SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 4 Aralık 2009

Kadıköy'de polis var

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak verdi müjdeyi, dedi ki "Savaş Abi, dün yazdığın o dolandırıcı kuryeleri de aldık, onların çete reislerini de..."
Hem de suçüstü yapmışlar. 50 adet sarı "çakma maliye zarfı" varmış üstlerinde. Kadıköy Asayiş Şube'nin kaptanı Ahmet Demir halletmiş işi. Dedektiflerini toplayıp; "Birileri kurye kılığına girip güya maliyeden sarı zarf getirmiş gibi yapıp korkutuyor vatandaşları. Şoke olmuş hallerinden yararlanıp, teslimat bedeli dedikleri 10 lirayı alıp gidiyorlarmış. Zarfın içinden de Ekspres Maliye adlı eski, okunmuş bir gazete sayfası çıkıyormuş. 24 saat içinde istiyoruz bu adamları arkadaşlar" demiş. Çocukların bu işi çözmesi, adamları armut gibi toplaması o kadar bile sürmemiş. Motosikletleriyle kaçma teşebbüsleri ise 5 dakikada boşa çıkarılmış.

KÜÇÜMSEMEYİN

Grip kurbanı olarak yatak döşek hallerde olduğumdan bizzat gidemedim. Hemen haber ajansımızı arayıp istihbarat sorumlularından Murat Keklikçi'yi arayıp anlattım durumu. O da acar polis muhabirlerimizden Erdoğan Yapık'ı arayıp yönlendirmiş. Erdoğan da tez vakitte duruma el koyup haberin detaylarını çıkarmış bir bir. Görüp anlattıklarına göre yakalanan çete üyelerinin çantasında 50 adet zarf çıkmış. "Bu rakamı küçümsememek lazım Savaş Abi" deyip nedenini şöyle anlatıyor Erdoğan: "Bu zarfların üzerindeki adreslerde sadece Bağdat Caddesi yakınındaki 50 adres vardı. Yani sadece tek bir kuryenin bir gün içinde tek bir bölgede yaptığı dağıtım bu. Yakalanmadan önce de kaç zarf dağıttıkları ise ayrı. O ifadelerinden sonra belli olacak. Her Allahın günü yüzlerce zarf dağıttıklarını düşünüp adedi 10 lirayla çarparsak müthiş bir para çıkıyor ortaya..."

BAKANLIKTAN TEŞEKKÜR

Dün bir telefon da Maliye Bankanlığı Basın Müşavirliği'nden geldi. Bakan adına arayıp teşekkür etti arkadaşlarımız. "Bu bizi çok rahatsız eden bir sorun Savaş Bey. Lütfen vatandaşlara açıklayın, devir internet devri. Artık sarı zarf göndermek filan tarihe karıştı. Kiminle ne mesele varsa internet üzerinden iletişim kurup çözüyoruz" dediler. Yani artık kimse adresine postalanmış maliye etiketli zarflara, mektuplara, tebligatlara itibar etmesin istiyorlar.
Ben de onlara "Asıl Kadıköy Gazetesi'ni arayıp tebrik edin. İşi ilk çıkaran onlar. Dolandırıcılığı manşetlerine çektiler, oradan rastlayıp haberleştirdim" dedim.
Şimdi bir ricam daha var Maliye Bakanımız ve çalışma arkadaşlarına. Lütfen Kadıköy Emniyet Müdürümüz Hakan Bey'i de arayıp tebrik edin. Haberimizi ihbar sayıp harekete geçtiler. "Münferit bir şey, bize ne?" demeyip durumdan vazife çıkardılar ve ivedi çözdüler olayı.