SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 1 Nisan 2012

Sevgi üzerine minik bir öykü

Belki sizin oralarda da benzer şeyler olmuştur. Evinizde, işinizde, okulunuzda, çiftiniz çubuğunuzda. Aşağıdaki sevgi öyküsüne konu olan sevgi muhabbeti sizin de kurtuluşunuzu saplamıştır kim bilir? Biz kendi payımıza zor günlerden geçtik de geliyoruz. Sırrı da aşağıdaki öyküde saklı biraz.

Eve davet edilen yabancı

Bir kadın evinden çıktı, evinin önünde beyaz, uzun sakalları olan 3 yaşlı adam gördü. Onlara: "Sizi tanımıyorum ama aç olmalısınız. Lütfen evime buyurun ve bir şeyler yiyin" dedi. "Kocanız evde mi?" diye sordular. "Hayır, dışarıda" dedi kadın. "O zaman giremeyiz" dediler.
Akşamleyin kocası eve geldiğinde kadın olanları ona anlattı. Kocası: "Onlara eve geldiğimi söyle ve onları eve davet et" dedi. Kadın dışarı çıktı ve yaşlı adamları davet etti. "Biz bir eve hep beraber girmeyiz" dediler.
Kadın: "Neden?" dedi. Yaşlı adamlardan biri cevap verdi: "Onun adı 'Zenginlik'tir" dedi, arkadaşlarından birini göstererek. Ve bir diğerini göstererek: "Onun da adı 'Başarı'dır ve ben de 'Sevgiyim."
Ve ekledi: "Şimdi eşinle konuş ve hangimizi evinize davet edeceğinize karar verin" dedi.
Kadın eve girdi ve olanları kocasana anlattı. Kocası çok sevindi; "Ne kadar harika. Zenginliği davet edelim, gelsin ve evimize zenginlikle doldursun" dedi.
Kadın: "Neden başarıyı davet etmiyoruz?" diye konuştu.
O sırada onları dinlemekte olan kızları: "Sevgiyi davet etsek daha iyi olmaz mı?" diye sordu. "O zaman evimiz sevgiyle dolar."
Adam: "Bence kızımızın tavsiyesine uyalım. Lütfen dışarı çık ve sevgiyi davet et. Sevgi bizim misafirimiz olsun" dedi.
Kadın dışarı çıktı ve sevgiyi seçtiklerini söyledi ve sevgiyi evlerine davet etti. Sevgi kalktı ve eve doğru yürümeye başladı. Diğer iki arkadaşı da kalktı ve onu takip ettiler.
Kadın büyük bir şaşkınlıkla: "Ben sadece sevgiyi davet ettim, siz neden geliyorsunuz?" diye sordu.
Yaşlı adam cevap verdi: "Eğer siz zenginlik veya başarıyı davet etmiş olsaydınız, diğer ikimiz kalacaktık.
Ama siz beni (sevgiyi) davet ettiğiniz için, ben nereye gidersem, başarı ve zenginlik de benimle gelir. Her nerede sevgi varsa, başarı ve zenginlik de vardır."


* * *
PAZAR GÜNÜ DELLENMELERİ
Memleketin her bir köşesinde nümayişler, kıpraşmalar, haşlamalar, taşlamalar bol.
Dahası adliye koridorları kalabalık, polisiye durumlar sıkışık. Kazalar, intiharlar, cinayetler falan gırla. Siyaset kazanı ise en yüksek ısıda fokurdamakta berdevam. Şimdi bunların içinden bir konu bulup çıkarıp tartıp tartışmak zor iş be aga. Hele şöyle bir pazar günü rehaveti içinde gerek yok malumu ilam etmeye. İzin verin ben bugün pazar deliniz olayım.
Akıllara seza birkaç konu, öykü, fıkrayla filan zamanınızı cilalayayım.

Bir 'Hayır' var

Mesela şu nasıl:
Bir zamanlar bir deniz ülkesinde güzeller güzeli bir prenses ve bir de prens varmış. Bir gün prens, prensese sormuş:
Benimle evlenir misin?
Prenses "Hayır!" demiş.
Prens de bu cevabın ardından başka hiçbir soru sormamış ve ondan sonra hayatı boyunca mutlu mesut bir şekilde yaşamış.
Motosiklete binmiş, bol bol balığa gitmiş, dağlara çıkmış avlanmış, golf oynamış, istediği geceler alkol almış, çok harcamasına rağmen bankada bir yığın parası olmuş, klozetin kapağını indirmekle de hiç uğraşmamış.