ARDA USKAN

ARDA USKAN

Tarihi 10 Aralık 2011

Pek de âlâ şeyler yapmışsınız mirim!

Eskiler böyle derdi herhalde, az sonra sıralayacağım isim listesi için. Çünkü her biri öyle hoş şeylere imza attılar ki! İlki; Van depremi sonrası, ekrandaki yardım kampanyasına telefonla bağlanan ve 100 adet ev yapmaya söz veren Engin Yeşil beyefendi. Nitekim çoğunun aksine verdiği sözü tutmuş ve evlerin yapımına başlamış. Modüler sistem tekniği ile inşa edilen yapılar, hem depreme dayanıklı hem de çok şık.
Bana sorsanız ülkenin tüm apartmanlarını yıkıp, yerlerine bu Lego evlerden konduralım. İkinci takdirimize şayan şahıs bir hakim, adı Mustafa Karadağ.
Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olan kadına şiddet konusunda, emsal teşkil edecek bir karara imzasını attı. Evli olmayan ama bir arada yaşayan çiftin, erkek olanına, kadını dövüyor diye 'haneden uzaklaştırma cezası' verdi. Bununla da yetinmedi, evi de mağdur eşe tahsis etti! Bir de üstüne ayda 300 lira tedbir nafakası ödeyecek adamcıoğlu, iyi mi? Üçüncü takdirlerimizi bu kez ünlü birine yolluyoruz, Gülben Ergen'e... Çok şükür şu kendine yakışmayan Sibel Can polemiğine son vermiş. Can hakkında söylediği fena lakırdılar için pişman olduğunu belirtip, sözlerini geri almış. İyi de yapmış; Sen kalk bir tarafta çocuklarla ilgili yürütülen kutsal kampanyalara başkanlık et, sonra dön bir meslektaşınla dalganı geçip magazine malzeme ol! Oysa biz Ergen'i bu tip sosyal projelerle gündeme gelsin isteriz.

* * *
Pek de fena şeyler yapmışsınız mirim!
Anladınız, bunlar da bu haftanın bazı 'fena' işlerine imza atanlar. İlki; SGK... Batman'da 6 yıl önce PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada göğsünden vurulan ve hastanede 6 ay tedavi gören polis memuru 35 yaşındaki Cevdet Kaptı'nın malulen emekliği, Danıştay kararıyla iptal edilmiş! Ve SGK, gazi polis memuruna ikramiye ve emekli maaşı olarak ödenen 156 bin liranın derhal iadesini istemiş.
Daha sonra da faizlerini alacakmış kurum. Zavallı bir gazinin de parasına kaldınız ya, helal olsun size beyler! İkincisi bir RTÜK kararı, neredeyse parodi niyetine.
Efendim onlar da FOX tv'de yayınlanan bir dizinin sevişme sahnesine takmışlar. Kız oğlana demiş ki, 'Sana doğum günü hediyemi yatak odasında vereceğim!' İşte bu ekran önündeki gençlerimizi tahrik etmiş ve hepsi birini bulup oracıkta sevişmeye başlamışlar! Ceza bu yüzden. Hatırlatması da bizden; Beyler şimdiki gençlerimizin halvet olmaları için bu türden kıytırık aşk sahnelerine, üstelik de bir hafta beklemeye çok şükür ihtiyaçları yok. Çünkü ellerinin altında internet diye bir 'imkan' var. Hani eskiden bunlar kızlı oğlanlı toplaşıp, video kulüplerde seks filmi izlerlerdi ya, işte onun yerini porno siteleri aldı haberiniz olsun. Bu yüzden bu dar vaktinizde yormayın kendinizi.
Ayrıca korkmayın, hiç birine bir şey olmaz, onlar da eski kuşak gibi evlenir, barklanır, çoluk çocuğa karışırlar.

* * *
Eh biraz da orta karar!
Bu arkadaşlarımızı ise ne yerelim, ne yüceltelim... Belki biraz acıyalım.
Sevgili Cengiz Semercioğlu'nun az önceki konukları 'eskinin film yıldızları' anonsuyla ekranlara getirdiği Neşe Aksoy ve Deniz Akbulut!
Bir de Nilüfer Aydan var ki yanlarında onu cümlemi kurarken bile ayrı tutarım. Nitekim diğer iki konuk söyleşmeye başlayınca sevgili Cengiz de ne büyük hata yaptığını anladı. Olay, bir zamanlar 'kim solist altıydı, kim değildi?' Bu iki arkadaş film yıldızı unvanlarıyla çıktılar oraya ama program boyunca 'kimin daha ünlü şarkıcı olduğunun' kavgasını verdiler. 'Solistaltı'lık bir mertebeydi ve hangisi ulaşmıştı buraya? Bir ara Cengiz müdahale eder gibi olduysa da, az önceki konuk dansözün üst bedeninin etkisinden henüz kurtulamadığı için korkup vazgeçti. Ve meydan bizim kızlara kaldı.
Ve aklı başında laflar eden Nilüfer Aydan, laflarını edemeden süreleri bitti. Programın bu bölümünden şunu anladık biz de; aynı başlık altında görünseler bile insandan insana fark vardır ve bu 'detayı' atlamamak gerekir. Özellikle iyi yapımların, iyi yapımcıları iseniz.