SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 2 Ekim 2011

Beğendili kebap

Keyif benim değil mi?
Buraya beğenip beğenmediklerimin son bir haftalık listesini vereyim istedim.
Tarih-saat sıralaması yapmadan bir çırpıda yazayım aklıma yer edenleri.
1- Atlatma iş: Haberturk'te 'Çeçenleri infaz eden tim'in fotoğrafları ve bilgileri haberi çıktı. Mustafa Şekeroğlu adlı genç polis muhabiri kardeşimizi kutlayıp alnından öpüyorum. Sanırım biz dahil her gazete idarehanesinde sıkıntı yarattı bu "uzun atlama" haber.
Ya da ben eski tüfeğim diye bana öyle geliyor.
Tınmayıp, dikkate almayanlar da olmuştur belki.
Eskiden iş atlamak intihar nedeniydi, şimdilerde hesap soran eden de yok, utanıp üzülen de az.
2- İbonun evlilik olayı: Beğendim yalan yok. Elli ağızdan çıkan ellibeş ayrı yoruma bakmayın siz. İbrahim Tatlıses hesap edip kitap edip kendince en uygun en doğru en yararlı olanı yapmıştır. Vardır elbet bir sebebi. Bir nevi "Allah'ın işine, İbo'nun evliliğine karışılmaz" durumu.
3- Yerli otomobil: Bir kısım babayiğit sanayicinin elini taş altına sokma pahasına, yerli otomobil üretecek olmasından hoşlaştım doğrusu. Öngörülen fiyat da makul görülüyor. (25 Bin Tl)
4- Dizilere ayar verme: Nihat Hatipoğlu üstadımız Sabah Gazetesi'nde dizilere ayar verilmesi konusunda bir harekat başlamasına neden oldu. "Kimin eli kimin cebinde" mevzuunda gecikilmiş bir çıkış yaptı sevindim.

BEĞENMEM BEĞENMEM KİME NE

Beğenmediklerime gelince en başa Platini'nin terbiyesizliğini yazayım. Bu adam muvazzaf topçuyken taktir ederdim. Şimdi UEFA'da kasım kasım kasılıp, snop abi havaları basıyor. Malum Fenarbahçeliler heyecanladı, 'İddianame hazırlanınca UEFA bizi küme düşürmek ister.
Lobi yapalım' diyerek e-maille attı hazerte.
Platini'den bir 'randevu' alıp kulis yapacaklardı.
Ancak CAS davası nedeniyle Fener'e kızgın olan Platini, 'Talebiniz reddedilmiştir' karşılığını verdi.
Buna sinirlenen yönetim de, suç duyurusunda bulundu

ÇELENK SORUNSALI
Aldığımız haberlere göre bunun nedeni çelenk sorunsalı. Diyorlar ki; "
Malum negatif gelişmeler üzerine taraftarlar Avrupa çıkarması yapıp UEFA'nın Nyon'daki binasına siyah çelenk koydu. UEFA bu olayı da bir kenara yazdı. F.Bahçe yönetimi ise CAS'a başvurup hem Şampiyonlar Ligi'ne tedbir koydurmak istedi hem de 45 milyon euroluk tazminat davası açtı. Yine Platini, Viyana'da oynadığımız Avusturya maçı öncesinde sorular üzerine 'F.Bahçe'nin ne yaptığını soruşturma bitince herkes görecek' açıklaması yapmış ve şike imasında bulunmuştu. Olaylar zinciri bu şekilde devam ederken son olarak F.Bahçe yönetimi Platini ile bir araya gelmek istedi. Ancak 'red' yanıtı gelince bir adım daha atıldı. Pazartesi günü Başkan Aziz Yıldırım, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na başvurup Michel Platini hakkında suç duyurusunda bulundu. Platini için 'Basın ve yayın yolu ile hakaret, yargı görevini yapanı etkileme, gizliliği ihlal, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlamaları ile yapılan başvuruya karşılık savcılığın yetkisizlik kararı alması bekleniyor.
UEFA ise bir mahkeme süreci olursa UEFA avukatlarının Platini'yi savunmasını planlıyor.