ARDA USKAN

ARDA USKAN

Tarihi 12 Nisan 2014

2015'te Abbas yolcu...

Oniki yıldır kırılma noktası bekleyen sözde Sol, son seçimden de 'askerin yön tarifindeki sarımsakla' özdeşleşerek çıktı. 'Kırk gün sonra kokusunu belli eder' denir ama bizim gelin bu kadar bile bekleyemedi nedense.
CHP'nin bu günkü söylemleri, 'Kedinin kırk hikayesi de ciğer üstüne' misali, "Oylarımız sandıkta çalındı" diye başlıyor.
Buradan anlıyoruz ki son seçimi de doğru okuyamamışlar. Ve kendi paylarına düşen dersi değil ezberlemek, tek satırından bile bihaberler.
Bir de şu 'yüzde 51'i kucaklama' meselesi var.
Oylarını istedikleri ve niye alamadıklarını kendilerinin de çözemediği orta direk bu.
Demek ki açılan kucaklar kapasite olarak yeterli değilmiş.
Seçimlerin kendine özgü mesajlarına gelince... Son seçiminki 'Sahici olmak!' Karşıtıysa, sanal alemden birilerine bel bağlamak en büyük hayalciliktir! "Bir tape daha yayınlansın, seçimi kesin kazanırız" rüyası ise dünyanın bu güne kadar gördüğü en büyük şuursuzluk örneği.
Ve ülkenin en köklü partisine hiç yakışmadı. Belki bir tek, hangi ellere teslim edildiğini ispatladı o kadar.
Parti propagandalarını proje üretmeden, sadece hayali çatışmalar üzerine kuran CHP anlaşılıyor ki önümüzdeki genel seçime de aynı şekilde gidecek. Tabanı zeminden kopuk ve Alis rüyalar alemindeki taraftarlarıyla.
Bu da kalan Sol'un, '2015'te tamamen sandığa gömüleceği' anlamına geliyor ki valla yazık.

Müsaade ederseniz; Allah belanızı versin!

Evet ben de biliyorum bedduanın dinen günah olduğunu ama siz ne diyorsunuz, "Günlük yaşamda her türlü isyanımızın sözcüsü sensin!" Eminim şu tecavüzcü çocuk katiline çok daha ağır beddualar etmektesiniz. Aynı şekilde nefret üstü bir kızgınlık içersindeyim.
Bu kanı bozuklara 'pedofili hastası' diye kulp bulduğu için, bilimden de nefret ediyorum bu gün. Ne hastalığı düpedüz cinsel açlık bunlarınki. Kadına yanaşmayacak kadar aşağılık kompleksli, ucuz ruhlu, korkak, embesil yaratıklar. Bir de 'kolaycılar'.
Hayatları hazır önlerine gelsin istiyorlar. Şimdi kim gidecek dil döküp kadın tavlayacak? Ya da masrafa girecek? Nasıl olsa sokaklar dolusu çocuk var, iki vaatle kandırırsın biter.
Peki de, neden öldürürsün o. ç ? Ne istedin bi lokma bebenin canından?
Bu yüzden bir kere daha Allah belanı versin. * Hep derim, doğarken bile masum değil bunlar. Hatta iblisin elçileri olarak dünyaya geliyorlar. Çare, ç.klerini koparıp müebbet üstü müebbet.

Kamu spotu

THY'nin 58 yaşındaki emekli yarbay pilotu bir dükkana girdi ve insanları 3 saat boyunca rehin aldı. Teşhis; şizofreni. Düne kadar dev uçakları kaldırıp indiren, yurt dışı uzak mesafelere giden pilot nasıl oldu da 'kafayı' yedi? Cevabı cümlenin içinde gizli. Hep söylerim 'pilotluk normal insanların yapacağı iş değildir!' Sordum meslektaşı kayınçoma, "Son derece efendi, sessiz sedasız bir arkadaştı" diyor. Evliymiş ve mutluymuş. Yıllık sağlık denetimlerine ise 58 yaşından sonra 2 kez girmek zorundalar. Kan testleri, nöroloji vs. dahil, uluslararası standartlarda bir sağlık taraması. Ama yine de insan aklı pamuk ipliğine bağlı demek ki..
Geçtiğimiz hafta da bir pilot kanserden ölmüş. Uçuştan gelmiş, rahatsızlanmış haftasına gidivermiş. "Kalp cerrahı oğlu bile anlamadı babasının hastalığını" diyor kayınbirader. Peki o zaman nasıl check up bu?