SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 10 Şubat 2011

Sahne senin dadaşım

Dünya üniversitelerinin Kış Oyunları bitti, dadaşları temaşa başladı.
Erzurumlu hızını alamamış olacak ki, attı kendini buzlu göletlere, heykelli meydanların suyu donuk havuzlarında kayıyor da kayıyor. Meğerse ne kadar da istidatlı, arzulu kalabalıklar varmış patene, kızağa tanrım.

Halka hizmet

Bu arada yarışların yapıldığı salon da boş kalmıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar büyük bir keyifle anlatıyor: "Salon gündüz sporculara akşamları da halka hizmet veriyor Savaş Abi. Bir saniye boş kalmıyor. Erzurum halkının yüzde 25'ini sporcu yapacağız.
Kahvehanelerin müşterilerini bile buraya çekeceğiz.
Gündüz kulüp sporcuları çalışacak, saat 18.00'den sonra da kapılar halka açılacak her gün. Malum, burası dünyanın en modern buz hokeyi salonudur. Saati 5 liradan buz pateni yaptırıyoruz ucuz olsun herkes faydalansın."
Lafı daha da uzatmak yerine hem yurttaş paten manzaralarının fotoğrafını verelim hem de oyunlar ardından rakamların dilini dinleyelim. Bakalım ne söyleyecek o rakamlar, istatistikler.

119 saat yayın

Medya takip merkezi Interpress'in araştırmasına göre, Erzurum'da düzenlenen 25.Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade Erzurum 2011) ulusal ve yerel gazetelerde bin 770 haber ve yazıya konu oldu. Interpress'in araştırmasına göre, Universiade Erzurum 2011, ulusal basında bin 108 habere konu oldu. Yerel basında ise oyunlarla ilgili 662 haber yayımlandı.
Oyunlar, televizyon bültenlerinde de geniş yer buldu.
Universiade Erzurum 2011'in yapıldığı 11 günlük sürede, Türkiye'de yayın yapan 35 kanalın gün içi ve ana haber bültenlerinde oyunlarla ilgili bin 579 haber yayımlandı.
Toplam sürenin 139 saati bulduğu belirlendi.
E daha ne olsun...