Tarihi 5 Aralık 2014

Büyük ustadan anlamlı konser

1966 yılından itibaren söylediği şarkılar ile küçükten büyüğe herkesin sevdiği bir isim oldu. Biz onu 'Tapılacak Kadınsın', 'Seni Sevmediğim Yalan', 'Tanımam Senden Başka', 'Ben Sevdalı Sen Belalı' ve 'Özledim' besteleriyle tanıdık… Bu şarkıların isimlerini yazınca hemen kim olduğunu anlamışsınızdır zaten.
Tabii ki Selami Şahin'den bahsediyorum. Benim de çok sevdiğim isimlerin başında geliyor. Onu tanıyan biri olarak temiz kalbi ve babacan yüreğiyle birçok ünlünün aksine gizli yardım sever.
Yaptığı iyilikleri kimselere söylemez.
Utangaç bir insandır. Bildiğiniz gibi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ydü.
Birçok ünlü isim bu günü, instagram ya da twitter hesabından engelli fotoğrafı koyarak kutlamayı tercih etti. Bu kadar duyarlı olmaları bile güzel bir şey diyorsunuzdur.
Neyse ben size Selami Abi'nin yaptıklarını paylaşacağım. Selami Şahin'e bir ay önce küçük bir kız çocuğundan bir telefon geldi. Senem isminde olan bu ufak kızın ayakları yoktu. O da bir engelliydi. Hayata tutunmaya çalışıyordu. En büyük tutkusu şiir yazmaktı. Bir gün Selami Şahin'e ulaşıp şiirini dinlemesini istemiş.
Büyük usta da kırmayarak küçük kızın gönderdiği 'Ben ve Karınca' isimli şiiri dinlemiş. Üstünde ufak tefek oynamalar yaparak küçük kıza geri göndermiş.
Şimdi sözlerini sizinle paylaşmayacağım ama Selami Şahin, '3 Aralık Dünya Engelliler' gününde bir tırnak içinde yazıyorum 'engelli vatandaşlarımıza' ücretsiz bir konser verdi.
Bu şiiri de ilk kez burada okudu. O anki insanların mutluluğunu inanın kaleme dökemem, görmeniz lazımdı. Selami Şahin'in yaptığı bu mini konser inşallah instagram ve twitter başındaki ünlü isimlerimize biraz olsun örnek olmuştur.
***

Bursa'ya yerleşiyor İmparator
İbrahim Tatlıses
ile evlendikten sonra magazin dünyasında çok sık duyduğumuz bir isim oldu Ayşegül Yıldız. İkilinin birlikteliklerinden Elif Ada isminde bir kız çocuğu oldu.
Fakat evlilikleri ne kadar sürpriz olduysa boşanmaları da bir o kadar sürpriz oldu. Boşanma sonrası soluğu kızı ile Bodrum'da alan Ayşegül Hanım, uzunca bir süre tatil yapmıştı.
Daha sonra İstanbul'a dönen Yıldız, duyduğuma görke memleketi Bursa'ya taşınmaya karar vermiş. Kağıthane'de bir sitede oturan Ayşegül Yıldız geçtiğimiz ay Bursa'ya giderek lüks bir daire satın almış. Haliç Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Yıldız, kendi işini de kurmaya çalışıyormuş.
Bursa'nın en kalabalık semti olan Altıparmak Caddesi'nde ofis tutmak için kolları sıvayan Yıldız, burada bir mimarlık ofisi açacakmış. Anlayacağınız Ayşegül Yıldız, Bursa'ya tamamen yerleşmeye karar vermiş. Bakalım bu durumdan İmparator İbrahim Tatlıses'in haberi var mı?
***

Hadise'siz pişti
Yaşadığı aşklarla adını duyuran bir isim Hakan Baş. Bir internet sitesinin sahibi olan Baş, birçok ünlü isim ile aşk yaşadı.
En son sosyetik güzel Selin İmer ile bir birlikte oldu. Fakat birliktelikleri uzun sürmemişti.
Hakan Baş daha sonra ünlü popçu Hadise ile birlikte olmaya başladı. Bu aşk haberi magazin gündeminin birinci maddesi oldu.
Neyse lafı çok uzatmıyorum. Hadise ile Hakan Baş önceki akşam Bebek'te bir mekana gitmiş. Burada Hakan'ın eski sevgilisi Selin İmer de varmış. Selin arkadaşları mekanın bir köşesinde eğlenirken, Hadise de sevgilisi Hakan ile diğer köşeye geçmiş. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar gözlerini birbirlerinden ayırmamış Hadise ile Selin İmer… Her zaman hadise çıkacak diye beklemeyin, o gece kavga tatsız bir olay yaşanmadan noktalanmış.