SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 30 Haziran 2011

Her gece Bodrum

Değerli dost Selim İleri'nin ne güzel romanıydı "Her Gece Bodrum". Şimdi bu kitap isminden mülhem neler olup bitecek, haftaya Bodrum'da her gece hangi ünlü sesler yankılanacak 'tüyosunu' vereyim. 1 Temmuz'- da gençlerin sevgilisi Sıla sahne alacak mesela. Bodrum Arena'da Bianka Beach'de şakıyacak bülbüller gibi. Hemen ertesi gece aynı mekânda bu kez Serdar Ortaç muhtemelen yıkıp geçecek ortalığı. 1 hafta soluklandıktan sonra 9 Temmuz gecesi Sezen gelecek Sezeeeen!..

Yer gök kırmızı
"Begonvil boy vermiştir şimdi"
diye başlayacak, "zulasında bir kaç şişe Yakut" ve "yer gök kırmızı" olacak ille ki. Ayın sonuna doğru, 27 Temmuz'da ise Kenan Doğulu'yla coşup taşacak Arena.
Unutmadan söyleyeyim Cenk Eren'i gördüm sahilde. "Sen ne yapacaksın evlat?" diye sordum, "Tarz tuttu abi. My Pavyon'u Bodrum'da da açtım. Ben sahne alıyorum, Tanyeli de dans ediyor, muhteşem oynuyor kız" dedi, sevindim işlerinin iyi olmasına. Rita Mahrani'yi sanırım siz de seversiniz. Bu kızımız da "Levendiz Meyhaneci" adlı ilginç mekânda söylüyormuş her gece. Bilmeyene güzellik olsun; dediğim meyhane Virgin Otel'in içinde.
Türkçe müzik dinlemek isteyenler için de bir önerim var, gidip My Piyasa'da keyif yapsınlar. Bunları sıraladım, seçimdi, sonrasıydı, yemindi, boykottu falan diye hem gündemden hem sıcaktan bunalıp, hafta sonu olsun bu tarafa kaçabilenlere hoşluk olsun istedim, fena mı yaptım?

* * *
İĞNEYİ KENDİMİZE SONRA BELEDİYELERE
Kenti en güzel görüp seyredecek yerlerin başında Haremhan Tepesi gelir Bodrum'da. Tarih kokan Yeldeğirmenleri beyaz karanfiller gibi durur tepeliklerde. Bir yana bakınca kalesi, marinası, sahili, kordonu, güzelim evleriyle Bodrum içini diğer tarafa dönünce de muhteşem Gümbet Koyu'nu görürsünüz. Geçenlerde ilk kez Bodrum'a gelen birkaç dostu alıp oraya götürmek gafletinde bulundum. Gördüklerim karşısında da irkildim ve hepsine mahcup oldum.
Haklı söylemiş
Osman Uras adlı meslektaşımın Bodrum Haber sitesine yazdığı eleştiriye tüm kalbimle katılıyorum. Diyor ki; "O güzelim mahalde çoğunluğu bira şişesi olmak üzere alkollü ver alkolsüz içeceklerin şişelerinin kırıkları, pet şişeler ve poşet atıklar çevreye yakışmayan görüntüler oluşturuyor. Geçtiğimiz senelerde zaman zaman aynı manzaralarla karşılaşılırken, alınan önlemler ve yapılan temizlik çalışmaları ile geçici süreliğine de olsa olumsuz görüntüler bertaraf ediliyordu. Yaz sezonuna girdiğimiz şu günlerde turistlerin gezmeye geldiği bölgede objektiflere yansıyan görüntüler çevreye ve turizme yakışmayan bir tabloyu gözler önüne seriyor. Bu arada biri geçtiğimiz yıllarda restore edilen sekiz yel değirmeninin bazılarının üzerine çeşitli yazılar yazılmış durumda. Öte yandan yel değirmenlerinden birinin de bir bölümü yıkılmış halde. Gelinen noktada bölgede çevre, tarih, kültür ve turizm adına önlemler alınması gerekiyor" diye yazıyor çünkü o değerli meslektaşım. Burada belediyeye sitem etmek gerekir diye düşünenler vardır ama benim sitemim daha çok yurttaşlarımıza...