ARDA USKAN

ARDA USKAN

Tarihi 19 Nisan 2014

Olamaz olası rastlantılar...

İki üç gün önce yazdım, "Son on gündür felaket üstüne felaket yaşıyoruz, çocuklarımız 'suda boğularak' ölümde kader birliği ediyorlar" diye... Astronomiyle ilgilenenler de diyor ki, "Güneş veya ay tutulmaları, yer yüzünde bazı ortak felaketleri tetikleyebilir."
Buyurun işte 2.5 yaşındaki Hüseyin Çal da 60 tonluk yangın havuzunda hayatını kaybetti. Ardından 4 yaşındaki Caner Cerit yakındaki metruk evde yarı ölü bulundu. İhmalin adına bir kez daha 'kader' mi diyeceğiz, yoksa gerçekten aynı gece ay tutulması oldu, benzer felaketlerin nedenlerini evrende mi arayacağız, inanın o kadar şaşkınım.
Bir de hatırlayın, yine geçtiğimiz hafta peş peşe iki görüntü yönetmeni arkadaşımızı trafikte kaybetmiştik. Biri Çanakkale-Ezine yolunda motosiklet kullanırken yıldırım isabet etmesi sonucu ölen foto muhabiri Kerim Şevket Ökten'di, diğeri dizi kameramanı olarak çalışan Ferhat Kaya kardeşimiz. İkisi de vizörden bakan aslan gibi çocuklardı. Ve maalesef ikisinin de yolu 'ölüm sapağında' kesişti.
Evet dün gece yine ay tutulması vardı, tutuk aklıma nispet yapar gibi...

Erkek modelini değiştiren oyuncu!

Bir zamanlar İbrahim Tatlıses modası vardı. Herkes 'Küçük İbo' gibi dolanırdı ortalarda. Sonra bu sertlik biraz, nasıl diyeyim hafifledi ve daha heteroseksüel, daha centilmen, daha sevimli erkekler moda oldu. Öncüsü de kuşkusuz Tarkan kardeşimizdi. Böylece 'öfkeli delikanlının' yerini, 'kadınların hizmetindeki centilmenler' almıştı.
Son Türk erkeği modeli ise kısaca tatlısert.
Sertliği, geçmişte hatalar işleyecek kadar hırçın tabiatlı olmasından, tatlılığı ise bu hatalardan neredeyse ulvi dersler çıkarıp 'bünyeye derin bir hassasiyet' katabilmesinden... Güzel olansa, her hangi bir mertebeye erişmek veya yükselmek şart değil.
Tipine gelince, kesinlikle uzun boylu ve kilosuz. Ve bebeksi sıfattan uzak... Ayrıca 'modern erkeğin simgesi haline getirdiğimiz manikürlü tırnaklar' yerine her şeyiyle temizlik abidesi bir beden .
Peki günümüzde bu modele en yakın erkek kimdir deseniz, kadınlar adına üzgünüm, sadece bir dizi karakteri olarak çıkıyor karşımıza. Star TV'de yayınlanan 'Med-Cezir'deki ' Yaman'ın abisi Kenan'dan söz ediyoruz. Yaman'ın ve dolayısıyla Çağatay Ulusoy'un pabucunu şimdiden dama atan Kenan'ı ekranlara taşıyan oyuncu ise Ali Aksöz. Bu genç adam -özellikle bakışlarıyla- bir zamanların efsane aktörü Turhan Seyfioğlu'nu tıpkısı. O derin bakışların sırrı ise siciline göz attığınızda ortaya çıkıyor; Beykent Üniversitesi'nde doktora, Genç İletişimciler Yarışması, İnternet Yayıncılığı Dalında Türkiye birinciliği, aynı konuda dünya sekizinciliği, Goldenwebaward ödülü, Fantastikkurgu.com Kısa Hikaye Yarışması Birinciliği, dizi yazarlığı ve İngilizce, İspanyolca, Japonca dillerinde konuşupyazabilmek.
Eh bunlara bir de 1,96'lık boy eklerseniz, demek ki yeni tip Türk erkeği modelimiz budur.