ARDA USKAN

ARDA USKAN

Tarihi 30 Ekim 2009

Medya kanalizasyonu

Can Tanrıyar'ı, 90'lı yıllarda, Kanal 6'nın haber müdürlüğünü yaparken tanımıştım. Sevgili Şansal Büyüka ile spor servisini kurmuşlardı. Ramazan gelince Şansal ve Can'ın odalarına dalıp, pastırmalı pideleri gövdeye indirirdik. Sonra Can bambaşka bir yolda mesleğini sürdürdü.
Onur Baştürk'ü ise çok az tanıdım. Vatan'a ilk geldiğim günlerde, masasında oturan kibar genç bir adamdı. Sonra devran değişti, herkesin yolları ayrıldı. İkisini de yıllarca hiç görmedim.
Son günlerde özellikle internet sitelerinde yayılan bir haberle yeniden hayatıma girdiler. Can Tanrıyar, Lucca'nın önünde Onur Baştürk'ü tokatlamıştı! Aslında ikisinin de yazacak yerleri var ve kimseyi karalamak veya savunmak bana düşmez. Ama buradaki habercilik faciasını görmezden gelemedim.
Facianın adı; internetteki 'Medya Faresi' sitesi... Olayı şu başlıkla veriyor. "Hürriyet yazarı Onur Baştürk, Can Tanrıyar'dan Osmanlı tokadı yedi. Olayın perde arkasında eşcinsel yazarın tacizi mi var?"
Afedersiniz ama cüşşş! Eşcinsel yazar kim? Onur Baştürk mü? Can, polise verdiği ifadede, "Gay hareketleriyle beni rahatsız etti, ağabeyce bir tokat attım" demiş. İnsaf be Can! Bu sözlerin de affedilecek yanı yok ama, Medya Faresi editörünün sorusu en beteri. "Gay'lere karşı bir düşmanlığınız mı var?" demiş o densiz adam.
Can ile Onur arasındaki husumeti bilmem ama ortada olan çok büyük bir ayıp. Biri atılan tokat, diğeri bir yazarı, bırakın yazarı, bir insanı gay diye afişe edip, tokatlanmasına destek çıkan o kör cehalet.
Medya Faresi yorumlarına şöyle devam ediyor: "Lucca Bar'daki insanlar da onun hareketlerinden rahatsız olmalı ki kimse kendisiyle ilgilenmedi!"
Medya faresi mi medya kanalizasyonu mu diye sormak lazım aslında. Kim bu insanlar? Künyelerini bakmak ihtiyacını bile hissetmedim, tanıdık biri çıkar diye ödüm koptu. Çünkü bir dostun yüzüne tükürmeyi hiç istemem.