4. sette İngiliz'i erken kırdı ve bir daha oyuna girmesini izin vermedi.

EMEKLİLİK Mİ!..
Evet Roger Federer 7. kez Wimbledon Şampiyonu. Ama daha da önemlisi "neden emekli olmuyor artık" denirken bir kez daha hem de rakiplerinin çoğunu yenerek dünya 1 numarası oldu. Belki de en iyi oyununu oynayarak. Onu sadece tebrik etmek gerek. Murray ise sabrını ve moralini daha sürekli hale getirirse uzun bir süre sıralamanın zirvelerinden ayrılmaz.
Bu arada Williams Ablalar çift kadınlarda da 5. kez şampiyon oldular. Çift erkekler kategorisini turnuvaya girebilmek için "organizatör kartı (wildcard WC)" gerektiren İngiliz Marray ile Danimarkalı Nielsen ikilisi beşinci seri-başı olan Romen Tecau ile İsveçli Linstedt çiftini 5 sette aşarak kazandı (46, 64, 76, 67, 63). Kuvvetle olası ki Kanada yakın gelecekte dünya tenisinde İtalya ve Almanya ile birlikte diğer söz sahibi ülkeler arasına girecektir. Hem kızlarda hem oğlanlarda şampiyon Kanadalı gençler oldu. Bu yetmezmiş gibi çift-kızları da Kanada-ABD ikilisi kazandı. Kadınlarda finalisti Radwanska'nın 2005 Wimbledon'un da kızları kazandığını göz önüne alırsanız bu saptamamın önemini anlarsınız.

HİÇ DE KOLAY DEĞİL
"Unutulmaz Senyörler" kadınlarda Davenport/Hingis çifti Navratilova/Novotna çiftini 63, 72 yenerek şampiyon oldu. Erkeklerde ise genç kategoride Enquist/Philippoussis çiftini 67, 64, 11/9 yenen Rusedski/Santoro mutlu sona ulaştı.
Bu turnuvayı bizlere yansıtan NTV Spor ile spiker ve yorumcuya teşekkür ederiz. Eleştirilecek yanları vardı ama saatlerce kutu gibi bir yerde bir şey anlatmaya çalışmak da hiç kolay değil. Bu arada birisi bana İstanbul'da yapılacak ve dünyanın en iyi 8 kadınını izleyeceğimiz WTA turnuvasının reklamında niye cam kırılmaya çalışılıyor söyleyebilir mi?
Böyle anlamsız bir reklam olur mu? Hepinize iyi yazlar...Ramazanınız kutlu olsun.