SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 27 Ağustos 2009

İtfaiyeden yanıt gecikmedi

İtfaiye gecikmez diyordum da inanmıyordunuz. Bakın geçen gün yazdıklarıma yanıt hemen geldi. Okuyalım; "Sayın Savaş Ay. Köşenizde yazdığınız "itfaiyeci yerlerde sürünüyor" başlıklı yazınızla ilgili açıklama aşağıdadır bilgilerinize sunarız.
* Toplama araçlar diye bahsettiğiniz 6x6x6 araçlar dünya standartlarında İstanbul'un ihtiyacı olan araçlardır. Araçların itfaiye aracı değil arazi aracı olduğu iddiası ise anlaşılamamıştır. Bütün itfaiye araçları bir şase üzerine monte edilen üst yapıdan oluşur. Bu araçlar hizmete özel araçlardır. 6x6x6 Afet müdahale kurtarma ve yangın söndürme araçlarının en büyük özelliği off-road (yol dışı) olmalarıdır. Olası İstanbul Depremi göz önüne alınarak özel dizayn edildi. İstanbul İtfaiyesi deprem halinde enkazdan kapanan yolları daha kolay aşabilecek ve yardıma muhtaç vatandaşlara daha hızlı ulaşabilecektir.

EĞİTİM ŞART

* Bu araçlar tamamen elektronik son teknoloji araçlardır. Eğitim ve kullanım alışkanlıkları süresinde arızalar meydana gelmektedir. Arızalar hızla giderilmektedir. İtfaiye teşkilatında hizmet içi eğitim süreklidir. Yeni gelen araçlar için sürücüler ve personel ileri sürüş teknikleri eğitiminden geçirilmiştir. Araçlarda elektrik çarpması söz konusu değildir. Bugüne kadar araçların elektrik arızası ve çarpması rapor edilmediği gibi hiçbir gruptan bu şekilde şikâyet de gelmemiştir. Arkadaşımızın şehit olduğu olayda ise, arızanın araçtan olma ihtimali yoktur. Konuyla ilgili Emniyet olay yeri inceleme ve savcılık araştırmalarını sürdürmektedir.

YANLIŞ ADAM

* Gazeteler ve televizyonlarda yayınlanan "itfaiyecinin son anları" fotoğrafı şehit olan arkadaşımıza ait değildir. Fotoğrafı çeken arkadaş ve kullanan basın yayın kurumları kimlik tespiti için bilgi doğrulaması yapmamıştır. Fotoğraf internet sitelerinde yayınlanınca birçok muhabir arkadaşımıza sözlü olarak fotoğrafın yanlış olduğu belirtilmiştir. Bu konuyu dikkate alan sadece ATV haber'den Aytaç Kurnaz'dır. O da haberi bir gün sonra yapmıştır.
Sayın Ay; * Siz itfaiye teşkilatının nasıl cansiperane çalıştığını çok iyi bilen gazetecilerdensiniz. "O pahalı aletler nerede, kim giyiyor kim kuşanıyor" diye soruyorsunuz. İtfaiyenin kapıları açık kimlerin giydiğini kuşandığın bizzat inceleyebilirsiniz. İstanbul itfaiyesinde tüm yatırım İstanbul halkı içindir.
* İstanbul İtfaiyesinin her ferdi düşüncesini korkmadan her platformda dile getirebilir ve getirmektedir. Korktukları için düşüncelerini söyleyemeyen veya düşüncelerinin aksine ifadelerde bulunabilen bir personelimiz olduğunu düşünmemekteyiz.
* Afet müdahale kurtarma ve yangın söndürme araçlarının teslim alındığı günden itibaren gittiği olayların istatistik bilgileri ektedir. ( Y.N: Çok küçük boyutta olduğundan kullanamıyorum)
* Konuyla ilgili daha geniş bilgi ihtiyacı duyarsanız; www.ibb.gov.tr/itfaiye adresinden ulaşabilirsiniz.
Çalışmalarınızda başarılar dileriz"

NE YAPILMALI

Güzel olmuş böylesi. Tezlerimize anti tez gelmesi güzel olmuş. Eskilerin dediği gibi "müsademi-i efkardan barika-ı hakikat doğar" çünkü. Şimdi tüm itfaiye çalışanlarına duyuruyorum. Bu köşe size ardına kadar açık. Bakın konuşmanızdan asla rahatsız olunmayacağı da söyleniyor. Sarılın kaleme kâğıda, çökün bilgisayar tuşlarının ucuna yazın. Ne dert ne sıkıntı ne arzunuz varsa yazın. Önerilerinizi söyleyin. Neticede bu kurum hepimizin kurumu. İtfaiye teşkilatı hepimizin bir parçası dahası can damarıdır. Maksadımız üzüm yemek oldukça tartışmadan zarar gelmez. Bu arada itfaiye kapıları da bize ardına kadar açıkmış madem, İstanbul'a döner dönmez ilk işim bir İtfaiye dizisi hazırlamak. Kısmetse yaparız haydi bakalım...