SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 26 Ağustos 2009

Böyle bakana kim sarılmaz

Didim Marina'nın açılışında Başbakan Erdoğan verdi müjdeyi önce. "Ağır vergilendirilen teknecilerin gözü aydın, vergileri düzenledik artık bu vergiden yırtmak için yabancı bayrak çekmek yok" dedi.
Korumalar etten duvar yaptığı için yanına yanaşıp bireysel teşekkürümü edemedim ama Ulaştırma Bakanı Binali Bey'i görüp uygun ortam bulunca hamle ettim üstüne. Sarıldık kucaklaştık önce. Sonra ben defalarca öpücük yağmuruna tuttum Bakan Yıldırım'ı. Hatta el ense olmaya ramak kalmış bir şekil yaparak fotoğraf bile çekindim.

TÜY KABASI

Diyeceksiniz ki: "Efendi efendiii. Sen bir medyacı olaraktan hükümetin bakanıyla ne bu sarmaş dolaş vıcık haller?"
Durun canım.
Acele etmeden, karar vermeden dinleyin acuk.
Ben sevgili bakanıma bir gazeteci olarak değil bir amatör kıyı kaptanı olarak alabanda ettim. Ayıptır söylemesi çakaralmaz kabilinden kıçtan motor takmalı bir sürat botum var. Hepi topu 8 metrelik bir sandal irisi ama motoru 200 beygir diye güya Amerikan bandıralı lüks kotralardan daha fazla vergi tahakkuk etmekteydi ben garibe.
Marmara sularında gezenirken tüy kabası bu sandala gavur bayrağı çekecek halimiz yoktu di mi?

O DA BAŞKA
İşte beni ve ben gibi amatör ruhla pırpırcılık yapan epey bir heveskarı kurtardılar yeni yasayla. Ulaştırma Bakanımız Yıldırım'ın bu mevzuu çözmek için müsteşar başta tüm kadrosuyla nasıl ince bir çalışma yaptığının, kılları kırk yarıp nasıl hakkaniyet sağladığının yakından tanığıyım.
İşte bu resmin aslı ve de faslı bundan mülhemdir sevgili okurlarım. Haa, bakan beyi insan olarak da, ahbap olarak da sever sayarım o da başka bir tarafı.