SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 16 Temmuz 2011

Bu yangında her yürek yandı

Uzman Çavuş Fahrettin Aksu'nun şehit olması çok çarpıcı bir hayat hikâyesini de ortaya çıkardı.
Sondan başa giderek anlatayım size, askeri törenle cenazesi kalkacak ya. İşte o törende biricik evladı, acılı eşi, kendi ana babası ve yakınları dışında bugüne kadar hiç görüşmedikleri kayınvalidesiyle kayınpederi de olacak.

Küstüler

Görüşemediler... Çünkü eşi kaçarak gelmişti şehit uzman çavuşa. Kız tarafının aile rızası olmadan hayatlarını birleştirmişlerdi. O zamandan beri de ailesi kızlarına da damatlarına da küsmüş hiç görüşmemişti onlarla.
Kayınvalide İsmihan Doğan şoke olmuş hallerde konuşurken, "Ben onlarla aylardır sadece internetten ve telefondan görüşüyorum. Telefonla konuştuğumda benden özür dilemişti damat.
İzninizi almadan bir iş yaptık bizi affedin' demişti. 15 gün sonra Kırıkhan'a gelip elimi öpüp torunumu gösterip af dileyeceklerdi. Sarılıp kucaklaşıp barışacaktık. Ama olmadı, damadımın acı haberi geldi perişan olduk"
dedi.

Kadere bak

2 gün önce bir aylık izin için çalıştığı Fransa'dan Kırıkhan'daki evine gelen kayınpeder Cemal Doğan da kızı ve damadıyla, kaçarak evlenmelerinin ardından görüşmediğini, torunu Damla'yı da sadece internetten gördüğünü söyledi. Bugüne kadar ketum davranıp yüz yüze gelmedikleri için şimdi çok üzgün olduğunu belirten Doğan, "Acımı kederimi tarif edemem. Gecikmiş düğün törenlerini yapmayı düşünürken ben Erzincan'a gideceğim ve hiç görüşmediğim damadımın cenazesine katılacağım. Kadere bak" diyerek ağladı.

Çınarlar gibi

Bir diğer şehit de Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım. 25 yaşındaki şehidin Adana'daki baba evinde de büyük üzüntü yaşanıyor elbette.
Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesi'nde oturan Gökhan Yıldırım'ın babası Yaşar Yıldırım'a, şehit oğlunun haberi sabah saatlerinde Garnizon Komutanlığı yetkilileri tarafından verildiğinde koskoca adam bir anda sessiz bir çınar gibi yığılıverdi odanın ortasına.
Aslında bunlar sadece birer şehit evinden alınmış hüzünlü öyküler. Diğer şehit ve gazi asker evlerinde de buna benzer nice elem keder manzaraları var.
Silvan'da önceki gün yaşanan çatışmada şehadete erişen 13 aslan parçası sadece kendi evlerine değil bu memleketin hemen her yöresindeki pek çok hanede de büyük bir kederle anılıyor, gözleri yaşartıyor.